Review: KleanColor Nail Lacquer Plum, Metallic Pink, Dark Red

zaterdag 25 februari 2012

Photobucket
KleanColor is zonder twijfel een van die nagellakmerken waar bloggers ontzettend enthousiast over zijn. Toen de lieve Milou, bekend van haar minstens zo leuke blog: Cherize – knuffel van mij! – me benaderde of ik verschillende producten uit haar shop wilde testen, kon ik natuurlijk niet anders dan volmondig ‘ja’ zeggen. Eerder zagen jullie al knallende, fluoriderende crackles voorbij komen uit de ‘2012 collectie’ van Cherimoya, die Chantalle voor jullie in de test slingerde, er staat nog een review van een ge-wel-dig baked eyeshadow palette op jullie te wachten, maar vandaag heb ik eerst drie winterse, rood-getinte nagellakjes voor jullie in petto. Ben jij benieuwd of ook mijn (bloggers)hart sneller gaat kloppen van de lakjes van KleanColor?

KleanColor hanteert een vaste vormgeving voor hun nagellakflesjes, wat de lakjes heel herkenbaar maakt – hoera, voor de marketingtruc die merken als OPI, China Glaze en Essie ook toepast. De nagellakflesjes hebben een lange, vrij smalle, zwarte dop, wat het lakken makkelijker en de dop beter hanteerbaar maakt. Het ‘glazen onderdeel’ van het flesje heeft een bolle appelvorm, naar het midden toe uitlopend. De opdruk vind ik verder duidelijk en er staat voldoende informatie op het flesje, zo kun je de naam van de nagellak aan de onderzijde terugvinden op een sticker. Ik moet zeggen dat het niet de meest charmante, mindblowing vormgegeven nagellakken zijn die je ooit zult tegenkomen, maar dat kunnen we ook niet stellen van de o zo geliefde Catrice Nail Lacquers. Voor mij is het veel belangrijker dat deze vormgeving zorgt de herkenbaarheid van de homogeen vormgegeven lakken en de fijne hanteerbaarheid van de dop zie ik ook als groot pluspunt. Verder hoef je je geen zorgen te maken dat de lak snel aan zijn einde zal komen, met deze heerlijke 15 milliliter kun je een hele tijd vooruit en dat voor de lieve prijs van €2,49.
PhotobucketPhotobucketPhotobucket
Plum is een creamy, warme en winterse lak, die je direct doet denken aan glimmende aubergines of pruimen. Het lange, flexibele kwastje en de relatief gezien dunne substantie van de lak maken het moeilijk om de lak nauwkeurig aan te brengen, wat ook wel te zien is bij mijn nagelrandjes – al is dit natuurlijk een kwestie van persoonlijke voorkeur. De lak dekt in twee dunne lagen voldoende, is rijk van kleur en heeft semi-jelly finish, wat je op het eerste gezicht allicht niet zou verwachten. De kleur vind ik zelf erg mooi en ik heb er voldoende complimenten over ontvangen. Wat ik jammer vind aan Plum is dat hij op mijn nagels niet goed droogt. Enkele uren na het aanbrengen van deze lak is deze nog niet gehecht, waardoor hij bij het wassen van je handen als het ware van je nagels af ‘rimpelt’. Ik weet zelf niet hoe ik dit kan verhelpen, allicht werkt de lak niet zo goed in combinatie met het Trind Perfect System als ondergrond óf vereist hij een goede, sneldrogende topcoat. Als jullie hier meer over weten en tips voor mij hebben, graag!

PhotobucketPhotobucketPhotobucket
Metallic Pink is een van die killer-kleuren die je uit duizenden herkent. Een beetje metallic, techno, glans en shimmer mag wel dit najaar, waardoor je met deze kleur op je nagels helemaal fashionable verantwoord bent. Metallic Pink is felle fuchsia roze kleur met een heftige metallic finish, ideaal voor de Barbie’s ‘met ballen’ onder ons. Ik vind de kleur in ieder geval erg gaaf, juist omdat hij zo fel en opvallend is. Overigens lijkt hij me ook prachtig bij zomers gebruinde handen. De lak is ietwat dikker van substantie als Plum, wat hem makkelijker maakt om aan te brengen, al moet je je kwast goed afstrijken – anders krijg je het effect dat ik op mijn pink heb, excuse my lack of nailpainting skills, ladies. Metallic Pink dekt in één dikke laag of in twee dunne laagjes nagellak en doet zijn naam eer aan, metallic it is!
PhotobucketPhotobucketPhotobucket
Dark Red is een vampy, tijdloze, bloedrode kleur die ‘anders’, maar ook bijzonder chique is. Qua substantie is Dark Red het best te vergelijken met Plum, al is hij nog heel wat ‘gel-achtiger’. De lak stelde me precies om diezelfde reden teleur, door het jelly effect lijkt hij niet te dekken en ook niet te drogen, alsof hij op het nagellakoppervlak blijft liggen zonder zich hieraan te hechten. Op de foto’s zie je zowel het effect van twee als van drie laagjes. Je ziet hier dat drie laagjes zorgen voor een mooi dekkend effect, maar helaas, lijkt het alsof de nagellak het met drie lagen nog moeilijker heeft met drogen en ‘hechten’ aan het nageloppervlak – na het swatchen en laten drogen, drukte ik de SD-kaart in de computer en drie nagels waren compleet verpest, too bad. Erg jammer, want dit was echt een van de perfecte donkere rood-tinten die nog ontbraken in mijn stash, ik had zo gehoopt dat de kwaliteit net zo prettig was als de kleur.

PhotobucketPhotobucket
Om mijn eerste ervaring met de KleanColor lakjes samen te vatten: Ik ben een beetje teleurgesteld en dat vind ik oprecht jammer. Ik weet niet of dit ligt aan mijn vrij hoge verwachtingen of omdat ik mijn hoop had gevestigd op prettige kwaliteit, omdat de kleurtjes zo mooi zijn, maar ik had simpelweg iets meer verwacht. De nagellak dekt niet voldoende door de jelly substantie, droogt ontzettend lang en de donkere kleuren stainen in je nagels. Echter, geldt dit zeker niet voor alle kleuren en misschien heb ik een beetje pech gehad. Metallic Pink is namelijk wél ontzettend mooi en fijn om mee te lakken – Roxy loves it! Mochten jullie dus nog tips en tricks hebben voor het gebruik van de Kleancolor nagellakjes, schroom vooral niet om ze met me te delen. Ik hoop stiekem dat ik iets verkeerd heb gedaan en ik alsnog enthousiast kan worden over deze lakjes, maar voor nu word ik er niet warm of koud van. Stiekem heb ik momenteel heel sterk de neiging om de prachtige holo- en glitterlakken van Kleancolor aan te schaffen, omdat ik de liefde voor dit merk ook wil voelen. Nu, ik hoop niet dat ik jullie volledig af heb geschrikt met deze ietwat negatief getinte review, maar eerlijkheid staat voorop, hoe vervelend ik dat in sommige gevallen ook vind. Laat je dan ook niet-niet-niet-niet afschrikken door mijn woorden, maar probeer de lakken zelf eens, want zoals gezegd ik hoor niets dan lof over KleanColor!

Mocht jij de lakken van KleanColor een kans willen geven? Breng dan zeker eens een bezoekje aan de fijne webshop van Cherize’s Milou en haar vriend en vergeet niet te gluren naar Firework en de mooie holo-lakjes.
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio