Review: Puressentiel Biologische Massageolie ‘Zinnenstreling’

zaterdag 24 maart 2012

Photobucket
Hm, wie houdt er nu niet van een liefdevolle, warme en ontspannende massage? Een van de meest budgetproof luxeactiviteiten, die heerlijk thuis uitgevoerd kunnen worden. De benodigdheden? Jij, je partner, massageolie and lots of love! As simple as that! En massageolie? Die ga ik vandaag voor jullie reviewen. Natuurlijk is dit niet ‘zomaar’ een massageolie, nee, deze olie is een pareltje op de biologische markt. Puressentiel, een natuurlijk merk van Belgische bodem, gaf mij de mogelijkheid om de ‘Zinnenstreling’ – Klinkt dat niet sensueel? Oehlala! – massageolie te testen en er mijn eerlijke mening over te vormen én delen. Dat zal dan ook vandaag gebeuren. Zorgde dit glibberige goedje voor nog meer romantiek in de slaapkamer of rende mijn kieskeurige vriend gillend weg?

Photobucket
Massages, we kennen ze allemaal en stiekem zijn we er gek op. Ja lieverds, ik ga er geen doekjes om winden, we just love our massages! Niet alleen werkt een massage ontspannend, ook is het een heel fijn liefdevol cadeautje dat altijd op z’n plek is. Nu heeft je filosofische ik zich vast al eens afgevraagd: ‘Wat maakt een massage eigenlijk zo fijn?’ Nu, strelingen en aanrakingen stimuleren de aanmaak van endorfine – Ja, dat fijne hormonale stofje – wat zorgt voor ontspanning, intimiteit en sereniteit. All ingredients we need on our romantic evenings!

Photobucket
Puressentiel besloot op dit fijne gevoel in te spelen met de Zinnenstreling massageolie. Een prettige, lichte en vooral ook dunne olie voorzien van een licht bloemige en ietwat kruidige geur. Deze delicate geur zorgt ervoor dat hij geschikt is vooral zowel mannen als vrouwen. Ervaring leert me namelijk, dat de man vandaag de dag niet staat te springen om te geuren naar ‘Appeltjes met kaneel en een vleugje citroen’. Or is that just my boyfriend? In de olie zijn geurnoten als ylang ylang en gember verwerkt, producten die een verkwikkende, stimulerende en ontspannende werking hebben.

Photobucket
Und jetzt, what do I think about this baby? Ik kan er een lang verhaal van maken, maar het is heel simpel. In mijn slaapkamer is de Puressentiel massageolie de afgelopen maand niet afgeweken van zijn vaste plaats op mijn nachtkastje. Ik meen het oprecht, als ik zeg dat dit een fijn product is voor dames en heren die op zoek zijn naar een prettige, natuurlijke massageolie met een neutrale en toegankelijke geur. De massageolie is door de dunne structuur erg zuinig in gebruik en maakt het masseren gemakkelijk. De olie heeft uiteraard een tijdje nodig om volledig in te trekken, maar na een massage van twintig à dertig minuten is het grootste deel zeker ingetrokken, wat hilarische glibberige taferelen voorkomt. Het enige puntje van kritiek dat ik kan noemen betreffende dit product is de verpakking. Deze is namelijk niet erg handig in gebruik. Ik ben voortdurend bang dat het flesje uit mijn handen zal glippen en in duizend stukjes op de vloer beland en het ‘tuutje’ waaruit de olie komt is niet praktisch bij de dosering. Als je iemand wilt masseren, heb je voldoende olie nodig, terwijl dit systeem met het afdekdopje ervoor zorgt dat de substantie druppeltje voor druppeltje uit de flacon komt. Maar hey, maybe that’s just me! Dan ben ik natuurlijk wel heel erg kritisch, aangezien olie een moeilijk product is om te verpakken. Je kunt zien dat Puressentiel zeker aandacht heeft besteed aan de flacon, aangezien deze mooi en strak oogt!

Photobucket
Mocht jij nu stiekem zin gekregen hebben in een massage, maar nog op zoek zijn naar een fijne, wellicht biologische olie? Dan is dit product misschien wel iets voor jou! In België is Puressentiel verkrijgbaar bij de reguliere apotheken voor een verkoopprijs van € 16,20. Máár great news, ik heb verschillende Nederlandse webshops gevonden die de producten uit het Puressentiel assortiment aanbieden, voor nog minder geld. De Zinnenstreling massageolie is zowel bij NewPharma als bij Farmaline te vinden voor een prijs rond de € 15. Ik begrijp dat dit product niet gezien wordt als ‘het koopje van de eeuw’, maar houd altijd in je achterhoofd dat eerlijke, biologische producten ‘an sich’ ook prijziger zijn om te verkrijgen en verwerken. De ingrediënten in de Puressentiel massageoliën zijn 100% afkomstig uit de biologische landbouw en zij zijn gecertificeerd door ECOCERT Greenlife. Daar word ik gewoon erg blij van!

Ps. En nu maar wachten tot mijn lieve vriendje terugkeert uit Spanje!
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio