Wereldproefdierendag: Time2Makeup!

dinsdag 24 april 2012

Photobucket 
Vandaag is het Wereldproefdierendag! Dé dag om massaal te protesteren tegen het gebruik van proefdieren en dat gaan wij op Pretty Brilliant dan ook zeker doen op een wel heel bijzondere manier. Stichting Proefdiervrij heeft een app ontwikkeld waarmee je alle cosmetica vóórdat je het koopt kunt scannen. Nu zul je denken ‘Dat doen de kassameisjes toch al voor me?’. Dat is waar, maar we hebben het hier over een heel ander soort scannen. Scannen waarmee je proefdiervriendelijk kunt winkelen. Met Time2Makeup scan je gemakkelijk de streepjescode van je cosmetica en met één druk op de knop weet je of het product proefdiervrij tot stand is gekomen. Ideaal! Zonder dat het je veel tijd of moeite kost, winkel je bewust en draag je bij aan een proefdiervrije samenleving. Toevallig is vandaag dan ook echt het uitgelezen moment om hier meer over te vertellen, happy Wereldproefdierendag!
Photobucket
Al jarenlang wordt er gestreden voor een Europees verbod op dierproeven en nu is het bijna zover. Stichting Proefdiervrij hoopt dat in 2013 het officiële verbod op dierproeven voor cosmetica echt doorgevoerd wordt. Want waarom dieren laten lijden als het ook anders kan? Om nu al ons beste beentje voor te zetten en het een beetje goed te maken met de beestjes, kunnen wij – cosmetica junkies - de gratis app downloaden, Time2Makeup! Een handig scanapparaatje waarmee je je cosmetica checkt én bij de fabrikanten die nog gebruik maken van proefdieren aan de bel kunt trekken.

Photobucket 
Photobucket
Diertjes verdienen een vrij - knuffelbaar - leven! <3
Vanaf vandaag, 24 april, kun je de cosmetica app van Proefdiervrij gratis downloaden in de App Store of bij Google Play – voorheen Android Market. Ik zou het echt geweldig vinden als we door een klein hulpmiddeltje als dit bewuster gaan kijken naar cosmetica. Time2Makeup heeft mijn ogen in ieder geval geopend. Toen ik met de scanner door mijn beautykast heen ging, ontdekte ik dat geen enkele deodorant in mijn stash dierproefvrij was. That’s a shame en ik was me er echt niet bewust van. Merken als Nivea, Fa, L’Occitane, allemaal gebruiken ze stuk voor stuk nog machteloze proefdieren. There’s no need to! Ten slotte zijn er ook genoeg merken die het wel voor elkaar krijgen om proefdiervrij te testen en produceren, denk aan The Body Shop, Kruidvat, Etos, Dermalogica en Lush. Een rijtje van prachtige merken van budgetproof tot high-end dat bewijst dat het echt wel mogelijk is om proefdiervrij te werken. Dus, lieve dames, vier Proefdierendag door deze mooie, simpele en makkelijke app te downloaden. Time2Makeup maakt proefdiervrij winkelen niet alleen makkelijker, stiekem is het ook nog erg leuk om zelf te mogen scannen!
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio