Rivièra Maison Be Inspired Kookboek & Recept

vrijdag 4 mei 2012

Photobucket 
De zon laat zijn gezicht weer langzaam zien, de terrasjes stromen vol, de stamppotten verdwijnen en het is tijd voor fris, licht en lente-proof voedsel! Rivièra Maison denkt daar precies hetzelfde over en gelooft in het genieten van de mooie dingen in het leven. Daar behoort culinair genieten zonder twijfel toe. Want wat is een mooie dag zonder iets lekkers op je bord? Het Be Inspired Kookboek is een nieuwigheid in het mooie assortiment van Rivièra Maison en is geïnspireerd op ‘dinner with friends and family’. Dit kookboek is niet bedoeld voor de masterchefs onder ons, maar voor de levensgenieters die hun dag graag doorbrengen met hun geliefden én af willen sluiten met lekker eten. Eenvoudige recepten, verse ingrediënten en veel gezelligheid in één boek samengebracht, daar moet ik jullie meer over vertellen!

Het Be Inspired Kookboek is niet enkel gevuld met standaard voor-, hoofd- en nagerechten – mijn favoriet! – ook kun je inspiratie opdoen voor een bijzondere lunch of een ultiem zomerse cocktail. Alle gerechten zijn stress-proof, snel en gemakkelijk te maken, maar wel bijzonder gezond en lekker. Onthoud dat het bij het Be Inspired Kookboek niet gaat om directe, strakke richtlijnen, maar dat het enkel dient als duwtje in de goede richting. Dit boek laat je zien hoe het kán, niet hoe het moet en het is aan jou om iets moois op tafel te zetten. Precies daarom heeft Rivièra Maison ruimte vrij gelaten voor jouw klassiekers op de speciale notitiepagina’s of in de insteekhoezen.

Om jullie alvast enthousiast te maken – en jullie stiekem een ideetje te geven voor het avondeten – mag ik van Rivièra Maison één van de recepten met jullie delen. De mediterrane visspies met Turkse pasta valt zonder twijfel onder de noemer ‘gezond’. De vezels van de pasta en de vitaminen van de bom aan groentes zijn ten slotte de ideale combinatie op voedselgebied. Zelf ben ik geen viseter, maar ik weet zeker dat de visverslaafden onder jullie ontzettend blij worden van dit lekkere hapje. Mocht je het recept proberen, dan hoor ik uiteraard graag hoe het gesmaakt heeft. Bon appetit alvast!


Photobucket
Mediterrane visspies met Turkse pasta 

(voor 2 personen)


Ingrediënten:
  • ca. 150 gram heilbot of kabeljauw 
  • ca. 150 gram tonijnfilet 
  • 125 gram wortel 
  • 125 gram selderie 
  • 125 gram prei 
  • 125 gram ui 
  • olijfolie 
  • peper en zout 
  • 2 cherrytomaatjes 
  • 1 teentje knoflook 
  • zeezout 
  • 50 gram olijfjes 
  • 50 gram zongedroogde tomaat 
  • Turkse pasta 
Extra:
  • 2 satéprikkers 
Bereiding:
1. Snijd de heilbot en tonijnfilet in blokjes en bak ze kort aan. Rijg aan een spies en leg deze eventueel nog even in de oven.
2. Snijd de groenten in blokjes en blancheer ze kort. Bak ze daarna in olijfolie met peper en zout.
3. Droog de cherrytomaatjes met knoflook, zeezout en wat olie in de oven.

Voor de pasta:
1. Snijd of hak de zwarte olijven en wat zongedroogde tomaat fijn. Kook de pasta.
2. Voeg alles samen en breng op smaak. Presenteer het gerecht mooi op een bord.

Tip:
Zet de visblokjes klem tussen de stukjes paprika en ui. Leg de satéprikkers vooraf even in water en keer regelmatig, om te voorkomen dat de prikkers later verbranden.

Photobucket
Het Rivièra Maison Be Inspired Kookboek kost € 39,95 - Te koop bij Rivièra Maison filialen en waarschijnlijk binnenkort online in de officiële webshop - en is een ideaal cadeautje voor de kokende vriendjes, mamma’s, pappa’s en vriendinnen! Het zal zeker niet misstaan in je boekenkast, ik was stiekem al om toen ik de vormgeving zag à la Blond Amsterdam met een tintje roze, me gusta! Ook lijkt het me heerlijk om enkele recepten in de buitenlucht te bereiden, zeker op deze ultiem schattige bbq.
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio