Tag: Fashion Favorites

zaterdag 19 mei 2012

Photobucket
Fashion, dat is en blijft toch iets wat ik meer terug wil laten komen op Pretty Brilliant! Gelukkig gaf de prachtige Ilrish, partime-blogster voor Beautytreat, me een duwtje in de goede richting. Ik werd getagd om te kletsen over mijn ‘fashion favorites’! En wie ben ik om dat voorstel af te wijzen? Juste, let’s do this!

1. Hoe zou jij je eigen stijl omschrijven?
Ik hou van poeder- en pastelkleurige kleding, kant, polkadots, versiersels, parels, roze, glitters en vooral héél veel strikjes. In mijn kledingkast vind je zonder twijfel meer jurkjes dan broeken terug en de zomer is echt mijn seizoen. Een jurkje met bloemetjesprint, sandaaltjes et voilà, I’m good to go!

Photobucket
Een A-lijn jurkje, fijne ballerina's en een zachte losvallende sjaal. Good to go! (:
 2. Wat zijn jouw garderobe essentials?
Een donkere skinny jeans, omdat die heerlijk elke dag kan. Ik ben vooral fan van mijn leather look skinny van Zara, omdat die heel mooi aansluit, maar ook de Levi’s ID jeans vind ik echte aanraders. Een A-lijn jurkje of een jurkje met een ballonrokje, omdat ik me daar het fijnst in voel – denk aan mijn nieuwe Missoni-like Forever21 jurkje. Het is vrouwelijk, lief en zit lekker luchtig. Een kanten top, voor een beetje glamour en formaliteit. Een zwarte blazer, een Chanel-like tweed jasje, een zachte losvallende sjaal, een paar ballerina’s in een neutrale kleur en een jumpsuit. Daarmee kom ik een week wel door!

Photobucket
Mijn Kennel en Schmenger ballerina's, na twee jaar nog steeds prachtig!
3. Wat is het duurste kledingstuk dat je in je kast hebt hangen?
Oeh lastig, zeker voor een budgetshopper als ik! Ik heb het geluk dat mijn ouders me zo nu en dan nog financieel willen ondersteunen, door mijn basic jassen en ‘goede schoenen’ te betalen. Daar komen we dan ook al snel uit als we het hebben over mijn duurdere kledingstukken. Ik denk dat mijn winterjas van dit jaar van Dept en mijn Kennel en Schmenger ballerina’s – Must love them, aankoop van de eeuw! Niet voor niets komen ze altijd weer terug in mijn outfit of the day’s – toch wel bovenaan het lijstje staan met een prijs rond de € 200,-. Dit zijn dan ook wel echt items die ik dagelijks draag en langer dan een jaartje tevoorschijn getoverd worden, anders zou ik me schamen!

Photobucket
4. Wat is het item dat je op dit moment het liefste aan je garderobe toe zou voegen?
Jullie mogen me uitlachen, maar ik ben echt verliefd op de Marc Jacobs Mouse Flats in rose gold editie óf met gouden glitters. Véél te duur natuurlijk, maar wel ontzettend schattig én niet onmogelijk om op te lopen. Als we het hebben over realistische items dan staan de Forever21 Lace & Tulle Bow Dress – Kelly, dankjewel voor de tip, ik ben verliefd! <3 - en het kanten poederroze H&M jurkje bovenaan. Echter moet er even zuinig gedaan worden, de vakantie naar Tunesië is net betaald!

Photobucket
5. Noem je favoriete ontwerper.
Twijfelgevalletje! Ik ga voor een mix tussen twee designers, vergeef me: Het schattige, ‘strikjes-overloadige’ van Moschino of Miu Miu gemixt met het tijdloze, chique en luxe van Chanel staat gelijk aan: Match made in heaven!

Photobucket
6. Hoeveel geld geef je uit aan kleding?
Zoals bij ieder ander ook verschilt dit bij mij per maand. Het ligt er maar net aan hoeveel ik verdiend heb en wat ik nodig heb op kledinggebied/tegenkom bij het shoppen. Ik ben vooral te vinden in de sale-rekken en in budgetproof winkels. Sebas wordt er af en toe gek van, maar ik kan er echt van genieten om als volgt op een compliment te reageren: ‘Ja leuk hé? Maar € 3,- in de sale!’. Noem het vrouweigen, noem het gestoord, ik geniet ervan. Mijn oma heeft het ook! Ik denk dat ik gemiddeld maar € 30 uitgeef maandelijks. Dat is best netjes toch? Dat zijn dan vooral tops, accessoires, jurkjes en basics à la H&M. Items zoals jeans shop ik niet zo gauw. De maximumbedragen die ik uit wil geven aan kleding zijn als volgt: Jeans maximaal € 60,-, tops en jurkjes maximaal € 30,-, sieraden maximaal € 10,-.

Photobucket
7. Waar shop je het liefste?
Ik red me prima in Maastricht, daar is alles wat ik nodig heb binnen handbereik. Van Zara tot Lush! Natuurlijk vind ik het ook leuk om op z’n tijd de winkels in het buitenland onveilig te maken. Antwerpen vond ik een hele gezellige en mooie shopstad, maar ook in Köln, Aachen en Luik kan ik me prima amuseren – dicht bij huis en nothing fancy.

Photobucket
8. Wat is je favoriete parfum?
Miss Dior Chèrie! <3 Niet alleen omdat het luchtje heerlijk is en het flesje prachtig, ook omdat Sebas zo lief was 'haar' voor me te kopen.

Uploaded from the Photobucket Android App
9.Op welke manier style jij je haar het liefste?
Op haargebied ben ik echt niet beautyblogger-waardig hahaha! Ik kan niet eens vlechten, krullen blijven niet zitten in mijn haar en van föhnen krijg ik hoofdpijn. Hoera, voor haar dat alleen gekamd wordt! Al zou ik zeker geen nee zeggen tegen een natuurlijke volle bos krullen, hello gorgeous!


10. Wat trek je altijd uit de kast op het moment dat je niet weet wat je aan moet trekken?
Mijn faux leather look skinny jeans van Zara/bodycon rokje van Lady Sting met mijn wijde A-lijn blouse met rouches van H&M óf mijn poederroze wollen strikjes trui van H&M. Depends on the weather! In ieder geval iets waarvan ik weet dat het staat en lekker zit, een combinatie van outfit of the days die hier al voorbij gekomen zijn per toeval.

Photobucket
Mijn favoriete trends binnen handbereik: Vrouwelijke blousejes en pastelkleurige skinny's! :D
11. Welke fashion-trend mag van jou blijven en welke mag er per direct overgaan?
Ik moet zeggen dat ik erg blij wordt van de huidige fashion-trends. Er hangen genoeg pastelkleurige items in de rekken, er is geen gebrek aan kant, geen gebrek aan strikjes en jurkjes zijn er in overvloed. Zo vind ik de huidige Zara collectie met alle tweed jasjes ge-wel-dig! Too bad it’s so crazy expensive, meh. Maar ook de felle-broeken-hype vind ik fantastisch, lekker zomers en vrolijk. Een zuurstokroze broek staat nog braaf op mijn verlanglijstje.

Waar ik niet zo van hou, is de boho-achtige indianen stijl à la Mary Kate Olsen die we al een paar jaar voorbij zien komen. De laarzen en tassen met franjes die me doen denken aan Indianen, nee, daar word ik niet zo gelukkig van. Natuurlijk zijn er altijd dames die het geweldig weten te dragen en combineren! Dat vind ik ook heel belangrijk om jullie mee te geven: Draag waar jij je lekker in voelt en waarvan jij denkt: ‘Ja, dat is echt iets voor mij!’ Zodra je dat kunt, maakt het echt niet uit wat anderen ervan vinden.

Photobucket
12. Welk item in je garderobe heeft de meeste emotionele waarde voor je?
In mijn kledingkast staat in klein oud juwelenkastje van donker hout, dat ooit nog van mijn moeder geweest is. Het is gevuld met oude sieraden, horloges en broches en ik vond het als kind al heerlijk om alle laatjes stiekem te openen en de juweeltjes tegemoet te zien.

13. Welke andere mensen tag je?
Ik tag graag Kelly van Diva of Geneva – omdat zij mij kennis liet maken met het meest geweldige jurkje ooit! – Aranka van By Aranka, Priscilla van Wicked Ska Kid en de lieve Jennifer Elbert. Have fun! <3

Bron foto's: We Heart It.

Ps. Happy birthday Scottie! Hele fijne dag, broertje! <3
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio