Aapjes kijken in Apeldoorn! (:

zondag 17 juni 2012

Photobucket
Op mijn ‘hier-mag-je-me-’s nachts-voor-wakker-maken-lijstje’ staat zonder twijfelen het knuffelen met, aaien van en kijken naar lieve diertjes. Niet heel gek dat Sebas op het idee kwam om me voor Valentijn twee tickets voor de Apenheul cadeau te doen. Zet mij tussen een paar los lopende mini-diertjes en mijn dag kan niet mijn stuk. Succes gegarandeerd! Afgelopen donderdag reisden we af naar het verre Apeldoorn – vier uur heen, vier uur terug, must love living in Zuid-Limburg – om onze familieleden een bezoekje te brengen. En ooooooh, het was leuheuk! : D
Photobucket
PhotobucketPhotobucketPhotobucket
We waren nog niet goed en wel binnen en de pret kon al beginnen. Op een klein krijtbordje stond dat er heel veel babyaapjes geboren waren, aaaaah lief lief lief! Gelukkig hoefden we niet ongeduldig heen en weer te hupsen in de rij voor de kassa, maar mochten we met onze Vakantieveiling E-Tickets direct doorlopen. Zoals het hoort in de Apenheul zochten we eerst een aapvrije tas uit, zodat de pluisbolletjes ons niet konden beroven. Na een kleine teleurstelling – mijn Eastpack paste niet in de neon roze aapvrije tas – was het dan zover: Aapies kijken!

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
We hoefden maar een paar stappen te zetten en waren al door ze omringd: Doodshoofdaapjes, tientallen doodshoofdaapjes. Zó schattig! Voor Sebas was het zijn eerste keer Apenheul en hij keek zijn ogen uit. Niet gek, want er waren zo ontzettend veel kleintjes, maar liefst tweeëntwintig doodhoofdapenbaby’s die zich vastklemden op de rug van de apenmamma’s. En ze waren zo klein, echt waar, zo klein zelfs dat sommigen nog niet eens een echt gezichtje hadden. Ik denk dat jullie je wel voor kunnen stellen hoe ik daar gestaan heb: ‘Oh, Sebas Sebas Sebas, kijk die beebieeeeeee, ik wil hem!’ Toen we later die middag terugkeerden, gebeurde er nog iets veel leukers. Sebas en ik zaten lekker in het zonnetje op een muurtje en opeens voelde ik iemand op mijn rug kriebelen: Een aapje! (: En niet zomaar een aapje, nee, een mamma aap met haar kindje achterop. Het duurde niet lang tot de rest van de familie volgde en voordat we het wisten waren we omringd door zo’n tien aapjes. Op mijn schoot zaten vier mamma’s met kindjes en bij Sebas hadden zich er ook twee op z’n schoot gesettled en een in zijn nek. Zo lief! Ik wilde ze niet laten schrikken, dus bleef maar zo stil mogelijk zitten met een grote glimlach op mijn gezicht. Eentje kwam zelfs even in mijn jasje checken of ik niets lekkers voor hem mee had gebracht. Cuteness overload – ze waren zo schattig, dat ik het ze zelfs vergaf dat ze op me geplast hadden.

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket 
Natuurlijk bleef het niet enkel bij het bekijken van de doodshoofdaapjes – al kostte het me veel moeite om Sebas er weg te slepen – ook brachten we een bezoekje aan de spelende en stoeiende chimps, gingen we kijken naar de lunchbreak van de gorilla’s en hun kindjes, knuffelden we met geitjes en Pumba’s in de kinderboerderij, lunchten we bij De Luiaard en… We kwamen King Julian tegen! : D Please tell me you know who King Julian is. Want hey, ik ben een De Pinguins van Madagascar fangirl in hart en nieren – Mort, ik vind je lief! En niet alleen King Julian was er, blijkbaar heeft hij tegenwoordig ook al een vrouw en een kindje. Dat vroeg om foto’s!

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
Na de ontmoeting met mijn tv-held hebben we onze tocht voortgezet en kwamen we nog een overload aan andere aapsoorten tegen. Van gouden leeuwaapjes, tot grommende bavianen en van vogels tot luie capibara’s. Aan dierensoorten geen gebrek, we hadden genoeg om te bekijken en struinden wel vier uur lang door het park. Ik haalde het natuurmens in mij naar boven en keek door verrekijkers en het kind en mij kon het park niet verlaten zonder gebruik gemaakt te hebben van de glijbaan. Yay!

Photobucket
And that was it, ons aapachtige dagje Apenheul in Apeldoorn. We loved it en hebben de aapjes beloofd dat we snel weer terug komen. (: Ben jij al eens in de Apenheul geweest en vond je het ook zo ontzettend leuk?
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio