Let’s get waxed by the Luxury Floor

maandag 25 juni 2012


Haarvrij en zonder zorgen over het strand paraderen in onze mooiste bikini, dat willen we toch allemaal? Tegenwoordig hebben we meerdere opties om het gewenste babyzachte resultaat te bereiken. We kunnen in de weer met ontharingscrèmes, scheermesjes, maar we kunnen ook onze tandjes op elkaar zetten en een waxing sessie ondergaan. En nu zeg eens eerlijk: Wie van jullie krijgt al de koude rillingen bij het dénken aan een brazilian wax? Ik moet eerlijk bekennen dat ook ik het een vreemde gewaarwording vond, vooral om je over die drempel van ‘ik moet naakt op een behandeltafel gaan liggen om gemarteld te worden’ heen te zetten. Toch wilde ik ontdekken of een Hollywood/Brazilian Wax nu echt zo ongelofelijk eng is als beweerd wordt. De taboe mag langzamerhand wel eens doorbroken worden, als je het mij vraagt, opdat haarvrij door het leven gaan een stuk makkelijker, sneller én effectiever is! Om de waxing-ervaring aan den lijve te ontvingen bracht ik zaterdag een bezoekje aan The Luxury Floor, een prachtig schoonheidssalon in het centrum Maastricht, voor een heuse Hollywood Wax. En natuurlijk ga ik jullie in geur en kleur vertellen of waxen nu echt zo akelig en pijnlijk is als beweerd wordt of dat het simpelweg heel erg de moeite waard is! Let’s get waxed!

Photobucket
Daar ging ik dan, na vier uur lang intensief vergaderd te hebben voor het Model European Parliament Limburg, met lood in mijn schoenen naar The Luxury Floor. Een liefdevol ingericht schoonheidssalon waar je van top tot teen in de watten gelegd kunt worden. De trotse en stralende eigenaresse, Ilham, ontvangt je maar al te hartelijk en schroomt niet om haar kennis van beauty met haar klanten te delen. Voordat je het weet voel je je welkom en vergeet je haast waarvoor je komt. Voor het betreden van de behandelkamer dacht ik nog even: ‘Ik zou ook gewoon een pedicure kunnen nemen?’, maar nee, ik kwam met een doel en zou doorzetten. Ilham zei nog heel toepasselijk: 'Wat is het ergste wat je hier kan gebeuren?' And she's right, je gaat niet dood van een schoonheidsbehandeling.

Photobucket
De behandelkamer van The Luxury Floor is net zo mooi en schoon als de rest van het schoonheidssalon. Prachtig aangekleed met rozenblaadjes en kaarsjes, heerlijk geurend en alles ziet er ontzettend hygiënisch en goed verzorgd uit. Ik mocht me in alle rust opfrissen met een Lactacyd tissue en kon me, als ik er klaar voor was, uitkleden en plaatsnemen op de behandeltafel. Mocht ik me niet prettig voelen bij het ‘naakt’ plaatsnemen in een verlaten behandelkamer, dan zou ik ook een papieren wegwerpslipje aan kunnen trekken, wat pas bij binnenkomst van Ilham uitgetrokken zou worden. Ik kan me best voorstellen dat dit vrouwen net iets meer zekerheid geeft, maar uiteindelijk moest toch alles uit, dus ik ging netjes liggen met mijn topje stiekem een beetje langer getrokken – sneaky tip voor iedereen die zich net iets zekerder wil voelen. Na een kleine tien minuutjes hartkloppingen te hebben, kwam Ilham voorzichtig binnen met een klopje op de deur. Ik voelde me direct op mijn gemak en veilig in haar handen. Het was duidelijk dat deze dame niet alleen heel veel verstand heeft van haar vak, maar ook met liefde en passie elke dag haar salon betreedt om mensen nog mooier te maken dan ze al zijn. Ze vertelde me met plezier over haar voorliefde voor de cosmeticawereld, een wereld die ze als achttienjarige Douglas-medewerkster in haar hart sloot. De kennis, liefde en passie die van Ilham afstralen, stellen je als klant binnen no time gerust. Ook was opeens het element van ‘Wat is het raar om hier ontbloot te liggen’ verdwenen. Zeker toen ze me vertelde dat het ontblote vrouwelijk geslachtsdeel voor haar net zo normaal was als een paar voeten, waar ik me achteraf gezien natuurlijk best iets bij voor kan stellen. ‘De helft van de wereldbevolking heeft een vagina, waarom zouden we daar gek over moeten doen? Een vagina is voor mij net als een paar voeten. Ik weet dat ik ze nog mooier kan maken, zodat vrouwen zich zekerder voelen in hun eigen lichaam. Met dat doel voor ogen ga ik aan het werk.’

Photobucket 
De waxing sessie begon met het ontvetten, reinigen en desinfecteren van de huid. Om elk klein haartje te kunnen zien en niks over te slaan, werd er een lamp met vergrootglas op mijn lady parts – ik ga het zo discreet en netjes mogelijk houden, dames – gezet. Voor de venusheuvel en de schaamlippen gebruikte Ilham twee verschillende soorten wax, omdat zij dit in de loop der jaren als het snelst en minst pijnlijk heeft ervaren voor haar klanten met het best mogelijk resultaat. De venusheuvel wordt ingesmeerd met de bekende cold wax, die je zowel bij de schoonheidsspecialiste als bij de drogist kunt vinden. Dit is de alom bekende wax die aan wordt gebracht met een houten wegwerpspatel (of al is aangebracht op een strip) en je met een katoenen strip verwijdert. Het proces van cold wax aanbrengen – strip erop – strip aanspannen – strip lostrekken wordt meerdere malen herhaald gedurende de waxing sessie, omdat er altijd een paar ‘haartjes met karakter’ – een geweldige uitdrukking van Ilham – zijn die zich niet zo eenvoudig laten verwijderen. Voor de schaamlippen en je derrière wordt er gebruik gemaakt van hot wax, voor mij een geheel nieuw product. Hot wax is, zoals de naam al verklapt, een hete, dikke, jellyachtige wax die vrij royaal wordt aangebracht, moet uitharden en vervolgens in één keer verwijderd wordt. Deze wax hecht zich anders dan de koude wax niet aan de huid, maar enkel aan het haartje, waardoor de gevoelige huid onbeschadigd blijft en het haartje met haarwortel en al verwijderd wordt. De hot wax vormt zich dan ook naar je huid en maakt een ware mal van je lady parts – voor de creeps onder jullie, deze mag ook mee naar huis genomen worden, jum! De voor- en de achterzijde worden natuurlijk in twee losse delen gedaan, maar het is echt een secondenwerkje. Zelf was ik nog onbekend met de hot wax,  maar dit vind ik echt een geweldig product. Het haar wordt zo snel en grondig verwijderd als de hars eenmaal is uitgehard, waardoor ‘de marteling’ maar een paar seconden duurt. Ideaal!

Photobucket
Maar hoe ik die Hollywood Wax – de alles-weg-wax-sessie – nu ervaren? Deed het vreselijk veel pijn? Was het ongemakkelijk? Moest ik me in vreemde posities wringen? Niks van dat alles, dames! Als je het mij vraagt, lijkt het krijgen van een Brazilian of Hollywood Wax veel en veel en veel enger dan het daadwerkelijk is. Daarbij wil ik wel graag zeggen: Mits je in goede handen bent. Ik had me echt voorbereid op het ergste: Veel pijn, een branderig gevoel, een akelige dame die mijn private parts wel eens even grondig zou onderzoeken en een explosie aan jeukende bultjes achteraf. Elk vooroordeel dat je mogelijk zou kunnen hebben over het gewaxt worden, zat in mijn achterhoofd. Geen enkele van deze angsten werden gelukkig werkelijkheid en ik ben bij deze het levende bewijs dat een Brazilian/Hollywood Wax alles behalve een ‘no go’ is, het is een ‘do do’. Ik voelde me thuis bij The Luxury Floor, werd op mijn gemak gesteld, de behandeling was snel, grondig, professioneel en veel minder pijnlijk dan ik verwacht had en het resultaat is geweldig. Want dat is toch uiteindelijk waar je het voor doet? Het drie weken heerlijk haarvrij zijn! Ik stap morgen simpelweg op het vliegtuig naar Tunesië met het idee dat ik op vakantie geen enkele keer aan de slag moet gaan met een scheermes down under. Dat er geen ongewenste, overgeslagen haartjes uit mijn bikini zullen floepen en dat ik geen last heb van akelige scheeruitslag door het dagelijks scheren in combinatie met het zoute zeewater. Dan waren die twintig minuutjes geharst worden toch echt wel de moeite waard, eerlijk waar.
Photobucket
Ik ben om, waxing is fantastisch en The Luxury Floor is the place to be! Het liefst raad ik mijn gehele (vrouwelijke) omgeving aan om the waxing experience eens te ervaren. Ik weet simpelweg zeker dat iedereen het ontzettend mee vind vallen – van het uitkleden tot het waxen zelf – en zal genieten van het prachtige resultaat. Het is een geweldig gevoel om het salon te verlaten met een stiekem cadeautje verstopt onder je kleren. Je loopt er niet mee te koop, maar voelt je wel net dat tikje mooier, verzorgder en heerlijk sexy. Of je nu iemand hebt om het mee te delen, je vriend(in) ermee wil verrassen of gewoon zorgeloos haarvrij wil zijn. Ik hoop dan ook oprecht dat ik alle vraagtekens over Brazilian/Hollywood waxing heb kunnen wegwerken en jullie het waarderen dat deze taboe eens doorbroken wordt op een schattige beautyblog op het wereldwijde web nog wel. Want waarom zouden we zo geheimzinnig moeten doen over waxen, terwijl iedereen kan praten over scheren? Nergens voor nodig! Ik geef in ieder geval bij deze het fijne goede voorbeeld, iedereen mag weten hoe ik de waxing sessie heb ervaren. Kom je nu ook uit het Zuiden en twijfel je al tijden over het ondergaan van een Brazilian of Hollywood wax? Geloof mij dan op mijn woord dat je een afspraak móét maken bij The Luxury Floor en ik beloof je dat je het salon met een enorme glimlach zal verlaten. Voor € 25,- onderga je al een waxbehandeling down under, waar je maar liefst drie weken plezier van zult hebben. Ilham ziet mij in ieder geval snel weer in de deuropening verschijnen, maar nu ga ik eerst eens heel erg genieten van het zorgeloze haarvrij zijn op vakantie. Dat mag ik toch best zeggen hé?
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio