Serendipity: Verdwaalde huiskat gevonden!

zaterdag 7 juli 2012

Photobucket
Nietsvermoedend liep ik gisteravond met Sebas en zijn beste vriend negen holes. Tot… Ik op hole vijf op een kat stuitte. Een zielig mauwende kater wel te verstaan. Het arme beestje zat onder de teken en sloop, volgens sommige golfers, al meerdere dagen over de golfbaan. Terwijl de heren hun ronde voortzetten, bleef ik bij het ‘huilende’ diertje en probeerde ik zijn vertrouwen te winnen. Toen ik de moed na twintig minuten eindelijk opgegeven had en de heren wilde volgen, gebeurde er echter iets geks. De kater verbood me haast weg te gaan en ging protesterend en blazend voor me staan. En opeens was het me duidelijk: Dit beestje moest gered worden en ik was een vrouw met een missie.

Vastbesloten de kater – we gokken erop dat het een mannetje is, aangezien er ‘watermeloenen’ tussen zijn pootjes hangen – terug te brengen naar zijn baasje, begon ik aan mijn tocht. Maar dat deed ik niet alleen. Nee, de kater besloot me te volgen. Waar ik ging, ging hij en andersom. Het enige wat ik moest doen, was ervoor zorgen dat ik niet uit zijn zicht verdween en de uitgeputte schat aanmoedigen (‘Kom dan, poes, poes, poes. Goed zoooooo!’). Eenmaal weer bij de mannen aangekomen, konden ze hun ogen niet geloven. Het beestje week niet van zijde af. Samen met mijn nieuwe maatje nam ik een kortere weg naar het clubhuis om daar de dierenambulance te bellen, zodat zij snel zijn gezondheid konden onderzoeken.

Photobucket 
Daar aangekomen en veel kopjes en geaai verder bleek het echter nog niet zo gemakkelijk de kat te ‘vangen’. Om hem te verplaatsen en rustig te houden, wilden we hem graag in een doos zetten, maar dat zag de man in kwestie nog niet helemaal gebeuren. Na heel wat sluipsessies door de bosjes en aanmoedigingen lukte het ons gelukkig toch. Om hem tot rust te laten komen, verkasten we naar het secretariaat, waar de moeder van Sebas al naartoe snelde met een bakje kattenvoer. Hier belde ik naar de dierenambulance, die me weer doorverbond naar de politie, die me weer doorverbond naar de dierenbescherming, waar ik de voicemail eraan kreeg en pas na het weekend terecht kwam. Dat kon maar één ding betekenen: We hebben dit weekend een logeetje!

En dat logeetje ligt nu lief in een doos met een warm dekentje te slapen, heeft zijn buikje rond gegeten aan een bakje kattenvoer en wat stukjes worst en verwent ons met het nodige geknuffel en zijn vele kopjes. Oh, kon ik hem maar houden! Maar er is vast iemand heel hard op zoek naar zijn of haar lieve huisdier, dus we gaan zijn baasje zo snel mogelijk proberen te vinden. Tot die tijd wordt hij hier flink in de watten gelegd en bereid ik me alvast voor op het afscheid, mimimi.

Zouden jullie in de tussentijd zo lief willen zijn om dit te tweeten? 'Roodkleurige, jonge kat gevonden op Golfbaan Brunssumerheide. Wordt met liefde verzorgd, maar mist zijn baasje. RT alsjeblieft!' Dankjulliewel alvast! <3
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio