Review: Palmolive Ayurituel Shower Gels Joyous & Energy

zaterdag 7 juli 2012

Photobucket 
Douchen dat doe je niet zomaar, daar moet je een bijzondere beleving van maken! Een van de merken die ons hier al zolang als ik me kan heugen bij helpt, is Palmolive. Hét merk dat we niet meer weg kunnen denken uit de badder-industrie en in onze gezinsdouche al jaren te vinden is. Ook met hun twee nieuwe douchegels, geïnspireerd op de Indiaase Ayuredische leer, wordt je lichaam heerlijk in de watten gelegd. Bij ayuryeda staat de balans tussen de verschillende levensenergieën centraal. Dit evenwicht is volgens het eeuwenoude principe te bereiken door een aanpassing van je voedingspatroon, bepaalde massages, aromatische oliën, yoga en rust, maar nu kun je dezelfde optimale ontspanning ook vinden in je eigen badkamerwalhalla. Voor jullie testte ik de Shower Gels in Joyous – die voor mij gemaakt lijkt te zijn – en Energy: Twee bijzondere geuren die zorgen voor de nodige ontspanning en me helpen bij het verwerken van mijn Tunesian jetlag. Hey ladies, showertime!

Photobucket
De douchegels werden niet zomaar bij mij bezorgd, Palmolive had er echt werk van gemaakt om ons bloggers te verwennen met een waar cadeautje. Prachtig! Ten slotte kun je elke vrouw gelukkig maken met een mand vol verwennerijen voor lichaam, toch? De douchegels waren verpakt in een rieten mand met een grote gele strik – mijn hart was al veroverd – en werden vergezeld door een flesje aroma-olie, twee gastenhanddoekjes in toepasselijke kleuren én het boekje ‘Begrijpelijk Ayuryeda’ dat me alles zou leren over de eeuwenoude Indiaase leer. Ik, als beautyblogster in hart en nieren, werd hier in ieder geval ontzettend blij van. Het waren niet zomaar producten die ik in handen had, maar producten met een verhaal en Palmolive wilde het verhaal maar al te graag vertellen. Merci bien, Palmolive, ik voelde me bijna jarig!

PhotobucketPhotobucket
De eerste douchegel waarmee ik een showersessie inplande, was – hoe kan het ook anders? – Joyous. Een heerlijke licht-zoetige, maar ook bloemige shower gel met Indische mulberry/moerbei en lotusbloem extracten. Dit is echt zo’n douchegel die ik zou gebruiken in de namiddag of later in de avond, zodat je in bed of bij het bankhangen nog omringd wordt door de bloemige geursensatie. Jum! Niet gek dan ook dat Joyeus bij mij uit de ‘Welke-douchegel-past-het-best-bij-jou-test’ kwam. Ik hou van bloemig, zoet, mysterieus en fruitig, zodat ik me op en top vrouw voel.

Photobucket
Energy daarentegen doet zijn naam eer aan en is ideaal om je dag met te beginnen! Het Indiase sandelhout en de pittige noot van gember die erin verwerkt zijn zorgen voor een ‘extra kick’. Opeens lijkt alle slaap uit je lichaam verdwenen te zijn. Dat is nog eens goed wakker worden! Daarbij vind ik Energy ook meer dan geschikt voor het mannelijk schoon in huis. Het is zeker geen ‘typische-wijven-geur’, zoals onze oermannen  het zo graag noemen. Sterker nog, de geur van Energy neemt me mee naar Oriëntaalse kruidenmarkten, naar exotische broeierige witte stranden en laat me verlangen naar tuk-tuk ritjes langs rijstvelden. En wie wil daar nu niet naartoe gebracht worden tijdens een enkeltje 'douche'?

Photobucket
Met de geuren van deze twee douchegellies zit het in ieder geval helemaal goed, daar is geen twijfel over mogelijk! Máár ik zoek meer in een douchegel, namelijk: Een fijne, makkelijk te openen verpakking, een ‘duurzaam’ product waar ik een tijdje mee vooruit kan en – het allerallerbelangrijkst – een product dat lief is voor mijn huid. Ik zoek verzorging, voeding en hydratatie! Met een huid als de mijne, lees: keratosis pilaris/rode bultjes all over the place, is er niets belangrijker dan een zachte, romige en voedende douchegel zonder akelige uitdrogende ingrediënten. Het is voor mij dan ook altijd weer een spannend moment om een douchegel te proberen. Het kan zomaar heel slecht uitpakken, zo zijn Dove en ik aartsvijanden, of juist heel erg goed, zoals met de romige zepen van Lush die werken als een droom.

Photobucket
Ik was dan ook ontzettend benieuwd wat de Ayurituel Shower Gels voor mij en mijn huid zouden dan, zeker nadat ik parfum en SLS op de ingrediëntenlijst had gespot – twee boosdoeners voor een geïrriteerde en uitgedroogde huid, ai. Met het ‘Als-dit-maar-goed-gaat-gevoel’ dat door mijn hoofd maalde, stapte ik alsnog met de douchegels onder de douche… En tot mijn grote geluk werken ze heel fijn, niet irriterend en ook echt niet uitdrogend. Integendeel, beide douchegels zijn heel romig en zacht voor de huid! Ze laten een lekker creamy, wit laagje op je lichaam achter en gaan een trekkerig gevoel uit de weg, waardoor ook de ‘uitgedroogde mummies’ onder ons er goed mee uit de voeten kunnen, hoera! Als ik de douche verlaat zijn mijn bultjes als vertrouwd, maar ze zijn zeker niet sterker geïrriteerd. Good job, Palmolive! Ook aan de andere eisen die ik stel aan een douchegel voldoen deze producten van Palmolive. De verpakkingen zijn groot, wat betekent dat er genoeg inzit – yay - en handig in gebruik. De dop sluit goed wat lekken vermijdt en het ‘doseergat’ heeft exact de juiste grootte om voldoende product op je (was)hand(en)/douchepuff aan te brengen. Daarbij is het product zuinig in gebruik als je het aanbrengt met een douchepuff door de ietwat stroperige structuur. Als je het eerst aanbrengt op je handen, ben je toch geneigd om meer te nemen dan de grootte van een twee-euro muntje, maar hey, dat geldt niet alleen voor deze douchegels. Om het heel kort samen te vatten: Smells lovely, de verpakkingen zijn groot, sluiten goed, doseren makkelijk, de douchegels drogen je huid niet uit, verzorgen, zijn creamy én duurzaam. Score!

Photobucket
Yes, Palmolive heeft me opnieuw weten te verrassen! Ik ben met het merk groot geworden en nog steeds ben ik ontzettend over hun producten te spreken, dat is een groot compliment voor Palmolive. Ik raad jullie in ieder geval allemaal van harte aan een snuffelsessie te houden als je binnenkort een bezoekje brengt aan de drogist. Wie weet weten de Ayurituel Shower Gels jou wel net zo in te palmen en is een douchesessie net dat beetje extra dat jij nodig hebt om je stressvolle dagen door te komen! Je vindt de douchegels nu al bij de drogist voor € 2,89, waarvoor je 250 ml aan heavenly smelling goodness krijgt. Mocht je nu net als ik alleen maar méér willen na een douche met de Ayurituel producten? Neem dan zeker een kijkje op de Palmolive Facebook, ontdek welke douchegel ‘voor jou gemaakt is’ én win een reis naar het prachtige India! Daar zeg je toch zeker geen nee tegen?
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio