Scoop: Essence Trend Edition Colour Arts

donderdag 19 juli 2012

Photobucket 
Dit jaar staat in het teken van ‘uitpakken’, niks is te gek! Uitpakken met massa’s kleur, dat is het motto. Niet alleen de zomer maken we tot een kleurrijk feestje – als we de donkere wolken even wegdenken – ook onze herfst verdient de nodige feestelijke tinten en Essence helpt ons hier maar al te graag een handje bij. Met hun Trend Edition collectie Colour Arts moedigen ze ons aan om ‘eindeloos veel kleur, onmetelijke effecten en looks zonder grenzen’ te creëren. Van pigmenten in alle kleuren van de regenboog tot basic producten waarmee je je looks nog meer kunt laten ‘poppen’. Aangezien we ook nu wel een hint of colour kunnen gebruiken, lijkt het me een strak plan om jullie te introduceren aan Essence’ ‘Colour Arts’! Een creatieve, bijzonder colourful collectie die niet alleen voor mij maar vast ook voor jullie behoorlijk ‘nieuw’ is!

Photobucket
Arts Pigments
Hét sterproduct waar deze hele collectie om draait: De Arts Pigments! Make-up pigmenten in alle kleuren van de regenboog die elk klein sprankje creativiteit in jouw make-upliefhebbende lichaam naar boven zullen halen! De Art Pigments zijn ontworpen in maar liefst twintig expressieve kleuren met een eindeloze variatie in effecten. De pigmenten zijn zowel geschikt voor je ogen, als voor je lippen, als voor je nagels. Experimenteren is gewenst! Zeker omdat de pigmenten goed mengbaar en sterk gepigmenteerd zijn. Kleur in je make-uplook mág, ook deze herfst én het mooiste is: De pigmenten hebben een adviesprijs van maar € 2,49. I know, die 'pop of colour' komt opeens wel erg dichtbij hé?

Photobucket
Mixing Jars De Colour Arts collectie staat niet enkel in het teken van véél kleur, hij probeert ook heerlijk veel creativiteit in je te ontwaken. Met de Mixing Jars – simpel Nederlands: mengpotjes – moedigt Essence je aan je favoriete pigmenten te mengen om zo de meest unieke kleurtjes te creëren. Zo leuk, ik zie al de nodige Unicorn-colours voor me! De Mixing Jars worden verkocht in sets van twee voor € 1,29.

Photobucket
Multi Tasker
De applicator uit de Colour Arts collectie heeft niet voor niets de naam Multi Tasker. Hij is namelijk behoorlijk multifunctioneel, volgens Essence. Niet alleen kun je er de kleurpigmenten mee aanbrengen, ook kun je hem gebruiken voor je lippen of om pigmenten te mixen. De applicator kan gereinigd worden met make-up remover en is zal te koop zijn voor € 1,29. Ik ben zelf geen groot fan van sponsapplicators – al moet je ze altijd bewaren, handig voor nailart! – maar ik weet dat genoeg dames er wel goed mee uit de voeten kunnen, dus hey goede toevoeging voor een fijn prijsje.

Photobucket
Nail Base
Bij Essence mag er er niet alleen met oogschaduw ‘geknoeid’ worden, ook nagellak moet eraan geloven. Met de transparante Nail Base kun je je eigen nagellakjes creëren, als ik Essence mag geloven. Ik weet nog niet precies hoe dit in praktijk gebracht zal worden, maar ik ben erg nieuwsgierig. Pigmenten mixen met nagellak? Ik ben bereid het te testen, that’s for sure. Tevens is deze base coat te gebruiken als top coat. Voor een prijs van € 1,59 is deze Nail Base in ieder geval het proberen waard toch?

Photobucket
Lip Base
Kijk, dit vind ik leuk! Met de lipbase kun je je eigen lipkleurtjes maken. Breng allereerst de transparante base aan en daaroverheen het pigment naar keuze, et voilà your own lipcolour. Ik kan me voorstellen dat een kleur als Miss Piggy’s Lollipop ge-wel-dig kan uitpakken. Ook hiermee mag gemixt worden natuurlijk. De adviesprijs voor de Lip Base is € 1,79.

Photobucket
Eye Base
Oogschaduwbasis, voor menig make-uplovers met mij een product dat niet weg te denken is uit onze toilettasjes of everyday bakjes. De transparante Eyeshadow Base uit de Colour Art collectie is speciaal ontworpen om de pigmenten langdurig en egaal te laten knallen op onze oogleden. De Eye Base heeft een consumentenadviesprijs van € 1,79.

De Essence Colour Arts collectie is vanaf september 2012 verkrijgbaar in de Nederlandse Kruidvat en Trekpleister filialen en vanaf half augustus tot en met half september 2012 bij de Belgische Kruidvat filialen – Yes, lieve Belgjes ook aan jullie wordt gedacht! Zoals jullie hebben kunnen zien in dit een vrij experimentele, creatieve en uitbundige maar ook kleine collectie van Essence en ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden. Ik hoop stiekem dat de pigmenten daadwerkelijk zo goed van kwaliteit zijn, zodat ik in september de mooiste zelf-gemaakte lip/oog- en nagellakkleuren voorbij zie komen in beautyblogland. Zou dat niet leuk zijn? I would love it!

Ps. Zeg eens eerlijk: Zien jullie graag preview-artikels over nieuwe collecties verschijnen op Pretty Brilliant? Ik krijg dagelijks tientallen persberichten binnen en hoor graag of jullie graag net zoals als ik van alle beauty, fashion en lifestyle nieuwtjes op hoogte zijn. Let me know!
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio