Joyce, c’est moi!

maandag 20 augustus 2012

Photobucket 
Al maandenlang herinnerden jullie me eraan: De ‘Over mij-pagina’ moest en zou vernieuwd worden! Want hey, ik was al lang geen zeventien meer, mijn eindexamens had ik al eeuwen geleden overleefd en het was duidelijk tijd voor een nieuw stukje. Gisterenavond ging ik er dan ook echt even voor zitten en besloot ik in een sneltreinvaart – om de spontaniteit van het stuk te bevorderen – een nieuw ‘Over mij-stuk’ te schrijven: ‘Joyce, c’est moi!’ Natuurlijk hoor ik maar al te graag of dit door jullie wel goedgekeurd wordt!

Photobucket 
Hi there honeypop! Jij bent vast hier om meer te weten te komen over mij, so let’s do this! Mijn naam is Joyce, ik ben alweer 18 Zuid-Limburgse zomers jong en mag dit jaar nog het negentiende kaarsje op de taart uitblazen. Een feestje op zich, al zeg ik het zelf, want dat betekent dat er ook een taart zal zijn die daarna tot de laatste kruimel verorberd mag worden. En wie houdt er nu niet van taart?

Photobucket
Zoals jullie misschien wel weten ben ik degene die Pretty Brilliant zo goed mogelijk draaiende probeer te houden. Ik zorg voor de scoops vers van de pers, ik geef jullie graag een kijkje in mijn persoonlijke leven, kledingkast en brievenbus en houd me in de tussentijd graag bezig met alles wat mooi en fijn is. Zo zou het zomaar kunnen dat je hier niet alleen wordt beladen met beauty, ook lifestyle, food en fashion kunnen hier gerust de revue passeren. Pretty Brilliant is simpelweg mijn roze wolk op het internet – althans, zo noem ik haar graag – waar de hedendaagse vrouw, die niet alleen práchtig is maar ook behoorlijk wat in haar mars heeft, haar hart op kan halen én mag luchten. Want hier kom je niet alleen voor vlakke artikeltjes, nope, hier ben je ook van harte welkom om met de andere lezeressen en mij – in hoogsteigen persoon – te kletsen. Dat is ten slotte gezellig!

Photobucket
Nu? Waar houd ik me zoal mee bezig in het dagelijkse leven? Meerdere keren per week reis ik af naar het mooie Maastricht om daar de Universiteit onveilig te maken. Wat ik studeer? Cultuurwetenschappen, madame. En nu zeggen jullie allemaal in koor: ‘Cultuurwatte?’ Cultuurwetenschappen: Een mix van alles wat leuk is voor de hedendaagse cultuurslurper die zich maar al te graag tegoed doet aan massa’s algemene kennis. Niet alleen wordt mij kunst, literatuur, wetenschap, taalkunde, filosofie en ethiek voorgeschoteld, ook is er genoeg ruimte voor een beetje Joyce. Op mijn studie houden ze namelijk net als ik van lettertjes, veel lettertjes. Zowel om ze te lezen, als ze te schrijven. En dat is dan ook precies waarom ik daar terecht ben gekomen, om me rondom kerst te verdiepen in media en uiteindelijk mijn weg te vinden in de journalistiek. Wat ooit begon als welterusten-verhaaltjes voor broertjelief is namelijk altijd gebleven. Ik hou van woorden, van het geratel van mijn toetsenbord, van de geur van nieuwe boeken en van het opslurpen van kennis. Natúúrlijk – mon Dieu, je dacht toch niet dat ik het daarbij liet – is dat niet alles wat ik ‘doe’. Nee, nee, nee. In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met alles wat meisjesachtig is, van het kijken naar Say yes to the dress tot het plunderen van het H&M salerek, en val ik mijn lieve golfende vriend en vriendinnen maar al te graag lastig. Als ik dan nog een beetje tijd over heb, zul je me aantreffen op de planken, verdiept in mijn garderobe of supportend op de golfbaan.

Photobucket
And that’s it for now, my loves! Ik hoop dat ik jullie nieuwsgierigheid alweer een beetje gestild heb, máár als je geen genoeg van me kunt krijgen – al ben ik geen hemels chocolate chip cookie en ook geen Starbucks Caramel Frappucino – dan is er altijd meer. Voel je vrij om me op de voet te volgen op alle sociale media die de aarde rijk is, want ook ik ontkom er niet aan. Sterker nog, ik hou ervan! Van Instagram, tot Twitter, tot de officiële Pretty Brilliant Facebook pagina, jullie zijn overal van harte welkom! De virtuele thee – Caramelized pear it is – en roze koekjes staan al klaar!

Liefs en appeltaart,

Joyce.
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio