Review: The Luxury Floor Manicure & Pedicure

maandag 24 september 2012


Perfect gevormde en feilloos gelakte nageltjes à la Hollywood, daar dromen we toch van? Ten slotte zijn je handen je visitekaartje en moeten ze zó mooi verzorgd zijn dat mensen ze haast niet los willen laten. ‘Hmmmm, wat zijn ze zacht!’ Maar je voeten? Die mogen ook niet achterblijven hoor! Ze gaan dan nu wel weer schuil in de mooiste leren laarsjes, maar dat betekent zeker niet dat ze daarin ontoonbaar moeten zijn. Het probleem is dat we zelf nooit ‘tijd’ hebben om onze handen en voeten picture perfect te verzorgen! Kennen jullie het gevoel: Je besluit je vinger- en teennagels te lakken en als je net op de helft bent, schiet je te binnen wat er allemaal nog op je to-do-list staat. Zonder na te denken werk je je to do list af om je een uur later te realiseren dat je je nagelcreaties vernield hebt. Whoopsie daisy! Chips, besmeurde vingers, gaten in je nagellak. Oh damn! Maar hey, daar is een oplossing voor: Geef je manicure en pedicure eens uit handen aan een ware professional. Jij mag je niet verroeren en je nagels worden echt tot in de puntjes verzorgd. It’s mani and pedi time! En geloof me, er is geen betere plek voor een mani & pedi dan The Luxury Floor!

Photobucket
Photobucket
Een manicure en pedicure. Twee luxe begrippen die ons allemaal wel bekend in de oren klinken. Maar, lieve dames, wie van jullie heeft zich er al eens aan gewaagd? Ik denk zelf bij deze begrippen namelijk meteen aan een extraatje, een luxe cadeautje voor jezelf. Aan een behandeling die niet ontzettend noodzakelijk is, omdat je met het juiste gereedschap thuis ook een erg mooi resultaat kunt bereiken. Een pedicure – shame on me! – verbond ik voorheen zelfs aan oudere dames. Simpelweg omdat ik niet beter weet dan dat mijn oma’s voeten eens in de zoveel tijd gepamperd worden door een pedicure. Nou guess what? Beide ideeën die ik had over een manicure en een pedicure zijn redelijk bevooroordeeld en dus ook niet bepaald waar. Natuurlijk, het is en blijft een luxe cadeautje om jezelf anderhalf uur lang te laten verwennen en met picture perfect nails een salon te verlaten. Máár het is zeker niet zo dat je hetzelfde resultaat thuis kunt bereiken – mijn nagels hebben er nog nooit zó mooi uitgezien – en het is ook zeker niet enkel voor oudere dames. Sterker nog, dit ‘jonge ding’ kan de behandelingen echt aan iedereen aanraden. Princess for a day feeling? Check!

PhotobucketPhotobucket 
Where to start? De manicure? Bien sûr! Een manicure is een verzorgingsbehandeling gericht op de handen/vingernagels. Bij The Luxury Floor bestaat deze uit meerdere stappen – deze verschillen uiteraard per salon – waar ik jullie graag meer over vertel. De gebruikelijke manicure begint met het verwijderen van de nagellak (als je die draagt ten minste). Als alle ‘oude nagellak’ verdwenen is, mag je de ene hand heerlijk laten weken in een ‘vingerbadje’, waarbij de andere hand behandeld wordt. Allereerst worden je vingernagels in de gewenste vorm gevijld. Zelf koos ik in overleg met Anastasia een vrij rechte maar wel afgeronde, natuurlijke vorm. Pretty! Nadat beide handen gevijld zijn, worden je nagelbedden vergroot en alle velletjes rondom je nagelriemen verwijderd. Dit is een cruciaal punt in een manicure. Veel salons kiezen ervoor om dat niet te doen, maar juist het verwijderen van de nagelriemen zorgt voor het mooie resultaat. Je zult zien dat je nagelbed veel groter oogt en je tevens geen last meer hebt van harde, uitstekende ‘velletjes’.

PhotobucketPhotobucket
Velletjes foetsie? Dan is het tijd voor het lakken van de nagels! Om het stainen van de nagellakkleur te voorkomen en langer plezier te hebben van de manicure, wordt er een dun laagje OPI basecoat aangebracht. Als deze gedroogd is, is het aan jou om het ‘mooiste kleurtje uit het hele salon’ te kiezen. Bij mij was de keuze snel gemaakt. Het felle fuchsiaroze Dior kleurtje (565 - Garnet/Grenade) en ik zijn een match made in heaven! Van het lakje naar keuze worden twee dunne laagjes aangebracht voor het mooiste resultaat en geloof me: Mooi wordt het! Mocht je ook een pedicure aan je The Luxury Floor bezoekje vast plakken, dan mogen je vingernagels gedurende de pedicure goed drogen om daarna voorzien te worden van een heerlijk ruikend laagje OPI Avojuice handcrème. Als je enkel je handjes in de watten laat leggen, dan wordt de handcrème uiteraard na de behandeling aangebracht, waarbij een hemelse handmassage is inbegrepen. Het resultaat? Tot in de puntjes verzorgde nageltjes in een perfecte vorm die mooier gelakt zijn dan ooit tevoren! Of ik hetzelfde resultaat thuis bereikt had? No way José! Zoals gezegd, je kunt écht zien dat mijn nagels onder handen zijn genomen door een professional. Ze zijn ein-de-lijk allemaal even lang, de nagellak blijft heerlijk lang mooi en je ziet niet eens de ‘lakstrepen’. Gorrrrgeous!

PhotobucketPhotobucket
But hey, there’s more! Want als de handjes dan al Hollywoodproof zijn, is het tijd om de voetjes in minstens zo goede staat terug te brengen. Weg met dat akelige eelt – Geef het maar toe, we all have it and we all hate it! – en begroet je poezelig zachte voetjes maar! Nadat je teennagels dezelfde voorbehandeling hebben gehad als je vingernagels, vijlen – nagelriemen verwijderen – nagelbedden vergroten, worden je voeten onder handen genomen. Tja, eelt verdwijnt niet vanzelf! Als wij zo eigenwijs zijn om vreselijk mooie, maar afschuwelijk ongemakkelijke stiletto’s te dragen, moeten we de gevolgen voor lief nemen én ze zo snel mogelijk verwijderen. Met een OPI voetvijl worden je ‘oorspronkelijke’ babyzachte voeten weer tevoorschijn getoverd. Well hello! Natuurlijk kan er maar een voetje tegelijk behandeld worden, wat bij The Luxury Floor helemaal geen straf is. De andere voet laat je lekker weken in een badje met rozenblaadjes. Kan het nog luxer?

Photobucket
Én dan, tijd voor een lakje! Bij de Luxury Floor kun je op pedicure-gebied kiezen tussen twee behandelingen: De standaard pedicure waarbij er een OPI of Dior lakje wordt gebruikt óf je gaat voor een gelbehandeling. De gelversie kost allicht € 9,- meer, maar geloof mij, it’s worth it! Als we gel horen denken we al snel aan lange, ordinaire heksennagels, maar dat beeld moeten we heeeeeel snel uit ons hoofd zetten. Gelnagels kunnen namelijk ook zomaar erg mooi zijn en Anastasia, die mani/pedi bij mij uitvoerde, heeft dat opnieuw bewezen. Bij de gelbehandeling wordt het nageloppervlak eerst geheel vetvrij gemaakt met remover en regelmatig gevijld om daarna het eerste dunne laagje gel aan te brengen. De gel is een vrij dikkige, transparante plakselachtige substantie die met een klein kwastje aangebracht wordt. Na het aanbrengen dien je je de gel te laten drogen/uitharden, door je voet in een warmtelamp te plaatsen, zodat de volgende voet aan de beurt is. Als het eerste laagje gel uitgehard is, wordt er een dun French Manicure lijntje aangebracht. Dit lijntje wordt met de hand gezet met een witte striper, waar de nodige precisie voor nodig is, om dan als het ware ‘gefixeert’ te worden met een tweede laag gel, die opnieuw uit moet harden. Als de tweede laag gel ook droog is, wordt deze opnieuw gevijld en vetvrij gemaakt en – geloof het of niet – dan ben je al ready to go! Je kunt meteen je schoenen aan én je hebt zojuist een pedicure gehad waar je maanden plezier van zult hebben. Maanden plezier? Dat horen jullie goed! Deze gel blijft ongelofelijk lang mooi en zal op een gegeven moment op een natuurlijke manier ‘uitgroeien’. Wil je nu niet maandenlang met een French Manicure door het leven gaan? Dan mag je gerust je teennagels lakken hoor. Bij het verwijderen van je nagellak zal je dan namelijk een verrassing te wachten staan: Hoi French die blijft zitten! : D

PhotobucketPhotobucket 
Oehlala, wat zijn er zomaar veel woorden uit mijn handen gevlogen over de manicure én pedicure van The Luxury Floor! Ik weet zeker dat het al compleet duidelijk is en jullie me meer dan zat zijn, maar ik moet het simpelweg nog een keer zeggen: Wees niet bang om het lakken van je nagels en verzorgen van handen en voeten eens uit handen te geven. Het resultaat is, als je het mij vraagt echt de moeite waard en ik geniet er oprecht van om nu mijn voeten tevoorschijn te toveren – al is blijft het plaatsen van een foto van mijn worstentenen nog steeds een beetje gek, sorry! En wat betreft mijn vingernagels: Ik heb zo het akelige gevoel dat knippen nu echt verleden tijd is en mijn vijl en ik in relatietherapie moeten. En oh, als we dan toch bezig zijn, dat Dior lakje móét ik hébben!

Photobucket
Photobucket 
Schreeuwt het hebberige prinsesje in jou nu al: ‘Dat wil ik oohook!’ Dat is geen probleem hoor lief prinsesje, iedereen verdient zo nu en dan een luxe cadeautje! Schroom niet om een bezoekje te brengen aan de website van The Luxury Floor – die binnenkort helemaal vernieuwd wordt! En raad eens wie de teksten gaat schrijven… - voor meer informatie over de behandelingen en de prijzen. De OPI Manicure die ik onderging kost € 20,- en een standaard OPI Pedicure heeft een prijs van € 30,-. Kies jij net als ik voor een gelpedicure waar je heerlijk lang plezier van hebt? Voor € 39,- wordt dit al voor je geregeld. Die luxe verwennerij komt opeens wel erg dichtbij hé meisjes?
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio