Songs I currently love #september

woensdag 12 september 2012


Als ik een liedje leuk vindt, dan vind ik het niet zomaar leuk. Nee hoor! Dan vind ik het zó leuk dat het de hele dag op repeat staat. Aangezien ik nu weer een hele lijst heb van nummers waaraan ik verslaafd ben, is het tijd om mijn verslaving met jullie te delen. Want over verslavingen moet je praten met andere mensen toch? Dat helpt (om andere mensen ook de repeat-verslaving) te geven. Verwacht vooral ‘the usual’ van me. Als je me een beetje kent, weet je dat mijn muziek te omschrijven is in twee woorden: Happy én meisjesachtig. Sebas noemt het dan wel ‘skinny-jeans-muziek’, maar het is ook polkadotrokjesmuziek hoor!


De X Factor UK 2012 audities staan online en dat betekent dat ik wel weer even zoet ben! Waar ik best kan genieten van een avondje bankhangen en kijken naar The Voice, kan ik echt uitbundig uit mijn dak gaan van de Engelse X Factor. De juryleden zijn geweldig lief en enthousiast, de kandidaten barsten van het talent en oh ik houd ook gewoon een beetje van Engelse plattelandsaccenten. De eerste auditie die ik dit jaar bekeek, is de auditie van Lucy Spraggan. Ik omschreef haar gisteren nog als de Engelse Gers Pardoel en misschien is dat ook wel de beste omschrijving. Gevat en erg verrassend.


Om nog eventjes in de X Factor sferen te blijven – Mag het, alsjeblieft? – wil ik graag Ella Henderon’s auditie met jullie delen. Op geen enkele manier te vergelijken met Lucy Spraggan, al kreeg ik bij beide audities tranen in mijn ogen. Ella is wat mij betreft simpelweg betoverend, zodra haar stem door de zaal heen galmt, verspreid kippenvel zich over mijn hele lichaam. Het feit dat ze dit nummer opdraagt aan haar opa maakt het wat mij betreft nog mooier. Voor mij zijn en blijven mijn grootouders een rots in de branding en dat zijn ze ook altijd al geweest, waardoor ik echt helemaal begrijp hoe ze zich voelt. Na het zien van deze video prijs ik me des te meer gelukkig dat iedereen er nog is in mijn familie. Nogmaals, echt betoverend!


Een van mijn nieuwe favoriete artiesten is de mooie Charity Vance. Waarom? Twee dingen: Een lieve stem die toevallig precies op mijn toonhoogte is én geweldige liedjes die heerlijk meezingen. Meisjesachtiger dan dit zal muziek niet worden. Ik ben er gek op! Aangezien kiezen niet mijn sterkste kant is, schotel ik jullie dan ook met liefde drie liedjes van Charity voor: The Diner Song, Where Do You Want To Be en Moving Too Fast en Icing.


Als er één nummer de afgelopen tijd enorm veel gecoverd is op Youtube, dan is het wel We Are Never Getting Back Together van Taylor Swift. Of dat heel verrassend is? Nee hoor, als je dit nummer twee keer hebt gehoord dan wil je meer. En meer. En meer. Zeker als je de cover van Tiffany Alvord toevallig tegenkomt. Práchtig en niet alleen prachtig. Nee, ook ideaal om hard mee te gillen als je op de omafiets het dorp onveilig maakt!

Whiehoe, ik hoop echt dat jullie deze liedjes net zo geweldig vinden als ik, want mijn ‘brul-stand’ is alweer geactiveerd. Heel veel plezier met het luisteren! Welke nummers zijn bij jullie momenteel favoriet? Komt het repeat-virus jullie bekend voor of ben ik de enige met dit tikje?
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio