Waarom wij géén last hebben van de autumn blues…

vrijdag 14 september 2012

Photobucket
Iedereen praat erover zodra de temperaturen dalen en de regen met bakken uit de lucht komt vallen: De winter dip, de autumn blues. Geef het beestje maar een naam. Het komt erop neer dat wij, mensen van het goede leven, het maar moeilijk hebben met dat gruwelijke monster dat bekend staat als ‘najaar’. Het is akelig koud, nat en vies en onze lichamen die kunnen daar zeg maar niet zo goed tegen. Maar meisjes, wij zijn toch niet bejaard? Wij hebben toch weerstand zat? En wij staan toch positief in het leven? Autumn blues? Never heard of!

Waarom wij géén last hebben van het gebruikelijke najaarsdipje…
Photobucket
♥ Warme chocomel met (véél) slagroom mag weer, zonder dat je vreemde afkeurende blikken toegeworpen krijgt. Niet alleen is dit drankje verschrikkelijk jammie, ook warmt het al je koude lichaamsdelen binnen no time op én is het gemakkelijk thuis te maken. Verwenmomentjes all day long!
♥ Het najaar staat gelijk aan romantiek. Knuffelen voor de open haard, veel te lang zoenen in de stromende regen, samen stuntelend slachtoffer worden van wintersportvakanties en elkaar cheesy cadeaus kopen voor onder de kerstboom. Dat is toch lief? Dat is toch allemaal hartstikke lief?
Photobucket Photobucket
♥ Opeens blijken de leesboeken die je voor de zomervakantie had gekocht tóch nog van pas te komen. In het zonnige oord waar je verbleef, had je het natuurlijk veel te druk – ‘Met wat ook alweer?’ – om te lezen. Maar nu, oh nu raas je als een bezetene door je boekenvoorraadje heen. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst zoveel pagina’s heb verslonden. Op mijn opleiding zijn ze het najaar eeuwig dankbaar.
Photobucket 
Photobucket 
♥ Waar sommige mensen zweren bij een voorjaarsschoonmaak, zweer ik bij de najaarspoets. Ten slotte moet je kamer ook winterproof zijn. Schaapachtig vloerkleedje? Check! Een overload aan geurkaarsen? Check! Koekjestrommel gevuld met alles wat kaneel, speculaas, koffie en amandelspijsachtig is? Check! Een fotomuur die je aan je favoriete zomerse momentjes herinnert? Check! Niks zo fijn als het ‘gezelligste’ uit je kamer naar boven te halen.
PhotobucketPhotobucket 
♥ Herfstig eten is lekker. Zelfgebakken brood, warme soepjes gemaakt door je oma, fondue, worteltjesstampot, aardappelschotels, germknödel, apfelstrüdl. It’s al very very jum! En het mooie is: Je kunt eten zoveel je wilt, wanneer je maar wilt. Want ‘van het koude weer wordt je hongerig’ en er is toch niemand die jouw voedselvoorraadje ziet onder die dikke winterkleren of chilloutfits.
PhotobucketPhotobucket 
♥ Over kleren gesproken: Je mag – nee pardon, je MOET – weer shoppen! Hoi nieuwe winterkleren! Wat dacht je van een prachtige burgundy skinny? Van een classy winterjas? Van die geweldige Chanellike trui? Het mág allemaal weer! 
♥ Oh en als je dan toch aan het shoppen bent… Neem dan gelijk de perfecte najaarslakjes mee. Ik noem: Metallics, vampy donkerrood, nudes, bronstinten, warm paars. Kortom: Alles mag op nagellakgebied, zo lang het maar winters is (en matcht met je zojuist aangeschafte outfits).
Photobucket 
Photobucket 
♥ Niemand neemt het je kwalijk als je direct als je thuis komt in je ‘snuggle outfit’ duikt. Veel te wijde joggingbroek van le boyfriend aan, dik gebreid vest on top en hup onder een dekentje kruipen vergezeld door je laptop/schoolwerk, een goed boek en een kopje koffie of thee.
♥ Je komt eindelijk toe aan de eindeloze lijst van geweldige Do It Yourselfs. Je zou zomaar in dat vrije uurtje waarop de wereld ondergaat je eigen scrubje kunnen maken of een geweldige fotocollage in elkaar kunnen knutselen. Wedden dat je na afloop super mega trots bent?
♥ Voor de bloggers onder ons: Wat gaat dat regelmatig bloggen opeens weer makkelijk hé? Nu je ’s avonds geen terrasjes, ijssalons, zwembaden en stranden onveilig maakt, heb je zowaar tijd over en daar maak jij je lezer(e)s(sen) waarschijnlijk erg blij mee.
PhotobucketPhotobucket 
♥ Je mag alle ‘hier-gaat-je-huisje-heerlijk-van-ruiken-lekkernijen’ bakken die in je opkomen. Pepernoten, appeltaarten, carrot cakes, kaneelcupcakes, speculaasjes, chocolate cake. All way too good to handle! En nog beter: Niemand is bang om je home-made goods op te eten, want dat bikini-seizoen is nog ver weg. Heel ver weg!
♥ And last but not least: Het inluiden van de herfst betekent voor mij dat mijn verjaardag niet meer ver weg is, yaaaaaaaaay! : D

Nu geef ik het stokje verder aan jullie! Waarom wij géén last hebben van de autumn blues...

Bron afbeeldingen: WeHeartIt
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio