Oh my, I have a new addiction… Again! What’s it called? Pinterest!

zondag 14 oktober 2012

Photobucket 
Oh hemeltjelief. Ik wist het. Ik wist dat als ik Pinterest één keer zou bezoeken, ik op slag verliefd zou worden. Dat ik er geen moment over zou twijfelen of ik wel tijd zou hebben voor het ‘verzamelen van plaatjes’. Dat ik straight away op ‘register’ zou klikken. Ik wist het. En precies daarom heb ik al die tijd de wonderlijke wereld die Pinterest heet vermeden. Tot gisteren. Want gisteren – oh gisteren – las ik Nenz’ artikeltje ‘Nenz.net op Pinterest’ en als ik ergens gek op ben dan is het op Nenz en haar blog. Niet verrassend dan ook dat ik op slag verliefd werd op haar verzameling aan afbeeldingen. En oeps, was ik nu al op Pinterest beland? Voordat ik het wist, was ook ik gevallen voor haar charmes. Oh my, I have a new addiction… again!

Photobucket
Nu, er zijn vast dames (en heren – o hoi!) die geen flauw benul hebben van wat dat Pinnogwattus is. No worries, I’ll explain it to you in a minute! Minuut is voorbij. Here we go: Pinterest is het ideale platform voor de verzamelfreaks onder ons. Voor mensen die graag geïnspireerd en getriggerd worden door mooie afbeeldingen, door interieurs, door kleuren, door kunst, door quotes en vul het lijstje van fijne dingetjes maar aan. Want wat Pinterest is, is eigenlijk jouw eigen fotoalbum op internet. Jouw ‘moodboard’. Waar je vroeger je tijdschriften aan flarden scheurde om je prikbord te vullen met prachtige afbeeldingen, is er nu Pinterest. Geen geknip en geplak meer, met één druk op de knop sla jij de afbeelding naar keuze op - pinnen noemt men dat - en vereeuwig je hem op je pagina. Zo kun je mapjes maken voor alles wat jouw gelukkig maakt en deze mapjes zelfs gezellige namen toekennen. The joy! Geen overvolle inspiratie-mapjes meer op mijn laptop, maar alles op een centrale plek op het wereld wijde web waar alles er ook nog eens tien keer mooier uitziet. I love it!

Photobucket 
Voor jullie is het vast geen verrassing als ik zeg dat ik inmiddels al 116 pins heb hé? Want jullie weten: Als Joyce iets leuk vindt, dan vindt ze het niet zomaar leuk, maar LEUK! Leuk in het kwadraat, leuk met koeienletters, leuk op zijn leukst. Dan wil ze niets anders doen dan dat leuke (en dat is ietwat minder ‘plezant’/leuk voor haar omgeving, mais bon). En nu ik dat getal zie staan voel ik me weer zo’n obsessief geval, je m’excuse. Vooral omdat ik 16 afschuwelijk lelijk vind en17 mijn asbolute geluksgetal is - voegt snel een foto toe. Mijn mapjes dragen schattige namen zoals ‘Yummy for my tummy’ en ‘Fluffy kittycats and other cuties’ en mijn inspiratiemap was nog nooit eerder zo georganiseerd. Hoera voor Pinterest! Nu moet ik nog vriendjes zoeken op dit nieuwe medium, because I'm the new girl in town. Laat gezellig jouw Pinterest accountnaam achter in de comments, vind ik leuk! Oh mijn account draagt de originele naam: JoyceNafzger, whiehoe! See you there! <3
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio