Recept: Spaghetti Carbonara à la Femke

vrijdag 12 oktober 2012

Photobucket 
Zin iets in ontzettend lekkers, maar geen zin in ingewikkeld keukenpraktijken? Spaghetti is dé oplossing. Nu, als we aan spaghetti denken, denken we al snel aan de all time classic: Spaghetti Bolognese! Maar heb je er al eens aan gedacht om te variëren met de lange slierten? Vandaag vertelt Femke, een lieve veertienjarige lezeres uit het mooie Gelderland, jullie hoe je volgens haar de lekkerste Spaghetti Carbonara maakt. Ik zeg: Jum! Lezen jullie mee om erachter te komen voor welke ingrediënten je naar de supermarkt mag sprinten en hoe je deze samenvoegt tot een hemels maaltje? Lees dan verder!

Photobucket
Voordat we ons compleet storten op de pasta, wil ik jullie graag meer vertellen over Femke. Femke is namelijk een lezeres vanaf het eerste moment en is gek op alles wat beautygerelateerd is. Of we het nu hebben over het lezen van beautyblogs, het bekijken van tutorials of het lakken van onze nagels, Femke loves it all. Wat ik echter niet mag vergeten in haar rijtje van hobby’s is dat Femke gek is op koken en bakken. Onze Femke is een waar keukenprinsesje en ik maakte haar dan ook intens gelukkig met mijn recepten-artikeltjes. Helaas pindakaas, ben ikzelf niet gezegend met uitmuntende cooking-skills te zijn, dus laat ik graag iemand anders het woord doen. Femke gaat jullie vanaf vandaag zo nu en dan voorzien van fijne recepten. Geen ingewikkeld gedoe, maar wel onweerstaanbaar lekker. Klinkt goed toch? Let’s hop right in!

Photobucket 
Wat je nodig hebt voor 4 personen:
♥ 1 pakje spaghetti
♥ 250 gram spekreepjes
♥ 250 gram champignons
♥ 2 flesjes kookroom
♥ 1 à 2 uien
♥ peterselie voor een beetje kleur

Photobucket 
How to make your own heavenly Spaghetti Carbonara:
♥ Snijd alle champignons en uien in kleine stukjes;
♥ Bak de spekreepjes in een pan tot ze een beetje bruin zijn;
♥ Als de spekjes een kleurtje gekregen hebben, kun je de uien toevoegen. Laat deze samen goed bakken;
♥ Voeg de champignons toe, als de spekjes en uien goed zijn naar jouw idee;
♥ Zodra je ziet dat je champignons 'krimpen' weet je dat je goed zit!
♥ Kook de spaghetti in een ruime pan - vergeet niet om zout het aan het water toe te voegen;
♥ Check of je spaghetti klaar is door een sliertje tegen de muur/een bord aan te 'gooien'. Plakken de sliertjes? Voilà, je spaghetti is klaar!
♥ Voeg de kookroom toe aan de mix van spekjes, uien en champignons;
♥ Laat het kookroommengsel inkoken tot je saus de gewenste dikte heeft;
♥ Maak je perfect pasta af met een blaadje peterselie voor een 'hint of colour' en enjoy! All done!

Bon appetit!

Liefs,

Femke

Wauw Femke, dankjewel voor je lekkere receptje! Dit moet mij ook nog lukken. Althans, dat hoop ik!  Looks yummy! <3 Laten jullie Femke ook even weten hoe hemels dit eruit ziet? Zou dit zomaar deze week nog bij jou thuis op het menu kunnen staan?
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio