Video-review: Pixum Hardcover Fotoboek

maandag 29 oktober 2012


Vakanties, ze kunnen nooit lang genoeg duren en je moet altijd weer te snel terug naar huis. Precies daarom moeten we het ‘oh-no-I'm-home-again-moment’ zo leuk mogelijk maken. Hoe we dat doen? Door meteen aan de slag te gaan met de prachtige foto’s die we geschoten hebben en ze deze keer eens niet tot volgend jaar te laten liggen. Bundel ze tot een mooi fotoboek en ga ermee langs bij alle nieuwsgierige familieleden – je oma’s zullen ervan smullen, that’s for sure! – om zo na te genieten van jouw droomreis. Pixum hielp mij dit jaar bij het nagenieten. Ik mocht namelijk een van hun fotoboeken testen en dat, dat liet ik me geen twee keer zeggen. Voordat ik het wist lag mijn vakantie gebundeld in de brievenbus en vandaag ga ik er gezellig met jullie doorheen bladeren! Vakantiekriebels gegarandeerd!
Photobucket
In de video vertel ik jullie over alles wat kwam kijken bij het maken en ontvangen van het fotoboek. Van de verzendkosten tot de verzendtijd en van de ontwerpmogelijkheden tot het door mij gekozen fotoboekformaat, maar natuurlijk vertel ik jullie graag ook iets meer over Pixum. Pixum is een onafhankelijke aanbieder van online fotoservices in Nederland en in de rest van Europa. Niet alleen bieden ze de zelf te ontwerpen fotoboeken aan, het assortiment is enorm! Van gepersonaliseerde mokken tot bedrukte t-shirts, kalenders en posters. Verzin het zo gek nog niet, Pixum maakt het mogelijk. Een goede prijs-kwaliteitverhouding staat daarbij voorop. Bij Pixum wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige én milieuvriendelijke technologieën voor betaalbare prijzen. Klinkt goed, toch? En dan heb ik het nog niet eens gehad over de duidelijke, klantvriendelijke service en de snelle verzending. Niet verrassend dat dit enorme bedrijf al heel wat prijzen in de wacht heeft gesleept en populair is in heel Europa, dat is naar mijn idee echt geheel verdiend!

Photobucket
Work in progress! (: 
Het fotoboek van Tunesië is dan ook echt prachtig geworden! Het mooie, dikke en glossy uitziende papier laat de foto’s perfect tot hun recht komen en het boek is precies zo geworden als ik in gedachten had. Een beetje all over the place – just like me – maar toch ook wel rechttoe rechtaan, zodat Sebas me niet volledig af zou schieten bij het zien en de toeschouwers niet al te hysterisch worden. Ik was Pixum vooral erg dankbaar voor de kant-en-klare passe-partouts, waarmee je foto’s voordat je het wist perfect over de pagina verspreid werden. De lichte achtergrond met de coördinaten leidt niet af van waar het echt om gaat, namelijk zon, zee, strand en mij in bikini – just kidding! – en maakt de pagina’s ook niet te ‘leeg’, wat ik erg prettig vind. Daarbij moet ik zelf simpelweg nog steeds lachen om de zeebeestjes die ik toegevoegd heb. Ik kon het echt niet laten! Het formaat vind ik zelf super, makkelijk op te bergen en mee te nemen, maar met voldoende ruimte om je kiekjes tot hun recht te laten komen. Het is nog net niet zo dat je de zandkorreltjes kan zien, want echt, de kwaliteit is fantastisch. Ik heb eerder foto’s laten ontwikkelen bij Vistaprint, Kruidvat en Hema en ik spreek de waarheid als ik zeg dat Pixum ze op het gebied van kwaliteit met de ogen dicht verslaat. Haarscherp zijn de foto’s, elk ontsnapt haarsprietje en elke lelijke blik worden op en top weergeven haha! I’m just not that ‘I-look-picture-perfect-on-my-vacation’ kind of girl. Please don't blame me for that!

Ik kan er nog heel veel woorden aan besteden, maar ik kan mijn mening over Pixum en het Tunesië-fotoboek ook kort voor jullie samenvatten in één woord, namelijk: Superbe! Snelle, duidelijke service, vlotte verzending, fijne prijzen en geweldige kwaliteit. Ik ben om! Zitten al die foto’s die ooit nog ‘ingeplakt’ moesten worden nu ook in jouw achterhoofd? Waag je dan ook eens aan de fotoservice van Pixum om een fotoboek te maken. Een avondje gezellig ‘scrapbooken’ achter de computer en voilà enkele dagen later valt je creatie al door de brievenbus. Geen geklungel meer met plakband, stickertjes of stinky lijm, het wordt allemaal voor je geregeld. Geweldige uitvinding! Ik heb zo’n flauw vermoeden dat Pixum in mij een vaste klant heeft gevonden. Snel, makkelijk en bankrekeningvriendelijk, yay! Good job, Pixum, good job! 

Voor het fotoboek van Tunesië koos ik voor het grote, vierkante formaat met hardcover en gedrukt op fotopapier. Dit boek bevat 26 pagina’s die geheel naar jouw idee ingevuld kunnen worden met de gratis Software van Pixum. Een fotoboek met deze specificaties kost € 29,99, de verzendkosten voor een hardcover fotoboek bedragen € 4,95 en het product heb je binnen vijf werkdagen al in huis.
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio