Femke’s stap-voor-stap-recept: Basic Quiche Lorraine

zondag 18 november 2012

Photobucket 
Als we het hebben over true food classics, dan zou het een schande zijn als we Quiche Lorraine niet zouden noemen. Een quiche is een hartige taart die je naar hartenwens kunt vullen, ideaal! En oh, hij smaakt ook nog eens zowel warm als koud heerlijk. Een ware Quiche Lorraine wordt gevuld met twee basis ingrediënten: Kaas én spek! Natuurlijk kun je altijd nog prei, ui, wortel, broccoli of andere jummie groenten toevoegen, maar vandaag houden we het lekker basic! Of wat zeg ik: Femke – onze masterchef in dop – houdt het basic en vertelt jullie hoe zij haar altijd-goed Quiche Lorainne maakt.

Photobucket 
Wat heb je nodig?
♥ 1 bekertje slagroom
♥ 6 plakjes bladerdeeg
♥ 300 gram ontbijtspek
♥ 200 gram geraspte pittige kaas of 200 gram Gruyère kaas
♥ 4 eieren

Photobucket 
Verwarm de oven voordat je aan de slag gaat voor op 200 graden.
1. Vet een springvorm in met boter.
2. Verdeel het bladerdeeg over de springvorm en prik er enkele gaatjes in.
3. Plaats de met bladerdeeg beklede springvorm 7 minuten in de voorverwarmde oven.
4. Bak het ontbijtspek in een koekenpan totdat het een lekker bruin kleurtje krijgt en laat het na het bakken even uitlekken op een keukenpapiertje.
5. Haal de springvorm uit de oven en verspreid het ontbijtspek over het bladerdeeg.
6. Meng de eieren, de kaas en de slagroom met een garde.
7. Giet het ei-kaas-en-slagroom-mengsel over het ontbijtspek.
8. Zet je quiche 30 minuten in de oven.
9. Et voilà, je quiche is klaar! Bon appetit!

Liefs,

Femke

Joyce: Oehlala Femke, looking good! Wat een heerlijk, simpel en low-budget recept. Ideaal voor de studenten onder ons: Budgetproof én ideaal als je veel te veel etensrestjes hebt. Just put it all in there! Elke groente smaakt heerlijk in een quiche. Dankjewel voor het delen van jouw basisrecept voor Quiche Lorraine, ik ga het snel eens proberen! Who's with me?
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio