Recept: Kokosmakronen

zaterdag 9 februari 2013

 photo Makronen_zpsa7a8aeea.png
Zaterdag? Bak-hemelse-zoetigheden-dag! Er is ten slotte geen betere manier om het carnavalsspektakel in het zuiden te ontlopen, dan heerlijk de keuken in te duiken en vervolgens het resultaat op te smikkelen! Vandaag trommelde ik Sebas op om samen amandel kokos makronen te maken naar een oorspronkelijk bitterkoekjes recept van Rudolph – must love 24Kitchen! Waarom het uiteindelijk geen bitterkoekjes werden? Het antwoord is verrassend simpel: Onze dorpse C1000 verkocht geen amandelpoeder en wél kokos. Wat doe je dan? Het laatste restje amandelpoeder uit het keukenkastje mengen met het net aangeschafte kokosschaafsel en dan maar ‘fingers crossed’ opdat je experiment zal slagen. Zo gezegd, zo gedaan en tot ons grootse plezier werden we positief verrast! They’re yummy and this recipe needs to be shared!


 photo 056b4de672d211e2854522000a1f9e45_7_zpse88d7f76.jpg 
De ingrediënten:
♥ 150 gram poedersuiker
♥ 75 gram amandelpoeder
♥ 75 gram kokosschaafsel
♥ 1 zakje vanillesuiker
♥ 2 eiwitten

De materiële benodigdheden:
♥ Oven (voorverwarmen op 190ºgraden Celsius)
♥ Keukenmixer
♥ Bakpapier
♥ 2 lepels

 photo 4caa151c72c711e2b5c422000a1f9a53_7_zps3591966e.jpg 
Het geheim van dit recept? Het is simpel én om je vingers bij af te likken:

  • Verwarm de oven alvorens je aan de slag gaat voor op 190º graden Celsius. 
  • Meng vervolgens alle droge ingrediënten (poedersuiker, amandelpoeder, kokosschaafsel en vanillesuiker) door elkaar met je keukenmixer en voeg daarna de 2 eiwitten toe. 
  • "En dan, Joyce? Waar blijft het ingewikkelde onderdeel?" Ching ching ching, dat er is niet! 
  • Na het toevoegen van de eiwitten mix je alles goed door elkaar et voilà je beslag is klaar! Tover daarna twee lepels tevoorschijn en maak kleine bolletjes van het deeg die je goed verspreid over de bakplaat. Waarschijnlijk kun je twee bakplaten met het beslag vullen, dus dat betekent: Véél koekjes! Laat je dan ook niet bedriegen door de respectievelijk kleine hoeveelheid van het deeg, it grows!


 photo 541bdcba72ca11e2b7ea22000a1f9366_7_zps3805417c.jpg
Na zeven minuutjes mooi goudbruin gebakken te zijn, mag de koekjes bevrijden uit de oven en even laten afkoelen. Probeer ze niet meteen van het bakpapier af te peuteren, dan zullen ze breken en aan elkaar vastplakken. Give them some time to rest! Nadat ze koekjes een paar minuutjes afgekoeld zijn, mag je serveren. Ik zeg: Aanvalleeeeeeen en smakelijk eten!

 photo d8933e0c72ca11e2bcc122000a1fa49d_7_zps35ddd120.jpg 

Bon appetit & have fun baking! 
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio