Let’s do this: 30 Day Shred! #2/30

donderdag 21 maart 2013

 photo 30DayShredLevel2_zpse2d5e5af.png
Ik? Sporten? Hahaha, grapje zeker! Toch is het echt waar: Ik ben begonnen met 30 Day Shred! Ik hoor al mijn bekenden keihard lachen bij de combinatie van ‘Joyce’ en ‘sport’, maar hey don’t judge and let’s give this a try. 30 Days Shred is het monsterlijke work-out programma van Jillian Michaels, een ware legende in de wereld van personal trainers en precies de dame die ik zocht. Inmiddels heb ik heel vastberaden een yoga-mat in huis gehaald – een roze welteverstaan mhihi – en zit mijn tweede dag als 'shredder' erop. Dus… Did I kick some ass or does the title ‘The Biggest Loser’ suit me?

 photo 62886726907711e2919b22000a9f1988_7_zps5ffb076c.jpg
Eergisteren was het zover: Ik zou me wagen aan 30 Day Shred! Waarom precies op die ene ‘blauwe dinsdag’? Geen idee eigenlijk, I felt like it! Dus hup, laptopje open geklapt, Youtube opgestart, 30 Days Shred opgezocht en let the games begin. Ik had geen idee wat ik mocht verwachten en had opzettelijk de verslagen van mijn mede-blogsters gemeden (sorry schatjes) om hier totaal blanco in te stappen. Het enige dat ik herhaaldelijk voorbij zag flitsen waren hun bezwete, maar nog steeds hele mooie hoofdjes – knuffel voor jullie Unique Style's Sharon & Lotte Loves Beauty's Lotte. Dat beloofde wat! En ja hoor… Ook ik moest eraan geloven! Voordat ik het wist ‘jumping jackte’ ik alsof mijn leven er vanaf hing, deed ik zelfs een poging tot push ups en werkte ik me vooral behoorlijk in het zweet, hopend dat deze helse beproeving heel erg snel voorbij zou zijn. Ik telde dan ook de laatste seconden naar adem happend af en opeens besefte ik dat ik het gered had. Niet zonder slag of stoot, niet zonder behoefte aan pauze of struikelen over mijn eigen voeten, maar hey: I did it and it felt good!

 photo 6b466c28919411e2b12d22000a9e295b_7_zps081d3d53.jpg 
Ik liet dan ook geen gras groeien over mijn tweede work-out. Als ik toch al spierpijn à la kreupele oma had, kon ik net zo goed doorzetten. Zo gezegd, zo gedaan! Gisteravond trommelde ik broertjelief op en wijdde ik meteen mijn roze yoga-matje in. Level 2 it was! 30 Days Shred bestaat uit drie levels/drie video’s van 30 minuten en eigenlijk – maar ach, wie houdt er nu van regeltjes? – is het de bedoeling dat je 10 dagen level 1 uitvoert, dan 10 dagen level 2 en (verrassing!) ten slotte 10 dagen level 3. Ik gooide zoals gewoonlijk in mijn onwetendheid de boel een beetje om en deed level 2. Dat heb ik geweten dames! Oeh, it burnt, it hurt… ik kroop over de grond, mijn knieën trilden en mijn lijf schold me inwendig uit. Maar toch, voelde het ergens goed om te weten dat je dit gewoon kan! Ik bedoel: Dit is geen work-out voor pussies en je moet je zelf echt pushen, pushen, pushen, maar als het dan lukt, voelt dat gewoon goed!

 photo 961c70ee917811e28d7822000a1fa48d_7_zps8fb9bee1.jpg
Ik had nóóit gedacht dat ik enthousiast zou zijn over de aankoop van een...  Gym Mat!
Tip tip tip trouwens: De Leontien producten gaan er nu bij Kruidvat met behoorlijk veel korting uit.
Zo kostte deze yoga-mat me maar € 3,50 in plaats van € 16,99. Koopje!
Whoop whoop, two days down, twenty-eight more to go! : D Of ik dit ooit nog echt leuk ga vinden? Tijd zal het leren hahaha! Voor nu geven deze work-outs me in ieder geval echt een boost van positieve energie, heerlijk! De akelige spierpijn krijg ik er gratis en voor niets bij, heel fijn (not). Voor mij werkt het heel erg goed om dit ‘samen’ te doen. Ik weet gewoon dat anderen zich hier ook doorheen slepen, dat dit niet onmogelijk is en door deze ervaring te delen op social media kanalen en mijn blog blijf ik up and running! Tijd voor een after-work out snack. Mandarijntje anyone?

Who’s with me in this 30 Day Shred?
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio