Reistip: Vakantie aan de Adriatische kust

zondag 28 april 2013

 photo AdriatischeKust_zps91ca09de.png
Nog geen idee waar je dit jaar naartoe wilt op vakantie? De Adriatische kust in het oosten van Italië is een absolute aanrader voor een gezellige vakantie met je vriendinnen of vriend(in). Langs de Adriatische kust vind je prachtige zandstranden en in de regio zijn er genoeg leuke bezienswaardigheden, dorpjes en steden om te bezoeken. Vandaag in de spotlight: De highlights zien van een zon, zee en strandvakantie aan de Adriatische kust!

 photo 60_de_adriatische_kust_zps8cbc5fb1.jpg
Zon, zee en strand

Voor een echte zon, zee en strandvakantie ben je aan de Adriatische kust aan het juiste adres. Een van de bekendste badplaatsen is natuurlijk Rimini. De ideale plek voor een leuke vakantie met vriendinnen. Je kunt hier prima stappen en ook het strand is een echte aanrader. Bovendien kan je vanaf Rimini gemakkelijk een bezoekje brengen aan prachtige steden zoals Venetië of San Marino.

Niet zo van het stappen? De Adriatische kust kent nog veel meer leuke stadjes waar je de tijd van je leven zult hebben. Punta Sabbioni ligt op het schiereiland voor Venetië en is dus de ideale uitvalbasis voor een paar dagen Venetië. Camping Marine di Venezia is een voorbeeld van een gezellige, leuke en goed onderhouden camping. Je kunt hier verblijven in een ruime lodgetent en genieten van het grote zwembad. Ook Camping Union Lido is een absolute aanrader en is net als Marine di Venezia dichtbij Venetië gelegen.

 photo VEN_venetie_venetie_intro_web_zps4fc187c9.jpg 
Venetië

Een dagje Venetië mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je vakantie. Deze prachtige stad staat vooral bekend om haar historische binnenstad met de vele waterwegen. Een romantische tocht in één van de gondels is natuurlijk een ‘must-do’ en als je geluk hebt zal de gondelier nog voor je zingen ook. In Venetië is het heerlijk om door de vele straatjes heen te zwerven, vers fruit te halen bij één van de vele kraampjes of heerlijk te genieten van echt Italiaans ijs. Vergeet ook zeker niet een souvenir mee te nemen uit Venetië, zoals een mooi masker!

 photo centro-citta-san-marino-panoramica-riviera-adriatica_zps9f8ba1ea.jpg
San Marino

Aan de Adriatische kust vind je ook Republiek San Marino. Naast de vele zeldzame historische bezienswaardigheden zijn hier veel taxfree winkeltjes waar je lekker kunt shoppen. Ook zijn er genoeg gezellige restaurantjes te vinden waar je heerlijk in het zonnetje kunt genieten van een hapje en een drankje.

Nu, zeg eens… Heb jij al plannen gemaakt voor de zomervakantie?

Gesponsord artikel, geschreven door Selectcamp.nl
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio