Reistips: "Ik ga naar Rome en ik neem mee..."

zondag 16 juni 2013

 photo Rome-bijnacht_zps28aa5d76.jpg
mijn vriendinnen, want hier kun je shoppen tot je een ons weegt! Rome is een stad waar de Italianen trots op zijn en dat mag best. De stad ademt een keizerlijke sfeer en met alle prachtige gebouwen voel je je als bezoeker ‘de koning te rijk’. Nu heb ik al eerder Europese stedentrips gemaakt en weet ik dat een goede voorbereiding geen overbodige luxe is. De leukste adressen en tips die zoek je vooraf door uurtjes achter Google door te brengen! And so I did toen ik enkele jaren geleden Rome bezocht! Voor mij dit jaar geen stedentrip naar Rome op de planning, maar in zonvakantie in de Portugese Algarve, máár jullie de nodige tips meegeven mochten jullie naar Italië afreizen… dat kan altijd toch?

 photo chandler-rome-1_zps197bffd9.jpg
Een speurtocht op het internet leerde mij, dat in ieder geval het Colosseum de moeite waard is om te bezoeken. Niet verrassend natuurlijk, want dit historische bouwwerk is toch wel het paradepaardje van de Romeinen! Dit amfitheater werd gebouwd door slaven en er vonden wedstrijden tussen mensen en dieren plaats. Ikzelf ben gek op theaters en dit openluchttheater heeft een rijkelijke geschiedenis, waar je nog de nodige sporen van terug ziet. Overigens is het amfitheater nu geheel open, terwijl ze vroeger een doek om het bouwwerk heen spanden om de toeschouwers te beschermen tegen de felle zon.

 photo trevifountain-rome-italy-shutterstock_61722031-600_zps27bba09c.jpg
Wanneer we naar ‘oude films’ kijken, zien we regelmatig prachtige villa met fonteinen. Als ik opnieuw de kans zou hebben Rome te bezoeken, zou ik dan ook ongetwijfeld nogmaals de grootste en beroemdste fontein van Rome willen zien: de Trevi fontein. De fontein heeft een beeld van de zeegod Neptunes en naar de legende kun je voor geluk een muntje in de fontein gooien. Gooi je één munt, dan kom je nog een keer naar Italië, gooi je er twee, dan ontmoet je de liefde van je leven. Pas op, gooi je drie muntjes, dan trouw je met een Italiaan! Handig is dan natuurlijk wel dat je dan een vakantiehuis in Italie hebt en je echt Italiaans kunt leren koken. Wie weet van een knappe Italiaanse god? Natuurlijk kunnen dan ook alle vriendinnen langskomen in de grote zomervakantie!

 photo 2717154861_88b35853d2_z_zps939f0862.jpg
Een derde plek waar we zeker naartoe moeten is de TAD conceptstore. Ten slotte zijn wij vrouwen gék op shoppen en Italianen en mode en design... dat is een match made in heaven! In deze winkel zijn alle design onderwerpen bij elkaar gebracht: van producten als schoenen, parfum en muziek tot interieurdesign en hairstyling. Ook kunnen we een kijkje nemen bij Monti. In dit gebied zijn er hippe second hand shops met kleding. Tot slot moeten we ook zeker een kijkje nemen op de markt. Er is dagelijks een markt bij Piazza Campo dei Fiori en naast prachtige bloemen treffen we hier vast allerlei lekkernijen aan. Rome op haar best!

 photo cultural_citybreaks_rome_zpsd9f7dce0.jpg
Natuurlijk belichtten deze citytrip-tips slechts een fractie van al het moois dat er in deze stad te bezichtigen valt. Bezienswaardigheden zoals het Vaticaan, het Forum Romanum, de Spaanse trappen én de dure winkelstraten van Rome - yes, dat beschouw ik als culturele bezienswaardigheid - verdienen net zo goed je aandacht, maar je moet natuurlijk ergens beginnen! When in Rome...

Heb jij Rome al eens eerder bezocht? Hoe heb je de stad ervaren?
En wat zijn volgens jou de must-see's en must go-to's?

Gesponsord artikel, geschreven door Charm&Quality
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio