Review: Inglot Freedom System Eyeshadow Palette – Natural with a hint of pink! (+ LOTD)

dinsdag 18 juni 2013

 photo DSC_1454_zpsdf2dd434.jpg
Een palette samenstellen met de perfecte kleuren… voor jou? Dan ben je bij Inglot aan het juiste adres! In de wereld van beautyblogs is het al tijden geliefd en geroemd; het Freedom System. Een systeem van Inglot waarbij je zelf jouw ideale make-up palette samen kunt stellen. Of je nu kiest voor oogschaduwkleurtjes, blushes, concealers, lipsticks of poeders, álles kan en mag gecombineerd worden in jouw costumized palette! Waarom zo’n prachtig palette nog ontbrak in mijn collectie? God knows! Maar het goede nieuws is… Ein-de-lijk ben ook ik in het bezit van een Freedom System Eyeshadow Palette. Niet zomaar een Freedom palette, een palette met mijn perrrrfecte oogschaduwkleurtjes! Natuurlijk stel ik jullie maar al te graag voor aan mijn nieuwste pareltje!

 photo DSC_1446_zps46d2ff51.jpg
Mijn Inglot palette is geschikt voor ‘elke dag’ en gevuld met mijn ‘altijd goed’ ofwel ‘go to' kleuren. Ik ben gek een naturelle look met veel bruintinten, bij voorkeur met een gouden shimmer óf een hintje roze – wat een verrassing! Zo is 397 de perfecte rosé-kleurige highlighter, die iedereen (met de nadruk op ie-de-reen)  zal laten stralen. Prachtig als jukbeenhighlight, maar minstens zo mooi op het wenkbrauwbot! 470 is een warme zalmroze tint met een gouden glitter, waarmee je al snel een lieve oogschaduwlook maakt, zonder ziek te ogen – belangrijk! Over 337 kan ik maar een ding zeggen: Dit is de ideale crease-kleur, wauw. Mooi mat, maar daarom niet poederig en te gebruiken bij elke ooglook, kaching! Ten slotte nog de knaller van het palette, als je het mij vraagt, nummer 42. Een diepe warme geweldig gepigmenteerde espresso-bruine kleur met véél glitter! Just the way aha aha I like it! Goed als crease-kleur, maar ook geweldig voor een diep bruine smokey eye! Door de mooie variëteit aan kleurtjes, ben ik niet aangewezen op een look, maar kan ik juist alle kanten op. Wil ik een no make-up make-up look creëren? Dan breng ik enkel 337 aan in mijn crease samen met een vleugje mascara. Wil ik compleet uitpakken met een Bollywoodesque smokey eyes? Dan zijn 42 en ik én massa's kohlpotlood een match made in heaven! Wie vult de mogelijkheden aan?

 photo dec81883-d5fa-4965-a561-88a105b16dcc_zpsbfa84c65.jpg
 photo LOTDenSwatches_zpsa9839ad9.jpg
In dit geval laat ik de swatches en mijn naturelle look of the day voor zich spreken... Wat en een prachtige rijkelijke pigmentatie! Vooral de shimmery oogschaduws van Inglot brengen echt glad als boter aan en zijn geweldig gepigmenteerd. Zo bracht ik voor de swatches van de highlighter (397) en van de donkerbruine oogschaduwkleur (42) maar een dun veegje aan en zie hier het resultaat! <3 Pretty! De matte kleuren zijn net iets minder gepigmenteerd, maar daar ben ik juist heel erg blij mee. Ten slotte wil ik geen felroze ooglid met een modderkleurige arcadeboog mhihi! Nee, doe mij maar twee mooie tinten die geweldig samensmelten en makkelijk blenden! En dat doen deze kleurtjes zeker. Mooi ook hé, om ze zo samen op een rijtje te zien? Hier gaat mijn beautybloggershart stiekem sneller van kloppen...

 photo DSC_1450_zps9f062a8a.jpg
Natuurlijk is dit lang niet voor iedereen het perfecte oogschaduwpalette, maar ik ben echt ontzettend blij om al mijn favoriete oogschaduwkleuren op één plek te hebben. Niet langer hoeft mijn kamer te veranderen in een make-up chaos, omdat ik tien verschillende palettes uit de kast haal voor één ooglook. Waar ik eerst de zalmroze kleur uit mijn Sleek Oh So Special Palette nam, de matte crease-kleur uit een Khroma Palette, de gepigmenteerde donkerbruin uit mijn Too Faced Pixie Pin Ups palette toverde en een losse highlighter gebruikte, is mijn Inglot palette all in one... and I'm deeply, madly in love with it! <3


Het Inglot Freedom System met 4 oogschaduwkleuren kost € 34,- en is verkrijgbaar bij alle Inglot filialen in Nederland (o.a. in Eindhoven, Amsterdam) en bij aangewezen V&D vestigingen.

Heb jij al een Inglot Freedom System palette in je bezit?
Zo ja: Ben jij er net zo gek op als ik en hoe ziet jouw palette eruit?
Zo niet, laat dan in de comments weten welke kleurtjes ongetwijfeld in jouw perfecte make-up palette thuis zouden horen! 

Dank aan Maison PR & Inglot voor de gastvrijheid én gezelligheid, we loved it! <3 Psst... vooral de strawberries & cream scoorden punten bij Liselotte!
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio