Going Down Under: Must see's in Australië

zaterdag 3 augustus 2013

 photo explore-itineraries-three-weeks-from-sydney_zpse8c664ca.jpg
Nog niets te doen in de zomervakantie? Of misschien ben jij net klaar met school of je studie en weet je nog niet precies wat je wilt? Welk excuus je ook gebruikt, het is altijd een geweldige ervaring om een ander land te ontdekken. Veel mensen hebben Australië hoog op hun verlanglijstje staan. Een land dat voor het grootste gedeelte bestaat uit woestijn, maar toch ontzettend veel te beleven valt! Let’s go down under!

 photo Campervan-hire-working-holiday-Australia-e1323367163352_zpsbfa0419f.jpg
Met een backpack ‘on the road’
Veel mensen boeken een ticket naar Australië, omdat ze willen gaan backpacken. Dat is natuurlijk ontzettend leuk om te doen. Het voelt dan als een enorm lange vakantie, omdat je niets hoeft en alles mag. Houd er wel rekening mee dat de afstanden in Australië een stuk groter zijn dan hier in Nederland. Het kan bijvoorbeeld maar zo zijn dan je drie uur in de auto zit en geen enkel ander levend wezen tegenkomt. Wees hier op voorbereid.

 photo McLeodsDaughters2239122963_73e6d39fe8_zps9744a4e9.jpg
Hoe ik me het cowboy-bestaan in Australië voorstel? Very MacLeod's Daughters! ;)
Een cowboy cursus volgen
Ja, dat kan echt. Cowboy’s à la MacLeod’s Daughters zijn in Australië zeker nog te vinden! Alleen heet een cowboy in Australië een Jackeroo. Vrouwen worden een Jilleroo genoemd. In het droge woestijnlandschap zijn veel boerderijen te vinden, waar ze vooral koeien en paarden houden. Je kunt een paar weken op zo’n boerderij gaan werken. Dan leer je paardrijden als een echte cowgirl over the outback van Australië. Jiha!

 photo diving_experience-cairns_great_barrier_reef_zps7fe46c87.jpg
The Great Barrier Reef
Dit is waar veel duikers voor naar Australië gaan: het grootste rif ter wereld. Hier zwemmen de mooiste vissen en op de bodem en rotsen groeien de meest kleurrijke koralen. Als je Down Under gaat, dan mag je dit dan ook eigenlijk niet missen. Het Great Barrier Reef is echter een kwetsbare plek, die helaas wordt beschadigd door veel toeristen. Duik dus niet zomaar met iedere instructeur het water in, maar vraag even door of hij wel rekening houdt met de natuur. Weet je het niet zeker, luister dan naar je onderbuikgevoel. Het laatste wat je als toerist wil, is zoiets moois in slechte staat achterlaten.

 photo cuddle-koala_zps44e3ad15.jpg
Typical Animals
De kangoeroe is natuurlijk het meest bekende dier van Australië. Als je er bent zul je ook koala’s, wombats en het vogelbekdier spotten. Er zijn verschillende wild life parken die je kunt bezoeken om deze dieren in het wild te spotten. Zo leuk!

Australië staat op dit moment, samen met New York, hóóg op mijn verlanglijstje! Wauw, wat lijkt me dit toch een fascinerend, veelzijdig en betoverend land. Het stadse en drukke city life van Sydney tot het duiken in het Great Barrier Reaf, I would love it all! Nu nog even sparen hoor!

Wat vinden jullie van Australië? Zijn jullie er al eens geweest? 
Zo ja, hoe was het en wat zijn jouw must-see's? Zo niet, staat het ook op jouw verlanglijstje?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Activity International.
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio