Home: ‘Houten’ tafellamp van Rietveld Licht!

zondag 18 augustus 2013

 photo DSC_19512_zps864fc1d7.jpg
Lampen maken (of breken) een interieur, dat weten we allemaal. Precies om die reden plaatsen we geen fletse TL-verlichting in onze knusse woonkamers of boven onze hemelbedden, maar kiezen we graag voor warme en vooral stijlvolle verlichting. Nu is onze landelijke woonkamer sinds kort ‘versterkt’ met een prachtige natuurlijke, maar robuuste doch sfeervolle lamp. Deze tafellamp van Rietveld Licht zorgt voor dat extra beetje landelijke gezelligheid in onze al ontzettend ‘gemütliche’ woonkamer en vandaag vertel ik jullie graag meer over dit pareltje. Want zeg nou eerlijk: Deze tafellamp is gewoon mooi, heel erg mooi!

 photo DSC_19392_zps72dd9534.jpg
 photo DSC_19422_zps606eb276.jpg
Rietveld Licht en ik zijn geen onbekenden meer, in tegendeel: Vorige zomer stuurde Rietveld Licht me mijn geweldige kroonluchter toe. Nog steeds pronkt deze schoonheid in mijn slaapkamer, want oh wat is ze mooi! Toen Rietveld Licht me opnieuw benaderde voor een samenwerking, waarbij ik wederom mijn hart op mocht halen in hun prachtig overzichtelijke shop, hoefde ik daar ook niet lang over na te denken. Yes please! Mijn oog viel al snel op deze bijzondere tafellamp die echt gemaakt lijkt te zijn voor onze woonkamer. De kleur van het hout matcht zelfs met onze meubels. Match made in heaven (met dank aan Rietveld Licht) zou ik bijna willen zeggen! 


 photo DSC_19434_zpsecb14c92.jpg 
Deze mooie lamp draagt geen naam, maar een nummer, namelijk: Tafellamp 85475. 85475 wordt door Rietveld Licht als volgt omschreven: “Een zeer bijzondere sfeervolle tafellamp met beige/bruine kap. Het bijzondere aan deze staande lamp is de aparte voet gemaakt van steen met daarop een hout-look armatuur in de vorm van takken.” Beter had ik ‘m niet kunnen omschrijven, that’s for sure. Deze lamp straalt namelijk een en al sfeer uit en is een ware eye-catcher in je interieur. Je kunt dit prachtexemplaar dan ook niet echt over het hoofd zien, want ‘robuust’ is zijn tweede naam. Door de stevige stenen voet en de minstens zo robuuste ‘takken’ is de lamp behalve behoorlijk zwaar, ook bijzonder groot. Verwacht dan ook geen nachtkastjesformaat als je deze bestelt, maar ga uit van een ‘volgroeide tafellamp’ waar je ruimte voor moet maken of hebben. Niet dat dat erg is hoor! Ik bedoel: Zo’n mooie lamp mag ook gezien worden toch?

Tevens is het meer dan duidelijk dat dit geen dertien-in-een-dozijn lamp is, als je begrijpt wat ik bedoel (en daar bedoel ik absoluut niets slechts mee). Als je deze tafellamp ziet, straalt de kwaliteit er simpelweg vanaf! Dit is een van die items waar ik - mocht ik later een huisje hebben - graag in zou investeren, omdat je gewoon zeker weet dat hij jarenlang mooi blijft en je er ook al die tijd ontzettend blij mee bent. Niet alleen het design is heel bijzonder en 'anders', ook merk je dat de lamp echt stevig en tijdloos is. Iets waar ik, persoonlijk, erg blij van wordt! Ten slotte is thuis de plek waar je het allerliefst bent en van die plek mag je best iets moois maken, als je het mij vraagt. <3

 photo DSC_19562_zpsb01a3f18.jpg 
Heeft deze bijzondere tafellamp nu ook jouw hart gestolen? Hij is verkrijgbaar voor € 115 (inclusief BTW) in de webshop van Rietveld Licht (met top service!) en is ‘live’ te bewonderen in hun showroom in Sliedrecht! Momenteel is de 85475 niet voorradig, maar over 4 weekjes kan hij all yours zijn.

Heb jij ook zo'n bijzondere lamp in huis die je interieur compleet maakt?
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio