Review: Max Factor Clump Defy Mascara

zaterdag 24 augustus 2013

 photo DSC_19463_zps17ad676f.jpg
Make-up wise ben ik niet het meest veeleisende persoon op aarde, totdat we het over mascara hebben… Oeh yes, wat mascara betreft ben ik toch wel behoorlijk kritisch! Aan mijn mascara stel ik namelijk een heel aantal eisen: De mascara moet mijn wimpers vol, lang en diepzwart maken, maar absoluut niet het spinnenpoten-effect creëren én hij mag niet zwaar aanvoelen op mijn wimpers of afbrokkelen in mijn lenzen. Bam, there you have it: My mascara check-list! Nu, als ik een mascara ontdek die aan al deze eisen voldoet – Is het mogelijk?! – dan moet ik hem wel met jullie delen toch? Mag ik jullie voorstellen aan het nieuwste paradepaardje van Max Factor? De Max Factor Clump Defy!

 photo DSC_19402_zps92bcbf3e.jpg 
 photo DSC_19474_zps2844662b.jpg 
De Max Factor Clump Defy is net deze maand op de markt gekomen en ligt dus ‘vers’ in de schappen. Je zag hem echter eerder al eens snel voorbij komen in mijn vlog van het P&G Beauty Indian Summer Event, waar hij al aan de bloggers geïntroduceerd werd! De Clump Defy belooft behalve het standaard verkooppraatje (“superzwarte wimpers die tot de hemel reiken”) vooral je wimpers perrrrfect te separeren. Door het gebogen plastic borsteltje met de bijzondere vormgeving, waarbij de ‘stekeltjes’ zo dicht op elkaar staan dat klontjes creëren onmogelijk is, krijg je perfect gescheiden maar toch optimaal volumineuze wimpers. Het false lash effect mag namelijk niet verloren gaan volgens Max Factor. Het is een én-én-formule en geen óf-óf! Daarnaast heeft MaxFactor bij deze mascara gebruik gemaakt van hun nieuwe ‘dubbel polymeer systeem’: Een systeem dat je ervan verzekerd dat de mascara niet hard op zal drogen, maar ook na het aanbrengen flexibel aan blijft voelen op de wimpers. Sounds pretty damn good right girls?

 photo DSC_19492_zps9e26bca2.jpg
 photo 4ddc752c-fc2f-4234-a720-e87acf56ec1a_zps5161e286.jpg
Vol goede verwachtingen heb ik de Clump Defy dan ook de afgelopen tijd getest en ik moet zeggen… Dit is een errrrg fijne mascara! Zo fijn dat ik mijn beste vriendinnetje er een exemplaar van cadeau gedaan heb. Dat zegt genoeg toch? Als beautyblogger schotel ik mijn beste vriendinnen namelijk niet zomaar een mascaraatje voor! De Clump Defy vind ik prettig werken om verschillende redenen. Punt één natuurlijk omdat hij mijn wimpers echt goed separeert en meteen hiermee ook goed verlengt, waardoor je niet direct een volle bos wimpers hebt, maar wel een natuurlijk mooie verzorgde oogopslag. Wat ik daarnaast nog een hele grote plus vind, is de formule van de mascara-substantie zelf. Het dubbel polymeer systeem zorgt ervoor dat je mascara niet hard en korrelig opdroogt, maar de mascara in een flexibel laagje je wimpers omsluit. That’s how I like my mascara! Ten slotte brengt de mascara fijn, makkelijk en snel aan door het half gebogen borsteltje dat precies de vorm van je wimpers volgt. Zo kun je in een handomdraai zowel je onderste als bovenste wimpers voorzien van een mooi laagje mascara. Het enige wat ik nog een beetje mis, zijn de massa’s volume bij de Clump Defy. Hij separeert je wimpers erg mooi, maakt ze diepzwart en houdt de krul, maar het False Lash Effect blijft voor mij een beetje uit. Al kan dat natuurlijk ook volledig wimperafhankelijk zijn. Ik heb ook maar van die zielige stompige wimpertjes mhihi! Verder scoort de Clump Defy namelijk op álle vlakken een A+!

 photo DSC_19455_zpsa11c3517.jpg
De Max Factor Clump Defy is vanaf medio augustus te koop voor € 14,99 bij jouw favoriete drogisterijen. Zeker wat het separeren en verlengen van je wimpers betreft is deze mascara wat mij betreft 'one to keep', nu nog net iets meer volumepoeder (of een ander magisch volume middeltje) en dan zweer ik écht bij deze mascara!

Wat is jouw favoriete mascara van het moment en hoe vind je het effect van de Clump Defy?
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio