Review: The New Black The Digital Underground Heatherered

dinsdag 20 augustus 2013

 photo DSC_19563_zps8400e73a.jpg
Meer The New Black was jullie wens… “Will do” is mijn antwoord! De zonnige Miami Vice Set viel al goed bij jullie in de smaak - Niet dat ik anders verwacht had, ik bedoel: Hij was wel koraal met glitters hé? – maar vandaag heb ik weer iets heel anders voor jullie in petto. Namelijk een set van vier ‘ombre’ lakken en een bijzondere topcoat uit de Digital Undergrond Collectie ontworpen door Christina Rinaldi, een nail artist uit Brooklyn. Deze set bevat behalve het perfecte balletkleurige melkroze lakje ook drie grijstinten die variëren in finish én een t-shirt topper. Een T-Shirt topper?! Benieuwd waar ik het over heb? Lees meer!

 photo DSC_19472_zpsfbf7b8ac.jpg
The New Black’s Heathered is zonder enige twijfel een out of the box nagellak setAls je het mij vraagt is deze set namelijk perfect voor de prima ballerina met een edgy wild side! Het meisje dat in het weekend haar tutu laat voor 'ie is en deze gerust verwisseld voor een paar pistol booties en een leren jasje met studs. Waar de melkroze lak in het setje namelijk een en al romantiek is, zijn de andere lakken heel wat stoerder. Zo bevat de set een off-white lak met een parelmoeren finish, een glossy muizengrijs en een rock chic metallic donkergrijze lak. Bye bye ballerina and hello rock chic! Om de set tot een ‘new level’ te tillen, is er ook nog een topcoat aan toegevoegd en niet zomaar een topcoat… De T-Shirt Top Coat met de exclusieve ‘heathered’ formule. Deze topcoat bestaat uit een blanke lak waar minuscule zwarte vezeltjes aan toegevoegd zijn om je nagellak te veranderen in je favoriete hoody. En wie houdt er nu niet van oversized, verwassen en alles behalve sexy hoodies of at least: van het ‘warm and fuzzy’ gevoel dat ze je geven?

 photo DSC_1959_zpsa3d8413b.jpg
 photo DSC_19544_zps6db17bcc.jpg 
Om jullie deze set zo goed mogelijk te laten zien (zonder mezelf te pijnigen met nail-arts voor gevorderden) creëerde ik een simpele ombre manicure, waarbij bleekroze nagel en de ‘structuur-nagel’ de aandacht trekken. De set daagt je eigenlijk uit tot creatieve designs met strepen, driehoeken en verzin het zo gek nog niet, maar als je net als ik geen geduld hebt en dus geen uren wil wachten tot je nagels ‘klaar’ zijn (niet droog, maar klaar!) dan mag je natuurlijk ook kiezen voor uniforme nagels in één of meerdere kleuren. Nobody blames you for that! De lakjes zijn qua kleur perfect op elkaar afgestemd, waardoor een ombre ligt heerlijk voor de hand ligt. Voeg daar de fuzzy topcoat aan toe en je zult heel wat bekijks trekken.

 photo DSC_19453_zpsdfe1dcb9.jpg 
 photo DSC_19394_zps5d8ddcff.jpg 
De lakken van The New Black zijn, zoals ik inmiddels gewend ben, kwalitatief gezien zeker aan te raden en prachtig van kleur. Vooral de donkere kleuren (de metallic donkergrijs en de muizengrijze lak) dekken in twee dunne laagjes al perfect en zouden, mocht je echt tijd te kort komen, ook in slechts één laag er prachtig uitzien. De lichtere kleuren hebben echter net iets meer zorg, tijd en liefde nodig. Van allebei de lichte lakken had ik drie dunne laagjes nodig om de nagellak egaal en dekkend aan te brengen. De T-Shirt Topcoat bestaande uit de kleine vezeltjes vind ik zelf ietwat viezig ogen op de nagels, terwijl hij wel volledig glad aanvoelt. Ik kan me voorstellen dat er genoeg dames zijn die een fuzzy manicure wel weten te waarderen en bijzonder is deze topper zeker, maar voor mij is dit net iets te edgy. Ik bedoel: Glitters zijn altijd welkom, maar stofdeeltjes? No thank you! Wél vind ik het een grote plus dat deze lakken bij mij zeker 7 dagen chip- en tipless blijven. Dat betekent dat ik een weeklang kan genieten van mijn happy manicures, whoop whoop!

Dus kortom: Deze set is een beetje gewaagd en misschien ook wel een beetje 'akward' (à la Jerome Jarre) door de heathered topcoat, maarrrr als jij een fan bent van grijze nagellak en daarnaast simpelweg blij wordt van meisjesachtig balletroze... Dan is deze set echt wel voor jou weggelegd! Zeker als je het speelse effect van ombre nails eens een kans wil geven, is deze all-in-one set wat mij betreft de moeite waard. Daarnaast zijn de kleurtjes 'own their own' ook zeker de moeite waard. In één klap heb je alle perfecte grijstinten in huis! En hey, je kunt wel iedereen versteld doen staan met het T-shirt effect op je nagels. "Wat zijn dat voor pluisjes?" "Hoe komen die vezeltjes daar terecht?"

 photo DSC_19523_zpsd71280ea.jpg
De Heathered Set uit de The Digital Culture Collectie van The New Black – zó, dat was een mond vol – is te koop bij Parfumania en JohnBeerens voor € 32,95. Een fikse prijs om eenmalig aan te schaffen misschien, maar als je bedenkt dat je er vijf mooie en bijzondere lakjes voor terug krijgt? Dan zou het zomaar de moeite waard kunnen zijn! 

Wat vind jij van deze set én 'in general' van de sets van The New Black?
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio