Nike running series: Is het een schoen of een sok?

maandag 9 september 2013

 photo NikeRunCollage_zps3a5a24ed.png
Het klinkt als het sprookje van de Nieuwe Kleren van de Keizer: Nike heeft kort geleden zijn nieuwste innovatie op het gebied van running shoes gepresenteerd. Op het eerste gezicht lijken het namelijk gewoon gebreide sokken. Geen goedkope sokken trouwens, want met een prijskaartje dat begint bij € 160 zijn deze niet voor iedereen zijn weggelegd. En ja, ook bij nadere inspectie lijken het sokken, maar dan met de meest geavanceerde schoenzool voor renschoenen denkbaar. We hebben het over de Nike Hyperfeel, het nieuwste model running schoes die je ren ervaring nog prettiger en nog ‘echter’ maken. Het nieuwste van het nieuwste op het gebied van renschoenen, waar jullie vandaag zomaar meer over te weten zullen komen!


 photo 971934_619794704717886_2045687927_n_zpsb02f7d61.jpg
Free Hyperfeel

Het is een feit dat Nike altijd weer voor loopt op het gebied van sportieve kleding en accessoires. Geen enkele van de Nike sneakers die het bedrijf uit de Verenigde Staten de afgelopen decennia op de markt heeft gebracht heeft dan ook teleurgesteld. De Nike Air, nog steeds een veel verkocht model, is het perfecte voorbeeld hiervan. Toen deze net op de markt gebracht werden, stonden er werkelijk enorme rijen voor sneakerstores als Front Runner die deze schoenen als een van de eersten verkocht. Dus ja, als Nike ons ‘sokken’ wil verkopen voor schoenen ook dan happen de fans toe, ongeacht de prijs.

Natuurlijk moest de Nike Free Hyperfeel met zijn grootse beloftes wel getest worden en Front Runner heeft voor ons de proef op de som genomen. Hun conclusie is dat Free Hyperfeel absoluut het proberen waard is en de kans dat je deze sportschoen nooit meer uit wil trekken meer dan aanwezig is. Het ziet er dan wel uit als een sok, ook omdat de zool veel dunner is dan die van de Flyknit Lunar om een voorbeeld te noemen, maar de schoen voelt echt aan als een tweede huid. Het is als Jim Carrey in The Mask – de 90’s kids weten vast en zeker wat hiermee bedoeld wordt ;) – deze schoenen voelen onwerkelijk goed aan.

 photo NK554888-606_RF6_large_zps096176ef.jpg

Free Flyknit 

Iets minder extreem als de Free Hyperfeel is de Free Flyknit. Deze heeft een wat dikkere zool, maar sluit perfect op de voet aan door de superelastische dikke “sok”. In de wereld van Nike wordt deze pasvorm “compressive fitting” genoemd. De Free Flyknit is verkrijgbaar in een groot aantal uitvoeringen, waaronder veel hippe vrouwelijke kleuren – bijzonder belangrijk! Mocht je nu een ietwat kleiner budget hebben, dan kun je natuurlijk altijd kiezen voor een goedkopere uitvoering. Zo is de Nike Free Run minstens zo fleurig en een stuk vriendelijker voor je portemonnee. Het verschil is dat de Nike Free Run niet bestaat uit een sok, maar is de geavanceerde techniek van de zool is precies hetzelfde. Minstens zo leuk, minstens zo hip, maar net iets beter betaalbaar! Psstt... Ik heb mijn favoriete model gevonden hoor. Barbapapa roze renschoenen! Kan het nog leuker?

Kortom, bij Nike is er op het gebied van renschoenen echt voor ieder wat wils. Met het oog op je renervaring, de frequentie van je ‘runs’, de steun die je voeten nodig hebben én je budget ongetwijfeld de perfecte renschoen vinden. Neem dan ook gerust eens een kijkje bij een webshop die al jarenlang gespecialiseerd is in Nike schoenen zoals Front Runner en wie weet vindt jij de renschoen van je dromen... Cinderella goes sporty!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Front Runner.
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio