Review: Max Factor CC Cream

donderdag 26 september 2013

 photo DSC_21332_zpsd28e46b0.jpg
Na de storm aan BB Creams is er iets nieuws onder de (herfst)zon: CC Cream! CC Cream belooft de voordelen van huidverzorging te combineren met intense teintcorrectie in één product. Naast het verstrekken van een egale dekking en het hydrateren van de huid bevat CC Cream tevens SPF10 om je kostbare huidje te beschermen tegen de zon. CC Cream wordt volgens Pat McGrath, make-up artist  voor Max Factor, dan ook “het product van 2013 voor een frisse, egale en stralende huid"... En omdat mij dat als muziek in de oren klinkt, heb ik ‘m natuurlijk voor jullie getest!

 photo DSC_21342_zps1629c23a.jpg
 photo DSC_21222_zps61a6e4c9.jpg 
CC Cream, ofwel Colour Correction Cream, is net als zijn voorganger in Korea ontwikkeld en belooft hét product te zijn voor een jonge, frisse, verzorgde en gezond ogende huid. Waar veel Westerse BB Creams een zeer lichte dekking hebben, belooft Max Factor met deze CC Cream een product dat wel de gewenste dekking geeft. Daarnaast is Max Factor’s CC Cream verrijkt met natuurlijke ingrediënten voor huidverzorging zoals komkommerwater, glycerine en rozenbottelextract om de huid te hydrateren en van een gezonde glans te voorzien én beschermt de SPF10 je huid tegen schadelijke UV-straling. 

 photo DSC_2182_zpsc670e39e.jpg
Links: Max Factor CC cream  & Rechts: Naked face (Waah, freaky!)
Na al die mooie beloftes kon ik maar één ding denken: “Een egaal, gezond uitziend huidje? Yes please!” Altijd weer zoek ik in een foundation/BB Cream/CC Cream namelijk voldoende dekking – dag donkere kringen en kleine onzuiverheden, maar ook een formule die mijn huid alsnog laat ademen en stralen op een natuurlijke manier. Met die gedachte in mijn achterhoofd heb ik Max Factor’s nieuwste troef dan ook getest.

 photo CCCreamBeforeampAfter_zps63cdf0d3.png
Links: Geen gezichtsmake-up & Rechts: Volledig opgemaakt (Hello healthy glow!)
En ik moet zeggen… I'm impressed! De CC Cream geeft een lichte tot medium dekking, brengt supersmooth aan door de glycerine in de formule en geeft een semi-mat maar toch gezond resultaat. De crème glijdt over mijn huid en laat zich makkelijk verdelen, al heb ik het gevoel door de ietwat dikkere formule meer product nodig te hebben. Gelukkig resulteert dit niet in een cakey resultaat, maar het maakt het product wel minder zuinig in gebruik (en dat ten tijde van economische crisis, oh oh). Daarbij is de crème lichtelijk geparfumeerd, wat ikzelf niet als iets negatiefs ervaar, maar wel een aandachtspunt kan zijn voor dames met een zeer gevoelige huid - just wanted to let you know. Dat neemt niet weg dat het product precies doet wat het belooft: Je voorzien van een frisse en egale huid en dat in een handomdraai. Pluspunten voor Max Factor!

 photo DSC_2199_zps210cb6ac.jpg
De Max Factor CC Cream is, als je het mij vraagt, het ideale product voor dames met een gemengde, normale tot droge huid die op zoek zijn naar een product dat lichte tot medium dekking geeft en zorgt voor een subtiele 'healthy glow'. Max Factor's CC Cream brengt makkelijk, snel en egaal aan en zorgt voor een fijne frisse look, zonder een overduidelijk foundation-gevoel te creëren. Het product geeft een zijdezachte, semi-matterende finish, voelt licht aan op de huid en blijft zeker een werkdag lang 'mooi'. Afpoederen is door de matterende werking dan ook mijns inziens echt niet nodig. Yes, deze mag mijn everyday make-up bag in! Max Factor's CC Cream is... well approved!

De Max Factor CC Cream is verkrijgbaar in drie tinten, 40Fair, 50Natural (deze draag ik!) en 175Tan, en is vanaf deze maand verkrijgbaar bij de bekende drogisterijen voor € 13,99.

Ga jij je wagen aan de wonderen van CC Cream?

 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio