Review: Real Techniques Expert Face Brush

woensdag 16 oktober 2013

 photo DSC_2159_zps1fc3ea68.jpg
Ssshhtt… Ik moet jullie een geheimpje verklappen: Tot voor kort was ik, beautyblogger in hart en nieren, niet in het bezit van Real Techniques kwasten. Oh I know, ik zou me moeten schamen! Als er namelijk één kwastenmerk geliefd is in beautyblogland, dan is het Real Techniques wel. Nu is dat natuurlijk niet heel verrassend. Ik bedoel: Als een van de beroemde Pixiwoo zusjes een kwastenserie ontwikkelt, dan móét het toch wel een succes zijn toch? Toch? Tijd om die vraag te beantwoorden. Voor jullie – mijn lieve doch kritische lezeressen - testte ik dan ook de Real Techniques Expert Face Brush!

 photo DSC_2158_zpsc97dac18.jpg
De Expert Face Brush is een individueel verkochte kwast van Real Techniques, die perfect zou zijn voor het aanbrengen of blenden van crèmeproducten en vloeibare foundations. De kwast is gemaakt van zachte synthetische taklonharen en belooft je een ‘pixel perfect’ resultaat, zélfs in fel licht. Samantha Chapman gelooft er in dat haar kwasten high definition resultaten geven en dat met haar ‘high tech tools’ iedere vrouw een make-up expert kan zijn. Om de hedendaagse vrouw te laten zien hoe ze de kwast het best kan gebruiken, biedt Samantha tevens stap-voor-stap tutorials aan op de Real Techniques website.  Dat is nog eens wat men noemt: Service van het huis!

 photo DSC_2166_zps91b89c06.jpg
Maar nu de grote vraag, namelijk; Is de Real Techniques Expert Face Brush nu écht zo fijn dat hij niet mag ontbreken in je daily make-up bag? Het antwoord is simpel: “Yes it is!” Ik heb in het verleden al veel verschillende foundationkwasten getest, van de simpele platte kwasten tot buffer en stippling brushes, maar met geen enkele kwast kreeg ik zo’n mooi egaal effect als met de Expert Face Brush. Waar ik eigenlijk die-hard fan ben van het aanbrengen van foundation met mijn handen, ben ik nu langzaam maar zeker aan het bekeren, dat zegt al heel wat. De foundation verdeelt namelijk net iets mooier, brengt snel en makkelijk aan en met de Expert Face Brush kom je goed bij de moeilijke plekjes van je gezicht – lees: je neusvleugeltjes, oogleden en ooghoekjes. Oh en daarnaast is hij ook gewoon heerrrrlijk zacht, plus plus plus!

 photo DSC_2173_zpsc1a45017.jpg
De enige side note die ik kan leveren, is dat ik de Expert Face Brush enkel aanraad in combinatie met vrij vloeibare, licht tot medium dekkende foundations (zoals mijn Bourjois Healthy Mix/Happy Light of Rimmel Wake Me Up). Ik merk namelijk dat hij bij een dikkere formule (zoals de Max Factor CC Cream) toch net iets te streperig aanbrengt. Just saying! Verder scoort de kwast namelijk op alle vlakken; van het sleek aluminium design dat lekker in de hand ligt tot de ultra zachte haartjes die ik wel uren over mijn gezicht kan halen. Voorlopig heb ik geen andere foundationkwast meer nodig hoor. Mijn zoektocht eindigt hier, bij de Real Techniques Expert Face Brush Voor nu in ieder geval, want ik blijf ten slotte een beautyblogger hé?

De Real Techniques Expert Face Brush is onder andere verkrijgbaar bij Boozyshop voor € 14,99 en kan verzonden worden met brievenbuspost – win! Mocht je de Real Techniques Brushes in real life willen bewonderen, dan zul je een tripje Engeland moeten boeken. Daar zijn de Real Techniques kwasten namelijk gewoon in de drugstores (Boots & Superdrug) te verkrijgen.

Ben jij al in het bezit van een Real Techniques kwast?
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio