♥ Music: My Fall Playlist ♥

maandag 4 november 2013

 photo MyFallPlaylist_zpsfe543302.jpg
Niets zo fijn als rustig wakker worden op een herfstige, winderige en grijze maandagochtend met… perfecte najaarsklanken! Muziek die je warm & fuzzy laat voelen en goed samengaat met je fleecedekentje en een kopje vanillethee. Het liefst overladen met de warme klanken van een akoestische gitaar en de rauwe stem van een bebaarde man in een houthakkershemd. Althans, dat is de perfecte najaarsmuziek voor lazy sundays/mondays/tuesdays (you name it) als je het mij vraagt. Ik deel vandaag dan ook graag mijn Fall Playlist met jullie, enjoy loves!


Adam Barnes – She Will Stay Beneath The Moon

Mijn absolute favoriet? Dit heerlijke nummer met die prachtige ontwapende tekst. Sluit mij maar een dag op in huis met dit nummer op repeat en ik ben een gelukkig mens. Adam Barnes klinkt zoals een zanger zou moeten klinken: Warm, oprecht en puur. I love it! <3 (Mijn dank gaat overigens uit naar de minstens zo leuke Britse Zoella, die dit nummer in haar Fall Lookbook gebruikte.)

 

Uncle Jed – Brother (Cover)

Laten we nog even in de rauwe mannen met akoestische gitaren sfeer te blijven, goed dames? Als ik de God van dit ‘genre’ moet benoemen, kan ik niet anders dan Matt Corby aanwijzen. Australisch, ongeschoren, een onverschillig knotje en een paar dromerige ijsblauwe ogen. Oh en een stem die je hart even stil laat staan. ‘Brother’ is misschien niet voor iedereen weggelegd in Matt’s ruwe versie, hoe gek ik er ook op ben, maar de cover van Uncle Jed bij Australia’s Got Talent wie weet wel. Dezelfde pure muzikale schoonheid, maar dan in een vrouwelijke vertaling en de gitarist is nog een goede Matt Corby knock-off ook. Kippenvel, altijd weer!

Kina Grannis - Everybody's Got Somebody But Me (Cover)

Ken je dat, dat een nummer zo fijn is dat het telkens weer te snel voorbij is? Precies dat gevoel heb ik telkens weer bij Kina Grannis' cover van Everybody's Got Somebody But Me. Niet dat het heel onbegrijpelijk is, ik bedoel: Het origineel is gemaakt in samenwerking met Jason Mraz (en ook bijzonder leuk!) en Kina Grannis weet haast élk nummer prachtig te vertolken. Onder de video reageerde iemand dat haar stem hem/haar deed denken aan "thick, dark, maple syrup" en ik kan niet meer dan dit beamen.

 

Ellie Goulding - How Long Will I Love You

Waar beter een Fall Playlist mee af te sluiten, dan een lief liefdesliedje? Ellie Goulding's How Long Will I Love You is misschien niet het klassieke romantische nummer, maar ik vind de tekst prachtig. "How long will I love you? As long as stars are above you and longer if I may." So sweet. Ik raad eigenlijk sowieso Ellie's hele nieuwe cd, Halycon Days, van harte aan. Zo draai ik ook het gave, maar net iets te verdrietige Explosions grijs op mijn Ipod. Halycon Days is dan misschien niet wat we tot nu toe van Ellie Goulding kenden of verwacht hadden na Lights met de goede dance-tune. No, it's even better! Go Ellie!

Welk nummer staat dit najaar bij jou op repeat?

 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio