Review: Catrice Calligraph Ultra Slim Eyeliner Pen

zaterdag 16 november 2013

 photo DSC_2214_zps8e1d149a.jpg
Als ik één make-up product moet noemen waar ik echt niet zonder kan/wil, dan moet dat wel eyeliner zijn! Eyeliner is namelijk voor mij hét product, waarmee ik elke look compleet maak. Op mijn natural make-up days een prachtig subtiel lijntje, maar op mijn all glammed up nights heerlijk extravagant á la Brigitte Bardot met een speelse wing. In mijn make-up collectie hebben dan ook al menig eyeliners de revue gepasseerd, maar slechts enkelen kregen de eer mijn daily make-up bag te betreden. Nu is mijn Ted Baker make-up tasje al goed gevuld, maar de perfect liner? Die ontbreekt nog! Elke keer als ik weer een exemplaar spot, moet ik het dan ook testen. Zo ook met de Catrice Calligraph Ultra Slim Eyeliner Pen, I just couldn't resist. Of deze budget liner een must-have is? That's the question! 

 photo DSC_2203_zpsaaf7b363.jpg
De Catrice Calligraph Ultra Slim Eyeliner Pen is een van de nieuwe producten die Catrice begin dit jaar lanceerde met haar Spring/Summer Update. Voor deze eyeliner pen liet Catrice zich inspireren door de Aziatische kalligrafie, die weer helemaal on trend is.  Met deze extreem fijne eyeliner pen belooft Catrice ons een zeer precieze applicatie met als resultaat een strak gezette eyeliner in een diepzwarte, lang houdende tint die eenvoudig te verwijderen is. Daarnaast is de Calligraph Eyeliner Pen vrij van parabenen, wat als prettig ervaren kan worden voor dames die deze stoffen liever vermijden.

 photo DSC_2217_zpsc863045b.jpg
First things first. Aan mijn eyeliner stel ik een aantal eisen, namelijk; Hij dient snel drogend, diepzwart en makkelijk aan te brengen te zijn. Oh en gelieve niet al te snel uit te drogen - gosh I hate it when that happens. Nu is dat makkelijk gezegd als je voor het make-up schap in de drogist staat natuurlijk, want tja daar komt het toch echt aan op je gut feeling of nou ja, op de looks van het product. Wat mij over de streep trok bij de aankoop van deze liner was dan ook maar één ding, op de fijne prijs na dan: De superfijne vilten tip applicator. Ik zag het al helemaal voor me, die prachtige 60's inspired winged eyeliner in een handomdraai. 

 photo DSC_2212_zps3482379e.jpg
Nu, mijn oordeel… De Catrice Calligraph Ultra Slim Eyeliner Pen is in principe een prima basic eyeliner voor dames die net dat mooie subtiele lijntje langs hun wimperrand willen zetten, zeker met het oog op de prijs. De eyeliner is redelijk gepigmenteerd, ligt lekker in de hand, brengt snel en makkelijk aan en laat zich ook probleemloos verwijderen. Maarrr, en dit is een redelijk grote maar, in alle eerlijkheid is de Catrice Calligraph liner niet helemaal wat ik verwacht had en doet hij zijn naam ook niet geheel eer aan. Waar je namelijk wel mooie dunne lijnen kunt trekken met deze eyeliner, is de punt zo  lang en flexibel dat een strakke winged liner maken vrijwel onmogelijk is. Zo zonde! Vooral omdat ik bij het zien van de fijn gevormde vilten tip applicator tijdens mijn shopsessie in Kruidvat dacht: "Yes, this is it" Daarnaast is de eyeliner ook net niet gepigmenteerd genoeg als je graag winged/cat eyeliner draagt.

Mijn conclusie is dan ook dat de Catrice Calligraph Eyeliner Pen absoluut wél geschikt is voor de dames die houden van een subtiele liner, die niet te zwart is en precies gezet kan worden. Dames (like me!) die toch graag net iets meer uit hun eyeliner halen en het daadwerkelijke effect van 'kalligrafie' verwachten, zullen hun zoektocht jammer genoeg nog even voort moeten zetten. Sorry girls! 

De Catrice Calligraph Ultra Slim Eyeliner Pen maakt deel uit van het vaste assortiment van Catrice, is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister en draagt een verkoopprijs van € 2,99. 


Wat is jouw favoriete (budgetproof) eyeliner? Tips zijn welkom!
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio