Review: Nivea Stress Protect Deodorant

woensdag 13 november 2013

 photo DSC_2243_zpsf8638c3a.jpg
We kennen het allemaal wel: Die belangrijke meeting, date of presentatie nadert gestaag en alleen de gedachte eraan laat je hart een slag sneller kloppen en… je oksels klotsen! Laten we namelijk even eerlijk zijn. Stresssituaties komen vaker voor dan ons lief is en hoewel we er liever niet over praten zijn we allemaal wel eens het slachtoffer van natte oksels en nare geurtjes. There I said it! De zoektocht naar de perfecte deodorant die beschermt, verzorgt en de oksels fris houdt is dan ook never ending.  Of toch niet? Nivea's nieuwste paradepaardje, de Stress Protect Deodorant, belooft namelijk dé deodorant te zijn voor onze dagelijkse stressmomentjes. Nieuwsgierig geworden? Ik wel! You know what? Let's test!

 photo DSC_2248_zps9f2e19f3.jpg photo DSC_2247_zpsdec092c0.jpg
Stress Protect is een relatief nieuwe lijn in de Nivea familie. De Stress Protect-lijn werd namelijk begin dit jaar nog uitgebracht door Niveau met slechts één doel: Zowel mannen als vrouwen beschermen tegen ‘stresszweet’ en de onaangename lichaamsgeur die daar vaak mee gepaard gaat. Het blijkt namelijk dat stresszweet een penetrantere geur draagt, dan zweet door warmte of inspanning. Gelukkig belooft Nivea dat de combinatie van de Stress Protect activa (top secret!) met het zinkcomplex 48-uur betrouwbare bescherming biedt tegen zweet en lichaamsgeur met de milde alcoholvrije, huidvriendelijke verzorging die we van Nivea gewend zijn. Dat is een mooie belofte toch?

 photo DSC_2246_zps2d92d04d.jpg 
Tijd om deze belofte aan mijn kritische ‘beautyblogger-oksels’ te onderwerpen! Nu moet ik bekennen dat ik niet overmatig veel zweet en niet gauw last heb van nare geurtjes, maar wel erg kieskeurig ben wat betreft mijn deodorant. Per toeval koos ik echter de perrrrfecte testperiode voor deze deo-test: Mijn agenda was namelijk  net volgepland met paperdeadlines en… presentaties voor mijn huidige minor (“Cultuurbeleid in Museale Context” voor de geïnteresseerden).  Oei. Vooral presentaties blijven tricky, zeker als de zenuwen en daarmee alle mogelijke stresssyndromen ook nog toeslaan. Van shaky legs tot stotterende stembanden, I’ve had it all. Maar mijn zweetklieren?

 photo DSC_2245_zps245a3aae.jpg
Guess what? Die hielden zich verdacht rustig! No stress! Geen nare geurtjes, geen klamme oksels, maar nog steeds het schone en frisse gevoel waar ik ook mijn dag mee begon. Wauw! Zelfs wanneer ik sprint voor mijn trein of slaap in mijn veel te warme fleece onesie blijft transpiratie uit. En dat allemaal dankzij deze budgetproof deo, die wat mij betreft op alle vlakken scoort; van het verzorgen van mijn gevoelige oksels met de avocadopitolie tot de snelle droogtijd en van de neutrale geur tot de goede verkrijgbaarheid. Wat wil ik nog meer? (Oké oké, behalve een voldoende voor mijn presentatie natuurlijk!)

De Nivea Stress Protect lijn bestaat uit een roller (50 ml), een stick (50 ml) en een spray (150 ml) en is zowel verkrijgbaar voor mannen als vrouwen voor € 3,99 per stuk bij de bekende drogisterijen.

Heb jij jouw perfecte 'stress protect' deodorant al gevonden?
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio