Review: Oscar & Babette Geurkaarsen

woensdag 20 november 2013

 photo DSC_0300-versie2_zps19dcd2b1.jpg
De ingrediënten voor een perfecte herfstavond? Een kop dampende karamel thee, de nieuwste dvd-box van Modern Family en… een heerlijk ruikende geurkaars natuurlijk! Dames, mag ik jullie voorstellen aan mijn nieuwste favorieten? De EcoSojawas geurkaarsen uit de ‘Joyful Emotions’ lijn van Oscar & Babette! Je favoriete geurbelevingen gevangen in een kaars! Hoe geweldig is dat? Vandaag neem ik jullie allereerst mee naar die warme lentedag waarop knisperend fris wasgoed wappert in de wind met Heavenly Fresh Cotton en daarna naar de wereld van elfenbloesem en dauwdruppels met Fairy Flowers. Hmmm dromen jullie met me mee?

 photo DSC_0264_zps52b30fcb.jpg

Oscar & Babette

Oscar & Babette is een prachtig lifestylelabel van Nederlandse bodem, opgezet door het echtpaar Mirna en André van Donselaar. Waar hun liefde voor lifestyle sinds 2003 met de dag groeide en nog steeds groeit binnen hun eigen pr-bureau Cosmetitext PR, hebben ze in 2011 een nieuwe stap gezet door met het label Oscar & Babette een tweede bedrijf en zelf ontwikkeld merk te lanceren. Een lifestylelabel met een knipoog naar het Engelse plattelandsleven dat vernoemd is naar hun geliefde ruwharige teckeltjes. Oscar & Babette is geheel geïnspireerd op het vrije buitenleven en profileert zich als het merk voor ‘a joyful way of living’. Alle producten zijn puur, origineel en ambachtelijk en worden met veel zorg en liefde op de markt gebracht; van biologische theemelanges en honing tot roomsprays, geurkaarsen en (je gelooft het nooit) Lavender Teckels.

 photo c11f9571-f0c0-4c5a-b163-56e2595ab785_zpsae2ddded.jpg 

Oscar & Babette EcoSojawas Geurkaarsen

De Oscar & Babette geurkaarsen worden op geheel natuurlijke, plantaardige, veganistische en milieuvriendelijke vervaardigd. Dit betekent dat je de kaarsen zorgeloos kan branden, want niet alleen de sojaolie is 100% vrij van giftige stoffen en – niet onbelangrijk – dierproeven, ook worden er aan de geurkaarsen enkel zuivere en dus onversneden parfumoliën toegevoegd. De Oscar & Babette geurkaarsen zijn herkenbaar aan de recyclebare aluminium blikken verpakking en aan de van 3-lonten voorziene kaarsen.

 photo DSC_0297_zps7721da1e.jpg

Oscar & Babette Joyful Emotions Geurkaarsen 

De meest bijzondere lijn binnen het geurkaarsen-assortiment van Oscar & Babette is toch wel de Joyful Emotions lijn. Binnen deze lijn heeft het label namelijk “de door veel mensen gekende en geliefde geurbelevingen ‘gevangen’ in de vorm van sfeermakers”, zoals ze dat zelf zo mooi zeggen. Of dat nu de geur van fluweelzachte rode rozenblaadjes die je doet denken aan die romantische nacht in Parijs is of de geur van je oma’s ongeëvenaarde appeltaart met dat stiekeme extra snufje kaneel. De Joy Emotions kaarsen brengen je terug naar dat moment, die ene fijne herinnering en brengen deze herinnering weer tot leven met hun heerlijke geuren. Voor jullie testte ik met veel liefde en plezier twee geurkaarsen uit deze lijn: Heavenly Fresh Cotton en Fairy Flowers.

 photo DSC_0309_zps6500167d.jpg
Heavenly Fresh Cotton
Wie houdt er nu niet van de geur van pas gewassen linnengoed? Van fris knisperend beddengoed, waar je toch net iets fijner in slaapt? I love it! Als ik één geur zou moeten kiezen, als enige geur die ik de rest van mijn leven nog mocht 'dragen' - zowel als parfum als als homespray/scented candle - dan moet het ook wel Fresh Cotton zijn. Deze heerlijke cleane, zachte en aangename geur is simpelweg perfect. Ongeacht het moment van de dag, ongeacht je gemoedsstemming en ongeacht de ruimte van je huis waar je hem voor wil gebruiken. Heavenly Fresh Cotton is simpelweg perfect!

 photo DSC_0304_zpsf5a20a39.jpg
Fairy Flowers
Hou jij van romantisch, poederig zachte bloemengeuren? Dan is Oscar & Babette's Fairy Flowers echt voor jou gemaakt! Deze geurkaars op basis van de geurnoten van bloeiende seringen, ook wel bekend als 'elfenbloesem', met een subtiel accent van frisse dauwdruppels ruikt naar een bloementuin na een zachte regenbui. Of naar dat veel te mooie boeket waar je vriend/hubby je pas geleden zomaar mee verraste. Bloemig, maar ook groen, alsof elfjes door je kamer dansen.

 photo DSC_0278_zps6aa93754.jpg
De Joyful Emotions Geurkaarsen beloven circa 15 uur sfeervol en verfijnd geurend kaarslicht. Nu heb ik ze natuurlijk nog lang geen 15 uur gebrand, maar ze vergezellen me wel op donkere herfstavonden en weten mijn kamer binnen de kortste keren te vullen met deze prachtige geuren. Dit zijn namelijk zonder twijfel hoogwaardige geurkaarsen die met liefde en aandacht geproduceerd worden. Dat zie je niet alleen aan de prachtige verpakkingen, maar die liefde die ruik je ook. 

De Oscar & Babette Joyful Emotions Geurkaarsen (ca. 110 gr) zijn verkrijgbaar in de officiële Oscar & Babette webshop voor de mooie prijs van € 7,95 per stuk. Mocht je net als ik gecharmeerd zijn van dit merk en de lifestyle die het uitstraalt, vergeet dan ook zeker niet een kijkje te nemen op hun onwijs leuke Instagram-account waar je teckels Oscar & Babette op de voet (wat zeg ik? poot!) kunt volgen! Oh en voor ik het vergeet: Eind november lanceert Oscar & Babette ook nog een geheel nieuwe website mét blog! Te leuk, I can't wait! 


Kende jij Oscar & Babette al?

 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio