Review: Urban Decay Naked 3 Palette

donderdag 23 januari 2014

 photo DSC_0501_zps74061ed8.jpg
Ah het Naked 3 palette! Het derde zusje in de o zo geliefde Urban Decay lijn waar wij, make-up lovers, eeuwig dankbaar voor zijn. En sshhtt… Naked 1 en 2 waren al ‘to die for’ met hun fantastische bronstinten, maar Naked 3 is misschien nog net iets mooier. Ze is betoverend luxueus, inside and out, en gevuld met boterzachte rosé-kleurige oogschaduws die je tegemoet schitteren. Voel je je make-up verslaafde hart al sneller kloppen? Word je al hebberig en heb je je wishlist al bij de hand? Dan stel ik je graag voor aan het meest geliefde palette van dit moment: Het Urban Decay Naked 3 Palette!

 photo DSC_0489_zpsd052633e.jpg
Let’s talk packaging first! Zonder enige twijfel is het Naked 3 namelijk het mooist vormgegeven palette van Urban Decay ever. Het palette wordt aangeboden in een taupe-kleurige kartonnen verpakking met rosé gouden letters met een sneak peek van alle oogschaduws. Klassiek, maar  picture perfect. Een welkome verrassing is dat je bij het openen van het palette extra verwend wordt en wel met vier samples van de beroemde Primer Potion, Urban Decay's veel besproken en zeer geliefde oogschaduwbasis. How kind of you Urban Decay, merci bien!

 photo DSC_0513_zpse307fec7.jpg
Als een palette onlangs dan ook met open armen ontvangen werd in beautyblogland, dan is het ook deze beauty wel. Geef de beautywereld ook eens ongelijk als je dit pareltje bewondert. Kijk nou toch! Die rosé gouden verpakking met het luxueuze ‘wave’ effect en dan die roze getinte oogschaduws die perfect met elkaar matchen. Je zou het bijna kunst noemen. Want oh als jij van roze houdt, dan moet je dit palette per direct bovenaan je wishlist noteren in grote rose gouden letters. It’s just gorgeous!

 photo DSC_0516_zps682d2084.jpg photo DSC_0518_zps0d15b35c.jpg
Maar dan… It's the inside that counts right? Zo ook bij deze leading lady: Het Naked 3, waarin oudroze tinten de show stelen. Nu is dit natuurlijk een kleurenschema waar je van moet houden, maar de keuze voor een duidelijk kleurschema maakt het palette zeker niet eentonig noch beperkt. Nog steeds is er namelijk een mooie selectie aan kleuren in het palette terug te vinden; de basis wordt allicht gevormd door de klassieke roze tinten, maar ook biedt het palette paars-, taupe- en bruintinten met een evenwichtige selectie van warme en koele tinten, waardoor variatie zeker mogelijk is. Laat je dus zeker niet tegenhouden door de critici die het palette té roze vinden, maar besef dat een diep bruine smokey eye net zo goed mogelijk is. Just be creative girls!

 photo SwatchesNaked3_zps6461e8aa.png
De kleuren in het Naked 3 palette op een rijtje:
 • Strange: Matte crèmekleur.
 • Dust: Shimmery lichtroze met shimmer.
 • Burnout: Warme oudroze kleur met satin finish.
 • Limit: Matte taupekleur.
 • Buzz: Koele shimmery taupe met paarse ondertoon en zilveren shimmer. 
 • Trick: Shimmery ‘burnt’ brons met gouden glitter.
 • Nooner: Warme matte taupe kleur.
 • Factory: Warme shimmery chocoladebruin met gouden glitter. 
 • Mugshot: Koele shimmery taupe met gouden glitter en satin finish.
 • Darkside: Koele donkerbruin met paarse ondertoon en satin finish. 
 • Blackheart: Shimmery zeer donkerbruin met rode shimmer.

Het Naked 3 is een prachtig palette voor dames die graag werken met kleuren als oudroze, goud, taupe en bruin en leent zich zowel voor day-time make-up als voor een smokey eye. De oogschaduws zijn zijdezacht, goed gepigmenteerd, laten zich makkelijk blenden en blijven ook zonder basis de gehele dag mooi op het ooglid. Wel zijn enkele shimmery eyeshadows, zoals DustFactory en Blackheart, wat korreliger en daarom gevoelig voor fall-out. De andere oogschaduws zijn gelukkig een droom om mee te werken en voor mij is het palette zeer geschikt om een complete look mee te creëren door de evenwichtige inhoud van zowel matte als shimmery kleuren. Current favorites zijn BuzzTrick voor het ooglid, Nooner als crease kleur en Blackheart als eyeliner, maar ook de andere kleuren worden met veel liefde gebruikt. Wees dan ook niet verrast als mijn toekomstige looks bijzonder goed matcht met mijn blog, maar blame the glorious Naked 3. I just love it!

Het Urban Decay Naked 3 palette is onder andere te koop bij Sephora voor €45, maar is in de Franse webshop 'en ce moment' uitverkocht. Hier bedragen de verzendkosten €13,90.

Heeft Urban Decay's Naked 3 ook jouw hart gestolen?


Ps. Excusez-moi voor de gelige foto's. Ik mis het daglicht en de zonneschijn! Hopelijk was deze review alsnog in orde. Mocht er alsnog behoefte zijn aan videobeelden of een look met het Naked 3, hoor ik het natuurlijk graag.
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio