Gent: Een fantastische citytrip dichtbij huis!

donderdag 6 februari 2014

 photo photo_Gent_Graslei_zonsondergang_zps1ceed131.jpg
Als je je ideale citytrip voor ogen hebt, dan denk je waarschijnlijk niet meteen aan een stad als Gent. Nu zal het je misschien verrassen, maar toch heeft deze stad net zo veel te bieden als een metropool als Rome, Parijs of Londen. Het is er gezellig, soms een beetje alternatief, romantisch, breed toegankelijk en het is ook nog eens dicht bij huis! In samenwerking met Anne van Novotel Hotels geef ik je vandaag dan ook graag een aantal tips voor een citytrip in het charmante Belgische Gent! Wie weet kunnen we je nog aangenaam verrassen ook...


Dichtbij huis

Gent ligt in het noorden van België en is met de trein goed bereikbaar. Zo kun je via Breda naar Antwerpen reizen en aldaar een korte overstap maken op de trein richting het zuidwesten om binnen no time al in het pittoreske Gent te arriveren. Het is zelfs zo dichtbij dat je er een dagtrip van zou kunnen maken. Al zal niemand het je kwalijk nemen als je er liever een weekendje weg van maakt hoor! Zeker niet als je overnacht in een hotel midden in het centrum, een gezellig bed and breakfast of juist een budgetproof hostel. Er is in ieder geval genoeg te zien en te doen, ongeacht je budget!

 photo 8121506220_3053c3102d_z_zps304fa821.jpg 

De Graslei en Korenlei

Gent wordt doorkruist door de rivier de Leie. Aan de kade van dit riviertje vind je twee bekende straten van Gent, genaamd de Graslei en de Korenlei, die bekend staan als de mooiste straten van de stad. Bij mooi weer bezoeken zul je vooral veel studenten spotten die hun lunch nuttigen op de kade of genieten van de zon op een gezellig terras. Schroom dan ook zeker niet zelf neer te strijken op een van de vele terrasjes die Gent rijk is voor een glaasje wijn of een echt Belgisch biertje.

Eten en drinken

Verspreid over de hele stad bieden talloze restaurants en cafés veel verschillende lunchgerechten, diners en drankjes aan. Ga bijvoorbeeld naar de Vrijdagmarkt, waar je op vrijdagochtend en zaterdagmiddag een gezellige markt vindt en waar je 's avonds lekker kunt eten. Al mag een zak Vlaamse friet natuurlijk ook niet ontbreken, welke bijzonder goed smaakt bij de frietkraam van Jozef. Op zoek naar spannende wereldkeukens? Verken dan de smalle straatjes van Patershol eens. Niets voor niets wordt deze wijk namelijk ook wel het culinaire hart van Gent genoemd: Alle keukens van de wereld zijn er te vinden! 

Een van de fijne adresjes in het Patershol is White Cat. Dit alternatief muziekcafé staat vol met vintage meubels en staat bekend om de vele live optredens in het weekend. Toegankelijker is muziekcafé Charlatan. Deze populaire uitgaansplek heeft wekelijks optredens en diverse DJ's zorgen voor opzwepende muziek die de bezoekers de dansvloer op trekken. Wil je toch een liever rustig een terrasje pakken? Ga dan naar de Korenmarkt. Aan dit plein in het historische centrum grenzen verschillende gezellige terrasjes die je een uitzicht verschaffen op de mooie gebouwen die Gent rijk is.

 photo lange-munt-winkelen-in-gent-2p-location525c-0_zps1f4bbb36.jpg 

Shoppen in Gent

Geen citytrip is compleet zonder de mogelijkheid om lekker te shoppen toch dames? Gelukkig leent Gent zich hier bijzonder goed voor! In de populaire winkelstraten zoals de Veldstraat, de Walpoortstraat en de Langemunt kun je terecht voor winkels van de grote en bekende ketens als WE, Only en H&M, maar voor de ware schatzoekers zijn er ook voldoende onbekende boetiekjes en vintagewinkels te vinden in het stadscentrum. Het voordeel van Gent is dat je kunt op je gemak genieten van een grote verscheidenheid aan winkels, aangezien het centrum volledig autovrij is. Shop 'till you drop girls!

En dat is Gent in een notendop! Ik ben heel benieuwd of jullie wel eens dichtbij huis citytrippen en of Gent voor jou nu misschien een kanshebber is geworden voor je toekomstige weekendjes weg! Ik zou in ieder geval niet klagen als ik deze zomer een paar daagjes door mocht brengen in deze charmante Belgische stad, aan de kade genietend van een ijskoude Ice Tea Green en snoepend van mierzoete Cuberons/Gentse neusjes...


Heb jij Gent als eens bezocht?
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio