Avondje uit: Cirque du Soleil Kooza

woensdag 19 maart 2014

 photo Schermafbeelding2014-03-18om230058_zps87f32b22.png
Een verlegen clown strompelt het podium op om zijn vlieger op te laten, als er tot zijn grote verbazing een fietskoerier verschijnt met een reusachtig pakket. Het pakket wordt bezorgd en voor je het weet is de koerier weer uit beeld verdwenen. De clown en het pakket blijven achter. Al blijkt dit niet zomaar een pakket te zijn, ontdekken we als er een magisch figuur uit tevoorschijn komt. Met een zwaai van zijn toverstaf weet de magiƫr de poort naar een betoverend land te openen. Een land van felle kleuren, van feest, live muziek en acrobatiek van het hoogste niveau... Welkom bij Cirque du Soleil Kooza!

 photo 436_1cirque_du_soleil___kooza___disk_2_49_1_lynn_lane_dance_theater_photography_houston_texas_zps0ddd8ea1.jpg

"An adrenaline rush of acrobatics in a zany kingdom!"


Donderdag 13 maart was het zover: De premiere van Cirque du Soleils KOOZA in Amsterdam en ik mocht erbij zijn namens Pretty Brilliant. Wat ik verwachtte? Nou… Circus! Een combinatie van chaos en humor, van clowns en acrobatiek. Maar oh let me tell you, Kooza wist al mijn verwachtingen te overtreffen en leek op niets wat ik ooit eerder gezien heb! Cirque du Soleil zette een grootse show neer die geenszins leek op het ‘circus’ dat ik in gedachten had. Kooza was spectaculair, adembenemend zelfs. De live muziek, de dare devils die men acrobaten noemt, het licht, de geluidseffecten, de kostuums. Alles klopte! Twee uur lang heb ik op het puntje van mijn stoel gezeten.

 photo KOOZA1_zpsfcb83363.png
KOOZA zit barstensvol acrobatiek; een energieke upbeat trapeze solo tot koorddansen 2.0, afgewisseld met akelig lenige slangendames, een stel dat wist te stijldansen op een unicycle en een dame die sneller hoolahoopte dan mijn ogen konden volgen. Het hoogtepunt van de avond? Toch wel de mannelijkste act of them all: The Wheel of Death! Herinner je je nog de rollende ton uit de speeltuin? Neem daar twee van, bevestig ze aan elkaar en laat twee duivels verklede mannen hier dan gebruik van maken. Het resultaat? Een publiek dat geen adem meer durft te halen en een zucht uit slaakt als beide heren weer veilig op de grond staan. Zinderend!

 photo 1598_22_END_KOOZA_100jpg_ORIGINAL_zpsc7387aed.jpg
Als je het mij vraagt is KOOZA zonder enige twijfel dan ook de ideale avond uit voor het hele gezin! De show is een ware totaalervaring en weet de wonderen van acrobatiek, live muziek, dans en kleinkunst naadloos in elkaar over te laten lopen. KOOZA is verterend, verrassend, adembenemend, kleurrijk, maar vooral is het een groot feest. Een feest waarvoor jij van harte uitgenodigd bent en waar je werkelijk geen moment van wil missen!

Cirque du Soleil Kooza is van 13 maart tot en met 27 april te zien in het Grand Chapiteau naast de Amsterdam Arena. Kaarten voor de voorstelling zijn al verkrijgbaar vanaf €35,50. En het moge duidelijk zijn: KOOZA neemt het woord "show" behoorlijk letterlijk, dus bereid je voor op entertainment pur sang! Mij rest dan ook nog maar een passend ding om te zeggen:


"Komt dat zien!"

(seriously... you'll love it!)

 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio