Adem in, adem uit

donderdag 1 mei 2014


Hoe vaak gun jij jezelf je welverdiende portie me time? Laat jij je wel eens heerlijk in de watten leggen door een schoonheidsspecialiste? Of plan je liever at home pamperavondjes? Wat ook je voorkeur heeft, elke vrouw (en ook man!) verdient het een peer keer per jaar te genieten van een luxueuze spa-beleving. Heerlijk ter ontspanning, maar minstens zo fijn om je huid jong, gevoed en stralend te houden. Vandaag dan ook kort op een rijtje waarom een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste zo nu en dan echt wel mag en hoe jij thuis die ultieme at home spa ervaring kunt creëren! Geniet jij even mee?


“Omdat je het waard bent!”


Wij, vrouwen, hebben maar een druk bestaan! We werken of studeren, hebben de nodige hobby’s, maar willen ook ons sociale leven zeker niet verwaarlozen. Een groot deel van onze dag rennen we dan ook van hot naar her en vragen we veel energie en tijd van ons lichaam. Nu gaat dat natuurlijk best een tijdje goed, maar zodra de slaap erbij inschiet merken we het meteen. De huid kan alle drukte niet meer aan en vertoont tekenen van vermoeidheid. Een gebrek aan slaap kan zelfs zorgen voor huidirritatie en onzuiverheden. Juist op dit soort momenten is het dan ook van belang dat je even de stekker eruit trekt en volop gaat genieten van ontspanning. Laat je verwennen door een professional, die precies weet wat jij en jouw huid nodig hebben en geniet van een facial of een heerlijke massage. Laat je huid reinigen met een scrub- en stoombehandeling, zodat hij weer babyzacht aanvoelt en laat hem ook vooral eens lekker ademen door je make-up tasje links te laten liggen. Want geloof mij, jij bent mooi zoals je bent en nog mooier nu je weer helemaal tot rust gekomen bent! 


Ontspannen in eigen huis


Ontspannen moet natuurlijk niet alleen in de beautysalon kunnen, maar ook thuis. Wat zou kunnen helpen bij het creëren van een ontspannen omgeving is rustige muziek. Zo ben ik gek van die dromerige love, peace en happiness nummertjes, waar een mooie akoestische gitaartje de boventoon voert en me even meeneemt naar een warm strand. Zet de bluetoothfunctie van je smartphone of tablet aan en laat je favoriete muziek klinken door je bluetoothboxen of een een bluetoothheadset, zodat alles om je heen even naar de achtergrond wordt verplaatst. 

Een beetje krap bij kas, maar toch zin om je huid te pamperen? Maak dan zelf thuis een lekker voedend gezichtsmasker met producten uit je keukenkastje! Wat dacht je bijvoorbeeld van een verzorgend honingmasker? Last van acne of kleine onzuiverheden? Meng dan 3 theelepels biologische honing met een half theelepeltje kaneel en laat dit 20 minuten lekker zijn werk doen. Honing en kaneel werken namelijk beide anti-bacterieel, maar zorgen er in combinatie ook voor dat je huid voldoende gevoed en stralend wordt. Een droge huid? Meng dan een theelepel honing met een theelepel avocado en/of een theelepel yoghurt en laat dit 20 tot 30 minuten intrekken, voordat je het voorzichtig afspoelt. Avocado en honing zijn namelijk heerlijk voedend voor de huid, terwijl yoghurt je poriën net iets kleiner maakt en collageen productie bevordert. Simpel, snel en toch precies goed om even tot rust te komen!

Een derde manier die jou kan helpen thuis tot rust te komen zijn ademhalingsoefeningen. Mijn persoonlijke favoriet hiervoor is de 3 minuten meditatie die vaak gebruikt wordt in mindfulness trainingen. Inspiratie nodig? Mijn mindfullness trainster heeft een video waarin ze de 3 minuten meditatie demonstreert. Misschien helpt het jou ook wel? Zet bij het uitvoeren van de oefeningen jouw geliefde Huawei rechtop neer in bijvoorbeeld een Huawei AscendP6s hoesje, zodat je kunt kijken en oefenen tegelijk.

Ontspannen, het zo aantrekkelijk en eigenlijk nog zo makkelijk ook, maar toch doen we het veel te weinig. Ik hoop dan ook dat dit artikel je toch aangezet heeft jezelf zo nu en dan flink in de watten te leggen - ofwel lekker thuis of in een schoonheidssalon. Ik maak in ieder geval graag gebruik naar mijn eigen uitnodiging en ga vanavond nog een afspraak boeken bij mijn favoriete salon. Mag best toch? Genieten maar dames!


Hoe kom jij het liefst tot rust?


Dit artikel is geschreven in samenwerking met N. Janssen

 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio