Goed voorbereid op reis met GWK Travelex

vrijdag 27 juni 2014


Goodmorning sunshine! Begint jouw zomervakantie ook bijna en heb je je 'holiday in the sun' al geboekt? Welke tropische bestemming gaat het dit keer worden? Ga jij voor romantiek in Zuid-Frankrijk, bruin bakken aan de Spaanse playa, roadtrippen aan de Amerikaanse eastcoast, pizza & pasta in Toscane of blijf je gewoon lekker in eigen land? Waar de reis ook naartoe gaat, je vakantie vereist natuurlijk de nodige voorbereiding! Vandaag dan ook een paar (financiële) tips om goed beslagen te ijs te komen als jij deze zomer weg gaat!

Maak een 'what to pack-list'


Als je net als ik nogal (oké, zeg maar gerust: erg) chaotisch van aard bent, is niets zo handig als een what-to-pack list, een lijstje waarop alle spulletjes staan die jij écht mee moet nemen. Nu klinkt dat als een hele klus - al je spullen noteren en dan nog bij elkaar zoeken ook - maar hey, zo’n holiday check list pik je makkelijk en snel van internet af (hier of hier). Het enige wat je dan rest is alle items die je nodig hebt afvinken (en alle items die je zeker niet nodig hebt doorstrepen) et voilà: You're ready to go!

Wissel geld voor vertrek


Vakantievoorbereidingen zijn áltijd een tikkeltje hectisch, dat weten we allemaal. Je bent altijd bang dat je iets vergeet, hoopt keer op keer dat je hotel net zo mooi is als in de brochure en dat de vlucht geen vertraging oploopt. Wat je in al die drukte wel eens zou kunnen vergeten is voor vertrek geld te wisselen - indien nodig natuurlijk. Dat terwijl het ten zeerste aan te raden in ieder geval 'iets' aan contact lokaal geld op zak te hebben als je naar een vreemd land reist. Je weet namelijk maar nooit of je op de plek van bestemming kan pinnen of gebruik kan maken van je creditcard. 

Geloof me, I've been there. Zo weet ik nog dat Sebas & ik afreisden naar Budapest en we compleet vergeten waren onze Euro's te wisselen voor de Hongaarse forint. En ja hoor, daar stonden we dan. In een vreemde stad met veel te zware handbagage (Ryanair it was, of course), lege magen, waar geen pinautomaat te bekennen was, terwijl we voor de bus naar het stadscentrum toch echt lokaal geld nodig hadden. Damn, wat heb ik mezelf toen vervloekt! Nu vonden we toen na een half uurtje zoeken gelukkig wel een werkend pinautomaat, maar voor herhaling vatbaar was het niet - zoals jullie vast wel zullen begrijpen.

Sindsdien is geld wisselen vóór we op reis gaan dan ook echt een must en GWK Travelex, zoals ze zelf zeggen: de specialist in buitenlandse valuta, is daarvoor the place to be!

De voordelen van GWK Travelex


  • Bij GWK Travelex kun je de meeste valuta al binnen 24 uur nadat je ze besteld hebt ophalen. Reis je vanaf Schiphol (aanrader, kun je meteen nog even je slag slaan bij Victoria's Secret!) dan kan de bestelling zelfs direct na plaatsing opgehaald worden.
  • GWK Travelex is in Nederland gevestigd in de grote stations, stadscentra en in Schiphol Airport, Rotterdam Airport en Eindhoven Airport. Je zult dus nooit lang moeten zoeken naar een GWK vestiging.
  • Op GWK Travelex kun je meer dan 40 verschillende valuta bestellen én als je je valuta online aanvraagt bespaar je ook nog geld, omdat hier geen provisie op berekend wordt. Kun je van het geld dat je bespaart lekker een (virgin) cocktail drinken bij aankomst. Als dat geen win-win situatie is?


Nieuw: Prepaid Cash Passport™


Heb jij (nog) geen creditcard, omdat je altijd bang was voor de risico's ervan maar zou hij je deze zomer zomaar goed van pas kunnen komen? Dan is de nieuwe Prepaid Cash Passport ™ betaalkaart van GWK Travelex misschien wel iets voor jou. De Cash Passport ™ betaalkaart werkt namelijk als een creditkaart, máár je kunt er niet mee in het rood staan. De betaalkaart is beschikbaar in drie valuta: Euro, Amerikaanse dollars en Britse ponden en gebruik je net zoals een mastercard. Alvorens je vakantie stort je geld op de kaart en tijdens je vakantie kun je vervolgens wereldwijd online en in winkels te betalen waar een MasterCard logo te zien is. Wat het Prepaid Cash Passport tevens veiliger maakt dan 'normale' creditcards is dat deze beveiligd is via een chip en pincode en de kaart niet direct gekoppeld is aan je bankrekening. De Cash Passport betaalkaart is verkrijgbaar bij een KWK vestiging en kost €14,95, maar is nu online te koop voor slechts €9,95. Sounds quite nice right?

And that's it! Mijn drie tips om goed voorbereid op vakantie te gaan: Een what to pack lijstje maken, tijdig je geld wisselen en nooit (echt: nooit!) zonder contact geld op zak op reis gaan! De Cash Passport betaalkaart is natuurlijk volledig optioneel, maar klinkt in ieder geval hartstikke goed door de lage kosten en het feit dat er geen akelige risico's aan verbonden zijn. Dat is dus ook gewoon een tip 'op het huis'! ;) Oh en dan vergeet ik de belangrijkste tip bijna nog te noemen, namelijk: Gewoon lekker genieten! Van de voorpret (het stiekem al zoeken naar leuke restaurantjes in het stadje waar je verblijft en het shoppen van de nodige zomerjurkjes) maar ook van de reis en de vakantie zelf. Enjoy, enjoy, enjoy! En psst... Neem mij wat zonnestralen mee hè?


Vertel, waar ga jij deze zomer naartoe en wat is er voor jou onmisbaar in jouw vakantie-voorbereiding?

 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio