Personal Update: I'm back! (Remember me?)

zondag 22 juni 2014


Goedemorgen lieve meisjes! Weten jullie nog wie ik ben of zijn jullie me stiekem al vergeten? Het is jullie vergeven hoor, want oh wat was het de afgelopen weken verschrikkelijk stil op Pretty Brilliant he? "Waarom," zul je je misschien afvragen. Nou schatten, omdat er een bachelorscriptie geschreven moest worden en eerlijk is eerlijk, dat doe je nou eenmaal niet 'overnight'. Maar nu, talloze slapeloze nachten, een muisarm, last-minute hartkloppingen en vele hersenkronkels verder heb ik goed nieuws: 'Le horreur' is ingeleverd en dat betekent maar één ding... I'm back! Hoogste tijd om jullie eens even goed bij te kletsen. Who's in for a personal update?De hel die 'afstuderen' heet


Als je het idee had dat ik de afgelopen tijd onder een steen geleefd heb, dan moet ik eerlijk bekennen dat dat idee niet eens zo héél erg misplaatst is. Oh lord, wat heb ik mijn primaire levensbehoeften (bloggen, Instagrammen en ehm... simpelweg het huis verlaten) gemist zeg! Oké oké, ik heb dit gemis enigszins gecompenseerd door in mijn SOG-uurtjes de nodige Youtube video's te bekijken en de Zara, Mango & H&M sales te plunderen (shoplog coming soon, pinky promise!), maar verder heb ik me redelijk braaf onthouden van al mijn geliefde social media kanalen. Afstuderen ain't easy, that's for sure! 

Nu, misschien wel leuk om dan ook meteen te vertellen wat 'afstuderen' voor mij betekent. Wie weet ben je namelijk wel nieuw op mijn blog óf heb je gewoon geen idee wat ik naast mijn blog doe. Nou, ik ben momenteel een derdejaars studente BA Cultuurwetenschappen te Maastricht gespecialiseerd in Mediacultuur. Voor mijn scriptie was ik dan ook vrij te schrijven over 'iets' dat met media te maken had. Drie keer raden waar ik meteen aan dacht? Juste, beautybloggen! Een bachelorscriptie over beautybloggen, dat kan gewoon. Voor mijn scriptie onderzocht ik de geloofwaardigheid van de gecommercialiseerde Nederlandse beautyblogger. Want hoe kan de beautyblogger die enerzijds duidelijk een commerciële weg inslaat met haar blog toch als betrouwbaar, geloofwaardig en eigen beschouwd worden? That's (was) the question. Zeker interessant, maar eerlijk gezegd krijg ik gewoon alweer de kriebels als ik eraan denk, omdat ik natuurlijk nog lang niet weet of ik de scriptie gehaald heb. Genoeg hierover dan ook! ;)


Life after my bachelor (thesis)


Laten we het liever over iets anders hebben... Mijn plannen na mijn bachelor bijvoorbeeld! Hopelijk wordt mijn harde werk namelijk met een voldoende beloond (niet eens rijkelijk, echt, a six will do! Please be nice professors!) en een after-bachelor plan was dan ook maar wat handig. Wat het maken van een plan ietwat bemoeilijkte, was dat ik géén idee had 'wat' ik nou eigenlijk zou willen doen. Of een jaartje mijn bedrijf, bestaande uit enerzijds de blog en anderzijds het tekstschrijvers- en online marketing werk dat ik doe, verder zou willen ontwikkelen, toch liever concrete werkervaring op wilde doen middels een stage of dat ik toch gewoon een master eraan vast wilde plakken? 

Nou, uiteindelijk is het de laatste optie geworden en schreef ik me volledig impulsief in voor een master, waaah. Niet zomaar een master natuurlijk. Nee, een master aan de andere kant van het land waar ik 3,5 uur voor moet treinen. Oeps! Mijn keuze is gevallen op MA Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit van Leiden. Een master van één jaar waarin niet alleen internetjournalistiek en nieuwe media (my favorite things haha!) centraal staan, maar ook sterk de focus ligt op het ontwikkelen van praktijkvaardigheden - iets waar ik na alle zware filosofische theorieën bij Cultuurwetenschappen écht naar op zoek was. Klinkt goed he? Mij klinkt deze master in ieder geval als muziek in de oren. Een jaar lang me bezig houden met journalistiek, social media en daarnaast leren interviewen, fotograferen, monteren en noem maar op? Dat klinkt goehoed! Maar, we mogen niet te vroeg juichen, want eerst moet ik nog een toelatingsprocedure doorlopen. Volgende week dinsdag reis ik dan ook voor een dagje af naar Leiden (een wereldreis, zeg ik je!) waar ik allereerst een media- en actualiteitentoets en een schrijfexamen voorgesteld krijg en daarna nog een toelatingsgesprek moet zien te overleven. Best akelig moet ik je eerlijk bekennen, zeker voor iemand die de afgelopen weken (uhm, jaren) geen krant heeft aangeraakt. Máár wie niet waagt, wie niet wint toch?


Zo! Hallo zomer! 


Zo! Dat is eigenlijk in een notendop wat mij de laatste tijd bezig heeft gehouden en hoe mijn toekomstplannen er voor nu uitzien. Natuurlijk is alles nog geheel onzeker (ik bedoel; ik moet eerst mijn bachelorscriptie halen en dan ook nog eerst maar eens toegelaten zien te worden op een aardig ambitieuze master) maar voor nu heb ik enkele weken om op adem te komen. Of nou ja, op adem komen... De weken die ik moet wachten op het cijfer voor mijn bachelorscriptie heb ik al aardig vol gepland! Zo ga ik dinsdag dus naar Leiden voor mijn toelatingsexamens en erna door naar een Boohoo persevent, ga ik dinsdag mijn beste vriendinnetje mentaal ondersteunen bij haar scriptie verdediging en doe ik erna een drankje met Semir, is zondag Play for Hope 2014 (de dag waarop Sebas en zijn beste vriend van zonsopgang tot zonsondergang 90 holes golf spelen voor het KWF kankerfonds - sponsor ze hier) en vier ik volgende week alweer het examenfeest van mijn geslaagde broertje (nogmaals gefeliciteerd broertje!). Vervelen zal ik me dus in ieder geval niet, maar ik zal ook zeker proberen het bloggen weer langzaam maar zeker op te pakken. Beloofd, bij dezen!

Weet in ieder geval dat ik jullie gemist heb en dat ik jullie geduld en eeuwige trouw echt waardeer! Zo fijn dat niet één iemand me een boze 'waarom-blog-je-niet-meer-mail' heeft gestuurd en jullie via Twitter allemaal zo lief met mij mee leefden. Much appreciated girls, dankjulliewel! Ik hoop dat het goed gaat met jullie allemaal en hoor graag wat jullie momenteel bezighoudt. Ben je ook bezig aan de laatste loodjes en lukt het een beetje? Of heb je misschien al heerlijk vakantie? Tropische reis al geboekt? Ik hoor het maar wat graag!

Tell me: How are you these days? Love you girls! 
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio