Krachttraining, ook voor dames!

donderdag 31 juli 2014


Je bent er in de sportschool vast wel eens langsgelopen: het beruchte krachthonk. Je vindt er grote, zwetende mannen die onder luid gebrul de nodige gewichten optillen en hun spierbonken maar al te graag tentoonstellen. En wij? Wij lopen braaf door naar de loopband om onze wekelijkse kilometers te joggen. Maar wat nu als we de rollen eens om zouden draaien? Laten wij dat gevreesde krachthonk eens betreden en beginnen met een stevige krachttraining dames. Waarom? Nou om dat sexy summerproof lichaam dat nog op ons verlanglijstje staat te realiseren natuurlijk! Let’s go ladies!

Vrouwelijke bodybuilders


De eerste gedachte die bij krachttraining voor vrouwen bij je te binnen schiet is waarschijnlijk: “Ik wil helemaal niet gespierd en breed worden!” En met jou vele anderen – including me! Bijna elke vrouw is bang voor een té gespierd lijf als ze aan krachttrainingen denkt. Maar maak je geen zorgen, dat gebeurt alleen als je jarenlang lang dagelijks intensief traint en je oefeningen steeds zwaarder maakt. Het vrouwenlichaam is niet gebouwd om heel breed en gespierd te worden en door je te wagen aan krachttrainingen zal je je vrouwelijke vrouwen echt niet verliezen.


Stijlvol sporten


De beste motivatie om jezelf naar de sportschool te slepen? Een nieuwe sportoutfit natuurlijk! Eerlijk is eerlijk, ook in de sportschool willen wij er simpelweg fantastisch uitzien. Je weet ten slotte maar nooit wie je tegen het lijf zult lopen… en je lichaam mag gezien worden. Extra leuk dat je met dit warme weer alle redenen hebt om een korte sportshort te dragen! Perfect te combineren met een bont gekleurde sport-bh en gave sneakers, zoals de nu zo populaire Nike Roshe Runs, en je sport-outfit is af! Oh en vergeet natuurlijk niet je training nog net iets aangenamer te maken met een in-ear headset (zorgeloos je favoriete summer playlist beluisteren, check!) en andere sportaccessoires.Krachttraining voor vrouwen


Nog geen idee welke oefeningen voor jou goed zouden werken? Pak dan je smartphone of tablet eens bij de hand. Via apps zoals Instagram en Pinterest vind je namelijk geweldige tips voor een stevige work-out. Weet je nog steeds niet zo goed waarmee je moet beginnen? Zoek in je app store eens naar de woorden ‘health’ of ‘fitness’.  Je vindt daar superhandige applicaties die je trainingsadvies geven.


Wel is het aan te raden tijdens het sporten je smartphone van de juiste bescherming te voorzien, zodat je je niet druk hoeft te maken over schade aan je toestel. Want hoe handig je telefoon ook kan tijdens je work-out, je moet er wel rekening mee houden dat een sportschool een gevaarlijke plek is voor zo’n kwetsbaar toestel. Zorg dan ook voor een goede hardcase en voorkom schade tijdens het bankdrukken of het squatten!

Zo! Nu je alle tips hebt voor je work-out en een strak lichaam deze zomer, heb je geen excuses meer. Hup trek je sneakers en je nieuwe sportoutfit aan en go go go! You can do it!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met E. de Waal
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio