Tanden bleken bij Sense of Smile Maastricht

donderdag 11 september 2014


Een mooi verzorgd en stralend wit gebit, daar dromen we allemaal van. Zo ook ik! Al jaren lang poets ik braaf 2 a 3 keer per dag mijn tanden met een elektrische tandenborstel en whitening tandpasta, ga ik tweemaal jaarlijks langs bij onze tandarts, flos ik zo nu en dan, maar toch waren mijn tanden ietwat verkleurd. Hoogste tijd om daar iets aan te doen! Yes, je hoort het goed: Ik heb mijn tanden professioneel laten bleken bij Sense of Smile Maastricht én... ik heb de gehele behandeling nog vastgelegd op film ook! Mondhygiëniste Nicole Korsten beantwoord in deze video de meest gestelde vragen over het bleken van tanden en laat ons zien hoe de behandeling in z'n werk gaat met mij als (uitermate charmant!) model. "Hallo Hollywood Smile!"

De behandeling


"Hoe gaat dat precies in z'n werk, tanden bleken?" Als je voor een tanden bleek behandeling bij Sense of Smile kiest, dien je allereerst een vragenlijst over je levensstijl en gezondheid in te vullen, waarna de mond hygiëniste de algehele hygiene van je gebit controleert. In overleg wordt er dan bepaald welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Sense of Smile biedt 3 bleek behandelingen aan; Light/Opfrisbehandeling (€79,-/30 min.), Medium (€125,-/45 min.) en Intensive (€149,-/60 min.). Aangeraden wordt bij de eerste keer bleken te kiezen voor de Intensive behandeling, welke ik ook getest heb, aangezien Sense of Smile je hiermee het langste en het beste resultaat kan garanderen. De intensiteit van de behandeling staat in verhouding met het aantal keren dat de bleekgel aangebracht wordt. Deze wordt altijd in blokken van 20 minuten aangebracht, omdat hij na deze 20 minuten uitgewerkt is. Kies je voor de Light behandeling dan wordt de bleekgel eenmaal 20 minuten aangebracht, ga je voor de Medium bleeksessie dan wordt de gel 2x 20 minuten aangebracht en bij de Intensive behandeling brengt de mond hygiëniste de gel 3x 20 minuten aan.

De behandeling gaat van start met het aanbrengen van een mondspreider, het reinigen van de tanden en het inpakken van het tandvlees om gevoeligheid tegen te gaan. Tandvlees is erg gevoelig en teer, dus er worden zowel watten als een beschermende blauwe gel gebruikt om er zeker van te zijn dat al het tandvlees goed 'ingepakt' is. Als dit gebeurd is, kan de bleekgel aangebracht worden voor de eerste sessie. Deze gel wordt nauwkeurig aangebracht op de tanden en dan verdeeld met een kwastje. De lamp wordt aangezet en jij mag 20 minuten lang genieten van je favoriete film of serie. Zelf koos ik voor Sex and the City, dus het was prima vertoeven. Tijdens het bleken controleert de mond hygiëniste regelmatig of alles nog goed gaat, je lekker ligt en je geen last hebt van gevoeligheid en als de 20 minuten voorbij zijn, wordt de 'uitgewerkte' gel weggezogen en wordt hetzelfde ritueel nog 2x herhaald. Dus; gel aanbrengen, verdelen met een kwastje, lamp aanzetten, 20 minuten je favoriete serie kijken, verwijderen. Na drie sessies van elk 20 minuten zit de Intensive behandeling bij Sense of Smile erop, wordt een laatste keer de bleekgel verwijderd, een laagje fluoride aangebracht op je tanden en mogen ook de watten, de blauwe tandvleesbeschermgel en de mondspreider uit je mond. Als de fluoride een paar minuutjes de kans heeft gekregen om in te trekken, mag je deze uit spuwen en ben je helemaal klaar om het resultaat te bewonderen. Bling bling!Mijn ervaringen met tanden bleken


"Tanden bleken, hoe voelt dat nu eigenlijk? Is het pijnlijk, vervelend of voel je er niets van?" Dat is de vraag die mij het meest gesteld werd als ik sprak over de behandeling. Nou, laat me je gerust stellen: Het professioneel laten bleken van je tanden was (in ieder geval voor mij) totaal niet pijnlijk. Natuurlijk is het dragen van een mondspreider gedurende de behandeling (welke bij mij ongeveer 1,5 uur duurde) niet heel prettig, maar ik heb het ook zeker niet als ongemakkelijk ervaren. Het is vergelijkbaar met het een bezoekje aan de orthodontist - de dames en heren die ooit een beugel hebben gehad, begrijpen vast wat ik hiermee bedoel - maar pijnlijk is de behandeling alles behalve. Sterker nog, je voelt er niets van! Niet van het aanbrengen van de gel noch van het 'uitharden' ervan zodra de lamp aangezet wordt en door de gezellige serie die je kijkt, vergeet je haast dat je tanden gebleekt worden (totdat je in de spiegel kijkt en schrikt van je eigen spiegelbeeld haha). Wat ik vooral heel fijn vond, was dat ik meteen resultaat zag na de behandeling. Meteen zag ik dat mijn tanden witter en egaler waren en daar doe je het natuurlijk voor. Wel, waren mijn tanden in vlagen licht gevoelig na de behandeling. Sporadisch had ik last van lichte pijnscheuten, maar met behulp van een paracetamol (zoals ook aangeraden werd door de mondhygiëniste) verdween dit gevoel al snel en de volgende ochtend had ik al nergens meer last van, waardoor ik volop kon genieten van het resultaat.


Het resultaat


Nu we de behandeling uitvoerig besproken hebben, rest ons nog maar één vraag, namelijk; "Ben je tevreden met het resultaat?" En jawel, dat ben ik! Mijn tanden zijn niet 'Gerard Joling-wit' geworden en ik heb ook zeker geen 'glow in the dark' Hollywood-smile gekregen, maar mijn tanden zijn zeker wel een paar tinten lichter geworden en vooral vind ik het mooi dat mijn voortanden, hoektanden en kiezen nu één egale tint hebben. Niet langer heb ik drie verschillend gekleurde tanden in mijn mond (A1/A2/A3), maar nu hebben al mijn tanden 1 kleur, A1. Daarnaast ervaar ik het als een positief gegeven dat dat niemand na mijn tanden-bleek-behandeling gilt: "Goh wat heb jij laten doen?" Het resultaat is niet opvallend, maar wel er is wel zichtbare subtiele verbetering en daar deed ik het persoonlijk voor. Een natuurlijke, maar net iets wittere glimlach! Ik ben dan ook heel erg tevreden met het resultaat.

Toegegeven, hoe tevreden ik ook ben, stiekem ben ik toch wel nieuwsgierig wat een opfrisser (de Light behandeling) nog voor effect zou hebben op mijn nu al wittere tanden. Als jullie die nieuwsgierigheid met mij delen, wil ik gerust ook de opfris-behandeling op foto's of op video vastleggen en het effect daarvan laten zien - let me know - maar voor nu ben ik heel blij met mijn 'opgefriste' gebit en wil ik Nicole Korsten van Sense of Smile graag bedanken voor haar tijd, de goede zorgen en het delen van haar vakkennis met mij en mijn lezers. Niet alleen verliet ik de Sense of Smile praktijk namelijk met een stralende glimlach, ook weet ik dankzij haar nog meer over orale hygiene en zal ik zo nog langer plezier hebben van deze behandeling. Als je daar geen grote glimlach op je gezicht van krijgt... ;)


De Sense of Smile Intensive Behandeling uitgevoerd door een ervaren mondhygienist(e) kost €149,- en duurt +/- 1,5 uur (voorlichting, algehele gebitscontrole, 3x 20 min. bleken, nabehandeling). Sense of Smile heeft clinics in Maastricht, Breda en Eindhoven (geopend tot 1 december 2014), waarin men enkel op afspraak werkt. Een afspraak boeken kan makkelijk en snel via de websiteapp, middels een e-mail of een telefoontje (Maastricht: 06-20686094). 


Tanden bleken bij Sense of Smile, ik raad het je van harte aan! 
Staat een stralend witte lach ook nog op jouw verlanglijstje?


De Intensive Behandeling werd Pretty Brilliant aangeboden door Sense of Smile, waarvoor hartelijk dank.

 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio