Review: LG G3 s

maandag 15 december 2014


Als blogger, online marketeer & social media addict is één gadget voor mij onmisbaar: Mijn smartphone! De hele dag door ben ik druk in de weer met mijn favoriete social media apps, maar ook verlang- en boodschappenlijstjes en agenda afspraken maak ik tegenwoordig digitaal. Je mag gerust zeggen dat mijn smartphone & ik onafscheidelijk zijn. Toen LG mij uitnodigde hun nieuwste smartphone, de LG G3 s te testen (én weg te geven, waarover later meer) hoefde ik daar ook absoluut geen nachtje over te slapen. Met groots plezier testte ik dit toestel, onder andere tijdens mijn citytrip naar Lissabon, en vandaag vertel ik jullie graag hoe ik deze LG G3s ervaren heb!Sidenote: Attentie, lieve mannen (en technische vrouwen) die dit artikel lezen! Dit is een smartphone review door een vrouw wier tas explodeert van de lipsticks, parfums en poedertjes, niet van een doorwinterde gadget-freak. Excuseer mij dan ook maar vast voor het feit dat ik meer belang hecht aan het design van mijn telefoon, de kwaliteit van mijn Instagram-kiekjes (en het feit of hij wel in mijn clutch past) dan aan de processor of de resolutie van mijn scherm. ;) I hope you'll enjoy this review anyway!De LG G3 s


De LG G3 s is het kleinere zusje van de geliefde en veel geprezen LG G3-smartphone. De G3 s heeft alle eigenschappen, functies en 'consumentenvoordelen' (zo stelt LG) die de G3 heeft, maar dan voor een zachtere prijs en gegoten in een iets kleiner en handzamer formaat. Met de LG G3 s hoopt LG een zogeheten 'middensegment variant' van een van hun top sellers op de markt te brengen. Het fancy, dunne en metalen 'Floating Arc' design, de gebruikerservaring, het HD-display en de Laser Auto Focus-technologie waar de LG G3 om bekend staan, zijn allemaal ook terug te vinden in de G3 s, maar dan in een compactere behuizing en voor de verkoopprijs van 'maar' €299. Het toestel is begin september geïntroduceerd in Nederland en Belgie en is verkrijgbaar in de kleuren Metallic Black, Silk White en Shine Gold.

Nieuwsgierig naar alle technische details? Lees dan ook zeker even het officiële persberichtMijn ervaring met de LG G3 s


Ik ging op vakantie en ik nam mee... Mijn LG G3 s! Yes, dat hoor je goed! De LG G3 s testte ik niet in het koude, grijze Nederland, maar tijdens mijn trip naar Lissabon. Want laten we eerlijk zijn: Waar kun je nu beter testen of je smartphone een overload aan Instagram's, een overvolle mailbox en je algehele voorliefde voor het online bestaan aan kan dan tijdens een citytrip? ;)

Eerder deelde ik al mijn Photo Diary van Lissabon, waarvoor álle foto's  'gewoon' gemaakt waren met de LG G3 s, maar nu is het de hoogste tijd om ook uitgebreid te vertellen wat ik van het toestel vind. Graag zet ik daarvoor 5 voordelen van de LG G3 s voor jullie op een rijtje:

  1. Licht: Het eerste wat mij (en ook Sebastian) opviel aan de LG G3 s was hoe ontzettend licht hij is. Dit toestel is echt lichter dan elke andere smartphone die ik tot nu toe gehad heb, terwijl er toch al heel wat smartphones de revue gepasseerd zijn in huize Nafzger/Dresen (onder andere de LG Optimus, iPhone 4 & 5 en Sony Xperia). Het lichte gewicht zorgt ervoor dat het toestel ideaal is om mee te nemen in je clutch tijdens een avondje uit en komt ook wel erg goed van pas tijdens selfie-sessies (eindelijk geen lamme arm meer). 
  2. Stijlvol: Het design van de LG G3 s is echt prachtig en ik denk dat zowel mannen als vrouwen daarmee in kunnen stemmen. Het toestel is zeer slank vormgegeven en voorzien van een metalen behuizing, waardoor hij ietwat stoer/edgy maar vooral heel stijlvol oogt. Hier worden (denk ik!) zowel de on trend fashionista als de always on the go zakenman heel gelukkig van! Oh en dankzij het 'Floating Arc' design (gladde, gebogen zijden en taps toelopende randen) ligt het toestel nog heel fijn in de hand ook.
  3. Snel: De LG G3 s start op binnen een mum van tijd en is ook in de bediening erg snel, waardoor het toestel 'right up my alley' is. Als ik die ene foto van mijn verrukkelijke dessert online wil slingeren wil ik namelijk geen uren wachten totdat Instagram eindelijk geopend is. Nee, dan moet en zal het metéén online en dit toestel maakt dat mogelijk. 
  4. Duurzaam: Van één volle accu (2540 mAh) kon ik bij de LG G3 s twee dagen genieten, zelfs al maakte ik 24/7 gebruik van het toestel, haalde hij constant mail op en stonden ook alle notificaties en vaak zelfs de GPS aan. 
  5. Auto Focus technology: Dankzij de Auto Focus technologie die ingebouwd zit in de LG G3 s is het maken van mooie en vooral ook scherpe foto's geen enkel probleem. Iets wat ik als blogger erg fijn vind! In Lissabon maakte ik echt voortdurend foto's (onder verschillende licht- en weersomstandigheden) en geen enkele foto is mislukt. Go LG!

Ik zou nog veel meer voordelen van dit toestel kunnen noemen (zoals de mogelijkheid 'm geheel te personaliseren; van het toetsenbord tot aan een knock code), maar ik denk dat deze vijf wel de voornaamste zijn en ik aan de hand hiervan mag concluderen dat de LG G3 s is geweldig toestel is - zéker met het oog op de hele redelijke verkooprijs. De LG G3 s is vederlicht, stijlvol (op een unisex manier!), snel, heeft een mooi helder HD-scherm, maakt haarscherpe foto's én de batterij gaat nog uren (wat zeg ik? dagen!) mee ook. Ding-ding-ding, we have a winner! 


De LG G3 s heeft een verkoopprijs van €299, maar zal zeer binnenkort ook te winnen zijn op Pretty Brilliant. So be prepared, Santa Clause is coming to town! ;)


Wat vind jij van de LG G3 s?
En nog belangrijker/leuker: Ga jij meedoen aan de winactie?

 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio