Wow we're going to Lisboa!

woensdag 3 december 2014

"Vijf dagen zon, zee en zaligheid in december? Yes please!" Dat is wat Sebastian & ik dachten toen we onze citytrip Lissabon een paar maanden geleden boekten! Met een verhuizing, een nieuwe baan en een nieuwe studie in het vooruitzicht en twee bachelordiploma's die nog eens goed gevierd moeten worden wilden we nog één keer gewoon 'lekker weg' en dat doen we dan ook nu! Vijf dagen door de haven en winkelstraten slenteren, de stad verkennen met tram 28, Pasteis de Belem verorberen, ik zeg er niet nee tegen! Wow we're going to Lisboa!

Onze loft 


Deze citytrip kozen wij niet voor een 'traditioneel' hotel of B&B, maar voor een loft die wij via Airbnb boekten! Inmiddels zal iedereen al wel eens óóit over Airbnb gehoord hebben, maar nog even in het kort: Airbnb is een community en een soort marktplaats in één waar mensen over de hele wereld accomodaties kunnen adverteren, ontdekken en boeken. Appartementen, kamertjes of zelfs hele huizen, via Airbnb vind je het allemaal! 

Wij kozen voor de prachtige 3-persoons loft van Pedro, "Chiado Loft 3 Fantastic New Place" genaamd, waar ik per direct in zou willen trekken. Het appartement ligt op de bovenste verdieping van een bijna 400 jaar oud gebouw in het centrum/de Chiado buurt van Lissabon en lijkt van alle gemakken voorzien te zijn: van air conditioning, verwarming en een wasmachine tot Wi-Fi, Ipod docks en een koffieapparaat, zodat je je er zo thuis zult voelen en nooit meer weg zult willen gaan, vermoed ik zo. Tja en toen ik uit recensies ook nog opmaakte dat je opgewacht wordt met een glaasje verse jus d'orange én we voor twee personen nog geen €200,- voor 4 nachten zouden betalen, was ik om! En neem me dat maar eens kwalijk! ;)


Lissabon


Voor deze citytrip zijn we eens heerlijk 'programma-loos' en laten we ons gewoon verrassen door deze mooie Portugese stad, waar ik (gelukkig!) niets dan goeds over gehoord heb! Al is 'programma's' wel vrij opgevat hoor, want inmiddels heb ik toch al heel wat must see's en to do list ontvangen van vrienden, familie en lieve lezeressen, die ik graag alvast even met jullie deel!

Voor lekker eten kreeg ik van lezeres Pommelien, die een half jaar in Lissabon gewoond heeft, vier tips: Allereerst om 's avonds te gaan eten in de traditionele wijk Alfama, waar je de echte Portugese keuken proeft onder het genot van live Fado muziek en Ginginha (een Portugese drank) voor de liefhebber. Voor romantische dinertjes en een prachtig uitzicht raadde zij mij een restaurantje in de haven, genaamd Doca de Santo, aan waar je de beste verse vis geserveerd krijgt. Daarnaast moest de ware zoetekauw (ik dus) zich volgens haar zeker even wagen aan een (of meerdere!) Pastel de Nata, het traditionele eiergebakje uit Lissabon. Hiervoor kun je terecht bij elke pastelaria, maar blijkbaar proef je de lekkerste bij de bekende bakker in Belem, vandaar dat deze gebakjes ook wel Pastel de Belem genoemd worden. En dan onder het mom van "save the best/craziest for last": Je kunt in Lissabon blijkbaar heerlijk eten bij de illegale Chinees. Ja, je hoort het goed. De illegale Chinees. Dit is een illegaal Chinees restaurant in de woonkamer van een Chinees gezin. Je vindt dit 'restaurant' op de tweede verdieping van Rua Benformoso 59 en je kunt er (zo blijkt) gewoon binnenlopen. Je klopt op de deur, wordt verwelkomd door een Chinees mevrouwtje, krijgt een menukaart in Chinees en Portugees voorgeschoteld en je laat je verrassen. Tja, what can I say? Deze food-tip is duidelijk voor waaghalzen. ;)

Wat betreft must see's/do's raadt iedereen ons een rondrit in Tram 28 van harte aan. Deze oude tram maakt een rondrit door de gehele stad en mag dan wel heel toeristisch zijn, maar laat je wel de mooiste plekjes van de stad zien (zonder dat je de 7 heuvels waarop Lissabon ligt moet beklimmen). Aangeraden wordt om op te stappen op het plein van Martim Moniz en meteen een zitplaats te veroveren.

En dan (kuch, het belangrijkste): Shoppen! Pommelien drukte me op het hart dat ik als ik nieuwe schoenen nodig had ik ze écht in Lisboa moest kopen, omdat ze in Lissabon echt ontzettend goedkoop zijn. Zo koop je er blijkbaar laarzen, die van binnen én buiten van leer zijn, voor €50 of minder. Schoenenwinkels die zij aanraadde waren CG en SeaSide, die beide midden in het centrum liggen op een plein genaamd Praca de Finguira. Avenide Admirante is het walhalla voor alle koopjesjagers. Hier liggen heel veel Chinese winkeltjes waar je je slag kan slaan voor tassen, schoenen en accessoires. En bij Humana, een soort tweedehandswinkelketen die terug te vinden is op Avenida Almirante Reis, kun je op bepaalde dagen kleding voor maar €0,50 kopen. Kaching!


Let's Go


Wow, dit lijkt wel al bijna een volledig reisverslag he? En dan te bedenken dat we (op het moment dat ik dit schrijf) nog goed en wel moeten gaan hahaha! :D Maar geen zorgen... Jullie houden nog échte reisverslagen voor me tegoed hoor, want in Lissabon ga ik de nieuwe LG G3 s voor jullie testen, die ik misschien (héél misschien) daarna nog wel ga verloten! Oeps, heb ik nu zomaar iets verklapt? Stay tuned girls!


Fijne dag vandaag! 
Ik zal naar jullie zwaaien vanuit de wolken en wat zonnestraaltjes opsturen! 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio