Gastcolumn: Geleende panty's, gedeelde sjaals en stapels chocoladerepen

dinsdag 13 januari 2015


‘Hee, heb jij misschien nog een zwart T-shirt voor me?’ ‘Oeps, panty vergeten! Mag ik er eentje uit jouw kast lenen?’ ‘Oh nee, ik ben uit mijn galajurk gescheurd! Is het goed als ik een van jouw jurken aantrek?’ Het leven als twee samenwonende, jonge meiden heeft een heleboel voordelen. Je kunt elkaars kleding lenen, winkelen was nog nooit zo goedkoop (want je kunt elk kledingstuk samen aanschaffen) en ook make-up en parfum heb je plotseling in overvloed...


Toch was dat niet het idee dat ik in mijn achterhoofd had toen ik stamelend en met een rood hoofd bekende dat ik haar wel héél leuk vond, die bewuste donderdagavond in de kroeg. Jarenlang liep ik met het vage idee in mijn achterhoofd, dat meiden eigenlijk best leuk waren. Maar een vriendin, nee, dat is toch niets voor een ‘gewone’ Limburgse meid? Dat is toch vreemd?

Een jaar na die beruchte avond stuurde ze me een Whatsapp-berichtje. Niets bijzonders, gewoon een spontaan praatje. Ik reageerde kortaf, geschrokken, maar met ergens ook een sprankje hoop. Na enkele weken chatten zagen we elkaar tijdens de nieuwe-ledenactiviteit van onze studentenvereniging. We raakten aan de praat. Mijn bekentenis was blijven hangen en ze wilde best een keer wat afspreken. 

Het is spannend, onbekend, maar ook heel gezellig, een eerste date met een meisje. We zaten wat nerveus naast elkaar op de bank, maar zodra we haar gitaar van de muur namen en ze mij mijn eerste drie akkoorden leerde spelen viel alle spanning weg. Het is vertrouwd, want bijna iedereen kent wel de fijne avonden met vriendinnen op de bank, bijkletsen over de dagelijkse bezigheden, met een muziekje op achtergrond. Maar het werd een volwaardige date op het moment dat we elkaar onze eerste zoen gaven. Stiekem voelde ook dat hartstikke vertrouwd.

Zo begon het. Nu zien we elkaar dagelijks, jatten we elkaars favoriete sjaals van de kapstok en ligt er altijd minimaal één reep chocolade in de keukenkastjes. Het leven als stelletje bevalt ons prima en we kunnen niet wachten om jullie er meer over te vertellen. Maar dat volgt in een volgende post (over twee weken, dezelfde tijd, dezelfde website)!

Liefs van ons.


 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio