Tijd voor shoptherapie

woensdag 28 januari 2015


De eerste maanden van het nieuwe jaar vallen ons altijd weer zwaar: Het is laat licht, vroeg donker, ontzettend koud en de zomer lijkt nog ongelofelijk ver weg! Alle ingrediënten voor een jaarlijks winterdipje zijn aanwezig, maar wat doen we eraan? Wekelijks zonnebanken of overwinteren in een tropisch oord zijn oplossingen die helaas niet in aanmerking komen, maar wat wel? Juist, shoppen! Bestrijd je winterdipje door eens heerlijk te gaan winkelen. Ja echt, I'm dead serious! Ik ga je vandaag het perfecte excuus geven waarom je jezelf echt wel een sessie shoptherapie mag gunnen! ;) 

Één behandeling shoptherapie alstublieft


Het klinkt niet verkeerd, behandeld worden met shoptherapie, maar zal het ook echt effect hebben? Ja zeker! Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat je gelukkig wordt van winkelen. Tijdens het shoppen maken de hersenen namelijk een gelukstofje genaamd dopamine aan.  Een stof die vergelijkbaar is met de geluksstof endorfine (ja, die stof die ons het perfecte excuus geeft om ongegeneerd chocolade te eten!), die bijna hetzelfde effect geeft. Ook Amerikaans journalist Dan Tynan die dit fenomeen (vrijwillig!) onderzocht voor een artikel in Woman's Health kwam na zijn experiment tot de conclusie dat het dopamine-gehalte van consumenten steeg, wanneer zij een product zagen dat ze graag wilden hebben. Dus wat betekent dat lieve dames? Nou, dat we vanaf nu geen schuldgevoel meer hoeven te hebben: Van shoppen word je écht gelukkig! 

Cheap shopping


Zo’n shoptherapie is natuurlijk niet gratis, maar we moeten er wat voor over hebben om happy te zijn in de winterperiode. ;) Tijdens het shoppen hoef je natuurlijk niet het allerduurste van het duurste binnen te slepen om aan die portie dopamine te komen. Sterker nog: Ook met een kleiner budget kom je al een heel eind! Zéker nu er door het hele land nog een sale-storm woedt, die het voor ons mogelijk maakt sieraden, parfums, beauty producten, home accessoires en kleding voor net iets minder geld in ons winkelmandje te stoppen. En hey, vergeet niet als je die nieuwe handtas shopt ook je telefoonhoesje (ter inspiratie: LG L Fino hoesje) een upgrade te geven en een leuke tablethoes af te rekenen he?


"Shopping is my cardio"


Ben jij net als ik van nature geen die-hard sportfanaat (en zul je dat ook nooit worden)? Beschouw een (mid)dagje shoppen dan eens als een ware work-out! Neem ook eens die winkels die net buiten het centrum mee in je winkelroute, pas extra veel kledingstukken en zeg maar dag calorieën. Want ja hoor, winkelen is niet alleen leuk voor dat heerlijke happy gevoel, ook je billen en benen genieten mee van wat extra beweging. Handig! 

Work hard, shop hard


Ben jij wel het 'sporty type' en wil je het echt goed aanpakken? Plak er na het middagje shoppen  een hardlooprondje aan vast! Je kunt dan lekker alle stress en kou er vanaf rennen en super ontspannen en opgelucht weer thuis komen. Mijn tip: Schaf een fantastische sportoutfit aan tijdens je middag winkelen! Want laten we eerlijk zijn: Een beter middel om jezelf te motiveren (en stiekem alvast te belonen) is er niet! Oh en vergeet natuurlijk ook niet je smartphone, waarop je favoriete sport-apps overuren draaien, in een sportieve Nexus 6 cover te hijsen! 

Happy (therapeutic) shopping girls! Dit artikel is geschreven in samenwerking met E. de Waal

 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio