Personal Update: New home, new city, new adventures (+ Sneak peek van mijn studio)

zondag 8 februari 2015


Hallo hallo lieve allemaal! Kennen jullie mij nog? De laatste tijd was het namelijk zó akelig stil op Pretty Brilliant, dat jullie je vast wel eens afgevraagd hebben waar ik eigenlijk uithing. Nou, hoogste tijd om dat mysterie uit de wereld te helpen! En hoe doen we dat? Met een ouderwets gezellige Personal Update (én een stiekeme sneak peek van mijn nieuwe 'huisje') natuurlijk! Lees jij even mee om te ontdekken waar ik de laatste tijd zo druk mee ben geweest?
Master Journalistiek & Nieuwe Media


De meesten van jullie zal het niet ontgaan zijn: Afgelopen maandag, 2 februari, ben ik gestart met mijn master Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit van Leiden. Nu zul je denken: "Oh dan zul je wel rustig aan begonnen zijn!" Nee hoor, aan 'slow starts' doen ze in Leiden niet. Integendeel, samen met 15 andere nieuwe masterstudenten werd ik meteen aan het werk gezet. Onze opdracht? Twee weken lang een nieuwswebsite bijhouden over de Provinciale Statenverkiezingen in Zuid-Holland. Als dat geen fantastische manier is om meteen in te burgeren in mijn 'nieuwe provincie'... ;) 

En het vullen van die website? Dat gaat niet vanzelf natuurlijk. Elke dag hebben we van 09:00 tot 18:00 uur opgesloten gezeten in een klaslokaal of het Provinciehuis om verslag te doen van alle ins en outs rondom de provinciale politiek. Zo maakte ik mijn eerste dag een Vox Pop over hoe bewust de inwoners van Leiden waren over de Provinciale Verkiezingen, had ik op dag twee een interview met een Statenlid en woonde ik een Statencommissievergadering bij en volgde ik in de tussentijd nog workshops over video montage, nieuwsberichten schrijven en het 'Sociale Contract' in de journalistiek. Je snapt dan ook vast wel dat ik me geen moment verveeld heb en ik meestal rond 19:30 uur K.O. mijn kamer in strompelde, waardoor bloggen en het netjes bijhouden van mijn social media accounts er nogal bij inschoot. Oeps, sorry girls! Als dit blok voorbij is, maak ik het goed met jullie!


New home


Studeren in Zuid-Holland en wonen in Zuid-Limburg, dat is geen beste combinatie. De start van een nieuwe studie ging voor mij dan ook hand in hand met een heuse (volks)verhuizing! Met behulp van en met veel dank aan mijn lieve ouders, vriend en beste vriendin verhuisde ik vorige week zaterdag met 'maar' twee auto's naar Den Haag. Alwaar een gezellige studio 'all mine' is! 

Nu, even ter toelichting, het oorspronkelijke idee was niet om alleen naar de Randstad te verhuizen en eerlijk is eerlijk: Ik was ook véél liever samen gaan wonen met Sebastian, maar helaas zat dit er voor nu even niet in. Het blijkt namelijk nog knap lastig om een baan te vinden als net afgestudeerde bouwtechnisch bedrijfskundige (Sebastian dus) en zonder baan, geen appartementje voor twee helaas!

Voor nu verover ik Den Haag dus eventjes in mijn eentje, maar door mijn drukke agenda, de vele lieve berichten en telefoontjes van vrienden en familie én jullie, alle kaarsjes, bloemen en gezelligheid in mijn kamer heb ik me gelukkig nog niet echt alleen gevoeld. Al vind ik het stiekem ook wel fijn om na zo'n drukke week weer terug te zijn in het gemoedelijke Limburg en even níét zelf te koken... Mag dat?

Nieuwe stad, nieuw thuis, nieuwe studie


Dus even in het kort de reden voor mijn afwezigheid: Een nieuwe stad, een nieuw thuis én een nieuwe studie! Lange dagen, een volle agenda en veel nieuwe indrukken. Tja het is niet niks om aan de andere kant van Nederland te beginnen met een master, maar... ik heb het wel echt onwijs naar mijn zin! Ein-de-lijk 'leer' ik hoe het is om journalist te zijn en gaat het leerproces verder dan het enkel lezen en reproduceren van stoffige boeken (yes, Universiteit Maastricht I'm talking about you). Eindelijk sta ik voor en achter een camera, maak ik podcasts, pleeg ik gehaaste telefoontjes, voel ik de druk van het dagelijks werken met een deadline en ik vind het oprecht heerlijk! En dat is wat telt toch?

Ik wil jullie dan ook graag bedanken voor al jullie begrip, jullie geduld en alle fantastisch lieve berichten! Volgende week zal ik mijn statief en camera mee verhuizen en wie weet zit er dan binnenkort wel een Room Tour in als 'dankjewel' - als ik jullie daar gelukkig mee maak ten minste! :) 

Voor nu wens ik jullie in ieder geval allemaal een geweldige inspirerende en uitdagende week toe. Make the most of it! Oh en vertel even in de comments hoe het met jou gaat! Waar houd jij je momenteel mee bezig? Studeer je nog? Werk je? Staan er nog spannende dingen op de planning? Ik hoor het heel graag en hoop dat het goed met jullie gaat!


Veel liefs maar een nog dikkere knuffel, Joyce


 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio