De no make-up make-up look in 3 stappen

vrijdag 13 maart 2015


Heb jij je al aan de no make-up make-up look durven wagen? Zo naturel mogelijk, maar stiekem toch niet geheel zonder make-up. Laat je mooie gezicht en stralende lach spreken en omarm je natuurlijke schoonheid! Volgens de laatste trends is al die make-up namelijk nergens voor nodig. En zeg nou zelf: Hoe fijn is het om ’s ochtends niet meer zo lang voor de spiegel te staan en ’s avonds zorgeloos je bed in te duiken? Zo’n blote billen gezicht zal wel even wennen zijn, maar slecht klinkt dit niet toch? Natuurlijk vertel ik je graag hoe je deze look creëert!


1. Concealer en/of foundation


De naturelle look kan natuurlijk compleet make-uploos, maar niet iedereen zal dat aandurven (ondergetekende included). Dus pssst... Een likje foundation mag echt wel! Net genoeg om die vervelende oneffenheden en donkere kringen te verdoezelen en lekker in je vel te zitten. 

Een fantastische tip die ik ooit gekregen heb gekregen van een make-up artist is om altijd je make-up routine te beginnen met concealer. Bedek eerst alle plekjes waar je niet zo tevreden over bent en kijk dan nog eens in de spiegel. Heb je eigenlijk nog wel foundation nodig? Misschien wel niet namelijk. Waarom zou je dan je mooie huidje verder bedekken met make-up? Nergens voor nodig natural beauty!

Wat betreft concealer raad ik je aan te experimenteren met 'gekleurde' concealer. Gekleurd als in: Perzik, geel of groen. Wist jij bijvoorbeeld al dat groene concealer perfect werkt om rode vlekjes te verbergen? Of dat een perzikkleurige concealer juist weer heel mooi die donkere kringen onder je ogen weg kan werken? Het klinkt misschien gek, maar dit heeft alles te maken met de complementaire kleurencirkel. Zo staan rood en groen tegenover elkaar in deze cirkel en zorgen daarom voor een goed contrast. Raar maar waar, probeer het maar eens!

2. Shapen & highlighten


Wil jij je gezicht net iets meer vorm geven? Waag je dan eens aan de wonderlijke wereld van shapen & highlighten! Niet meteen a la Kim Kardashian natuurlijk, want dat is in het dagelijks leven (zonder bosjes paparazzi fotografen) echt nergens voor nodig, maar op een natuurlijke manier. 

Accentueer de punten van je gezicht waar je trots op bent (je jukbeenderen, neus, wenkbrauwen of cupidoboogje) met een zacht shimmerende highlighter. Neem hiervoor een zachte, niet te geconcentreerde kwast zoals een blending brush en beweeg deze zachtjes en met lichte hand over de gebieden die je graag extra in de spotlight zet. Óf werk, als je nog natuurlijker wil highlighten, met een foundation of concealer die net één tint lichter is dan je eigen huidskleur en blend deze dan goed met je verdere basis make-up. Net iets meer werk, maar dat kan zeker ook!

En tja, allemaal hebben we (helaas!) ook wel een paar facial features waar we iets minder blij mee zijn. De een vindt zijn neus net wat te breed, de ander baalt van zijn bolle wangen en weer een ander van haar hoge voorhoofd. Wil je die punten graag naar de achtergrond brengen? Doe dan het tegenovergestelde van highlighten en neem een camouflage product dat net één tint donkerder is dan je oorspronkelijke teint. Breng deze aan langs je haargrens aan de zijdes van je voorhoofd om je voorhoofd iets te versmallen of onder de appeltjes van je wangen om je gezicht slanker te laten ogen.

3. Mascara


De no make-up make-up look heeft verder nog maar één product nodig, namelijk: Een likje mascara! Met recht het favoriete beauty-product van vele vrouwen. Maar waar we normaal gesproken zoveel mogelijk lengte, volume en krul willen creëren, mag het nu allemaal net iets natuurlijker! En een natuurlijke oogopslag creëer je al door alleen op de wortels van je wimpers (donker)bruine mascara aan te brengen - zoals gezien in de Fall/Winter Show van Burberry. Kam de mascara niet all the way through, maar focus je echt op de wimperaanzet voor een natuurlijke look.

Wil je je look toch wel iets spannender maken en het begrip 'eyecatcher' heel letterlijk nemen? Probeer dan ook eens te werken met complementaire kleuren voor je wimpers! Zo is paarse mascara voor blondines met blauwe of groene ogen prachtig, omdat deze kleuren hun ogen nog meer laten spreken. Brunettes kunnen zich on the other hand wagen aan donkergroene mascara's. Je moet het maar 'aandurven', maar ik weet zeker dat het resultaat prachtig zal zijn.

Make-up on the go


Nou en waar laat je jouw mascara en concealer als je on the go bent? In je Sony Xperia Z3 tablet compact hoes bijvoorbeeld! Schaf een handige tablethoes aan, waarmee je zowel je tablet als je make-upartikelen veilig en compact kunt vervoeren. Zo sla je twee vliegen in een klap (en kun je ook nog je favoriete parfum mee smokkelen in je handtas)! Oh en extra tabletbescherming kan natuurlijk ook goed van pas komen bij het beschermen tegen foundation handjes en mascara kwastjes. 

Ready to go? Maak voor vertrek een natuurlijk even een fabulous selfie met je smartphone en gooi een Snapchat, Instagram of Tweet de deur uit. En vergeet ook niet je telefoon te voorzien van een cover zoals de Samsung Galaxy S5 Active hoesje, zodat hij goed beschermd is tijdens de fotosessie! ;) En nu, ben je echt good to go!


Wat vind jij van de no make-up make-up look?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met E. de Waal

 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio