Gastcolumn: Beangstigende burgerlijkheid, bijzondere mengelmoesjes en Oer-Hollandse babynamen

dinsdag 24 maart 2015
‘Maar hoe doen jullie dat dan, later? Vragen jullie dan een bekende, of wachten jullie op de ooievaar uit een ver land?’ ... ‘Ik dacht dat twee vrouwen altijd kinderen adopteren? Is dat niet zo dan?’

Kinderen krijgen, babynamen verzinnen en kinderkamers inrichten. Een hoop meiden denken al vroeg over hun latere familieplanning na. Vraag maar eens aan een gemiddelde kleuterklas wie er al leuke babynamen heeft bedacht, vastberadenheid gegarandeerd! Wij vormen hierop zeker geen uitzondering, want fantaseren over de toekomst, dat mag best.

Zou je ons vragen hoe ons leventje er over pakweg tien jaar uitziet, dan krijg je het volgende antwoord: "We hebben drie knappe zoons, die bovendien heel slim, creatief en charmant zijn. Ze hebben echte oer-Hollandse namen, die wij met zorg voor ze hebben uitgekozen. Met z’n vijven wonen we in een landelijk huis, het liefst met een slootje of beekje voor de deur. Onze hond heet Banjer, want helaas moet er weer een van deze twee vrouwen allergisch zijn voor poezen... Hoe ironisch! Ik open een praktijk voor muziektherapie aan huis en mijn geliefde wederhelft is parttime docente Geschiedenis en daarnaast ook actief betrokken binnen de regionale politiek. We maken beiden muziek in een plaatselijke muziekvereniging en in onze vrije tijd wandelen we veel."

Oké, we geven het toe: het afsluiten van een gezamenlijke bankrekening, afgelopen week, heeft onze vrijheidszin geen goed gedaan. We lijken langzaamaan het schoolvoorbeeld van burgerlijkheid te worden. Dat klinkt niet alleen eng, maar dat voelt net zo beangstigend. Gelukkig ziet ons huidige leventje er niet zo burgerlijk uit als we nu laten doorschemeren. Toegegeven, er worden elke ochtend boterhammen voor me gesmeerd en ook nu maken we graag samen avondwandelingen door de stad en langs de rivier, maar het grote aantal borrels, het vrijwel dagelijks samen eten met vrienden en vele bezoekjes aan het park – zeker nu het lente is – bewijzen dat we nog wel degelijk fanatiek van het studentenleven genieten.

Drie zoons, dat is het idee. Maar we zijn net zo gelukkig met twee dochters. Of een mengelmoesje, wie weet. Hoe we dat later gaan aanpakken? We weten het nog niet. De ontwikkelingen rondom vruchtbaarheid en voortplanting gaan ontzettend snel. Wellicht kan er over een paar jaar al een kind ontstaan uit de combinatie van twee eicellen? Misschien kan men zaadcellen uit eicellen construeren, of DNA overzetten van de een naar de ander? De toekomst is onzeker, maar dat het allemaal los zal lopen is een zekerheid.

Niemand weet wat het komend decennium brengt, net zo min als we dat weten over het komend jaar, komende week of het volgende uur. Wat we wel kunnen doen is genieten van elke dag en blijven fantaseren over de toekomst. En hoe het over twee weken met onze fantasie is gesteld? Dat lees je tegen die tijd wel weer op deze mooie roze website!

Liefs van ons.
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio