Gastcolumn: Kippenflatgebouwen, vlammende ruzies en afkoelbalkons

donderdag 12 maart 2015

‘Hebben jullie echt nog nooit ruzie gehad?! Dat is écht niet gezond. Een goede relatie wordt gekenmerkt door wat geschreeuw op zijn tijd...’ 

Wij staan positief in het leven. Zeker, ook wij hebben wel eens kleine tegenslagen. Soms zijn we ontevreden, maar het grootste deel van de dag zijn we heel dankbaar voor wat we hebben. Dat klinkt misschien suf en stoffig, maar het is ook een heel fijne gedachte. De kracht van onze relatie en het geheim achter de positiviteit? Zorgen dat je gelukkig bent vóórdat je een koppel wordt, zodat je je geluk kunt delen. En dat doen wij!


Ruzie maken? Dat lukt ons gewoonweg niet. We hebben ruim driekwart jaar min of meer samengewoond op negen vierkante meter en zelfs toen zijn we elkaar nooit in de haren gevlogen. Soms lijkt het erop dat we een meningsverschil hebben en dat we een kleine ruzie krijgen. Het grootste probleem is dan dat we het benoemen, waardoor het licht ontvlambare moment alweer voorbij is. Sinds een halfjaar wonen we samen op maar liefst vijfentwintig vierkante meter, mét balkon... Als er ooit een ruzie zou ontstaan, dan zetten we elkaar toch gewoon buiten om af te koelen?

Maar wacht, schreven we daar nou dat we samenwoonden op négen vierkante meter? Hoe deden we dat dan? Allereerst moeten we wellicht benoemen dat we elk weekend nog afreizen naar onze ouders, dus op zaterdagen en zondagen zien we elkaar bijna nooit. (Tenzij het Kerst, Pasen of Carnaval is.) Daar zijn we ook heel tevreden mee, want nu zijn weekenden rustpuntjes, waarin we tijd kunnen besteden aan vriendinnen, thuisorkesten en bijbaantjes.

Maar dan nog... Jullie brachten dus vijf dagen per week door in een kamer kleiner dan een kippenhok? 
- Ter vergelijking: Het kippenhok bij mij thuis heeft een oppervlakte van zo’n tien vierkante meter, mét kippenflatgebouw. -

Nu hadden wij ook een soort kippenflatgebouw, want slapen deden we samen in een eenpersoonshoogslaper. Dat was heel knus, maar vooral ook ontzettend warm in de zomer. Wanneer je zoiets hebt overleefd, dan weet je dat je relatie tegen een stootje kan.

Natuurlijk is dat niet alles, maar de andere tips en tricks voor een stabiele relatie vertellen we jullie in onze volgende column. We willen het natuurlijk wel spannend houden, als suf en stoffig koppel zonder vlammende ruzies.

Liefs van ons.
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio